lördag 16 juli 2011

Disco o Cobben på tömMia har tömkört våra gossar igen. Gud vad det gör gott!

Disco först. Start i lite lägre form med mindre krav. Efter hand mer o mer arbete. Mia sade direkt att han fått "mer luft under magen" i traven o det var jättekul att höra. Han fick jobba på med snabba fötter o ändå inte bara springa. Blev jättefin!!
Även galoppen blev fin o han samlade ihop sig riktigt bra. Han fick gå lite "småtramp" i öppna längs långsidan, det tyckte han var jobbigt så Mia fick se en glimt av hur han såg ut under hovarna... Men han jobbade vidare o fick ta i ordentligt. Det blev tom några schwungsteg! Jag var väldigt nöjd med hur tjusigt han gick, riktigt stolt över honom faktiskt!

Cobbens tur. Han fick jobba med böjning o ganska mkt sidvärts. Även han hade blivit bättre enligt Mia. Mjukare i sidorna o lättare att få igång bakbenen. Han jobbade på bra, även om han nog hellre hade velat ligga hemma i boxen o sova... men han blir väldigt fin när maskineriet kommer igång.

Dagen efter tömkörning är de väldigt mjuka o fina, så det kan varmt rekommenderas att tömköra regelbundet!


torsdag 14 juli 2011

Bloggstatistik under 2 årRoat mig med lite statistik från bloggen de sista 2 åren. Vissa inlägg kan jag förstå att många läser, ex skräckfärd, lastningsproblem, patellaupphakning, Falsterbo, Flyinge o Tullstorp som har allmänt intresse. Sen fattar jag inte varför andra har så många visningar, ex tävling från Bengtsfors o Tjörn, även vanliga träningspass. Det är verkligen kul att det är många som läser bloggen, även utomlands. Varje dag är det läsare från andra länder.
Den månad som har haft flest läsare var i juni i år.

Top 10 besökta sidor
1. Dionysos 1038
2. Falsterbo Horse Show
3. Tävling på Tjörn
4. Tävling i Bengtsfors
5. SKRÄCKFÄRD
6. Dressyrpass o högtryckstvätt
7. Janneträning
8. Jobbig galopp
9. Blev ingen ridhuslyx
10. Avelschampionat Flyinge

Top 10 sidvyer per land
1. Sverige
2. USA
3. Tyskland
4. Norge
5. Ryssland
6. Storbritannien
7. Finland
8. Kanada
9. Singapore
10. Japan

Tack alla ni för att ni tittar in på bloggen då o då!

onsdag 13 juli 2011

Byte över hinder


Lite hoppövningar med Disco. Sandra red. Det var ett tag sedan han hoppade hinder, så vi tyckte det var dags. Efter uppvärmning började vi med upphöjda cavaletti. Inga problem, han gör det fint. Sedan blev det 2 st studshopp, inga problem där heller. Han får alltid skritta lite mellan varje arbetsuppgift. När han hoppar bra tragglar jag inte utan lite skritt o sen ny övning. Men förstås gör vi dem i båda varven. Sista övningen var lite av en utmaning. Vi skulle testa om han ville byta galopp över hindret. Ett hinder snett igenom o efter det ett på kortsidan. Han kommer i "fel" galopp snett igenom. Började i h galopp. Snett igenom o ska komma ut i v varv. Jajemensan!!!!!! Han bytte ett klockrent fint byte till v galopp över första hindret o fortsatte över andra, inga problem! Sockerbit o skritt. Eftersom han gjorde så bra tyckte vi det räckte i det varvet. (Inte utmana ödet). Samma sak i andra varvet. Snett i genom i v galopp o sen ut i h varv efter hindret. Här landade han i en väldigt bärig o fin förvänd galopp.... Vi gjorde om. Han kom fel o rev, så Sandra bröt av till trav. Nytt försök. Lite mer tempo o energi . Då hoppade han av fint o bytte med ett fint språng! Tur, så vi inte trasslade till det... Efter ett lågt hinder i rätt galopp fick han trava av sig o sluta. Tror jag ska lägga in den här övningen då o då.
Nyttigt för honom med bommar, han använder ryggen fint!

Nu är det flugtäcke som gäller. Disco blir galen av kläggar o bromsar. Dessa gamla Event flugtäcken som vi har är de bästa jag haft. De är luftiga, tåliga o ligger bra. Synd att de inte gör dem längre. Många tyger blir varma i solen o de skaver o glider på sned.

Nu har mina "följare" kommit tillbaka på bloggen. Trevligt!


måndag 11 juli 2011

Filmer från Tjörntävlingen

Jag blir knäpp på Blogger. Mycket krångel. Nu har alla följare (31) st försvunnit, eller rättare sagt, jag kan ej se dem. Har testat både med Firefox o Explorer... Borta.

Här kommer lite filmer på Cobben från tävlingen på Tjörn.
LC:1 http://www.youtube.com/watch?v=6x7PC91o99I
LB:0 http://www.youtube.com/watch?v=ZE0yEgwofjU
LB:1 http://www.youtube.com/watch?v=P9OiuHWwDiI
LA:1 http://www.youtube.com/watch?v=nrQAr7WVVBE

söndag 10 juli 2011

Pernillaträning

Både Disco o Cobben tränade för Pernilla igår. Båda gick jättebra!
Pernilla red en liten stund på Disco o checkade av sen sist. Hon tyckte han kändes fin, men att jag måste vara noga med att han är loss på h-tygeln. Sedan red jag. Han kändes fin o mjuk. Fick rida på volten med tempovariationer i trav o små vändningar för ytterhjälperna. Nu fick jag jobba mkt med halvhalter, få honom att jobba energiskt men inte springa på så mkt framåt. Han blev superfin i h-varv! Kändes som en stor nacke framför mig o en häst som jobbar på o arbetar! Gjorde också några skänkelvikningar, ok, men fortfarande lite dåligt flyt.
Galopp. Fattningar från skritt. Konstigt nog har de blivit sämre helt plötsligt, men galoppkvalitén var bra. Tränade på att galoppera in honom o sedan gå framåt i olika tempon. Även vända för ytterhjälper. Ställa igenom till h i v varv.
Känner att det är på väg att lossna, bitvis är han kanonfin, men det är en bit kvar. Synd för oss att Pernilla ska ha semester nu i 3v.

Jag skulle jobba, så Sandra åkte själv med Cobben. Måste kännas underbart att hon nu kan åka själv om det behövs. Han står helt snällt o går alltid på fint. Båda hästarna vill in i transporten, de vet att där finns godis...
Sandra frågade P om hon kunde sitta upp på C (för första gången). Det gjorde hon gärna. Hon höll på länge i skritt. C ville INTE ta stöd i båda tyglarna o bjuda framåt i skritten. Han taktade o försökte slippa undan, sparkade bakut o stod på stället o trampade. P berömmer alltid massor så de vet när de gör rätt. Hon sade till Sandra att C "har en kastrull på huvudet", han avskärmar sig. Rätt som det var började han arbeta på fram i skritten. Då blev det trav. Han såg så fin ut att Sandra häpnade! Nu kunde P sitta still o bara rida. Han jobbade på med kraft av sig själv! Hon tyckte att han var en väldigt trevlig häst, mjuk o fin i sidorna. Tror på honom inför framtiden.
Sandra fick hoppa upp. Kändes som en ny häst. WOOW! Vilken känsla! NU jobbade han!! Eftersom han varit så duktig slutade de passet lite i förtid. Sandra var överlycklig! Nu gäller det att hålla i det här, nu när kastrullen är av....