lördag 21 september 2013

Några steg jordgubbssyltTränade för Janne idag. Disco hade tyvärr fått några stora insektsbett som satt olägligt. De största satt där jag hade min högra sporre, så jag var livrädd att komma åt dem. En satt under sadeln, men på sidan, som tur var. Trodde inte jag skulle kunna rida, men eftersom de inte ömmade gjorde jag ett försök.
Janne tittade när jag red fram o han tyckte det var dags att ändra lite på framridningen. Jag ska börja jobba lite i skritten med vändningar o korta skänkelvikningar, sedan trav. I galoppen ska jag stanna på volten. Mycket tempoväxlingar. Tror han har rätt i det.

D kändes fin i traven. Gjorde några skänkelvikningar med koll på ställning o ytterbog. Efter ett par hemska fick jag plötsligt tag i honom o han flyttade sig åt sidan med takt o balans i uppförsbacke!! Wow, där hade vi några steg jordgubbssylt! Att detta skulle komma i skänkelvikningen var helt oväntat. KUL!! Kunde dock inte upprepa bedriften, men de följande var iaf acceptabla.
Helt plötsligt kunde jag inte rida hörnpasseringar, vi fick göra om några ggr. Suck. Men han gjorde fina ryggingar o övergångar.
När jag skulle fatta galopp blev det stopp. Han fattade inte alls på hjälpen... göra om, göra om. I övrigt var galoppen ganska ok.
Högerställningen krånglade hela tiden, måste vrida om handen, får inte slarva med detta.

Nöjd med passet, det gick att rida trots bulorna. Tycker att de gått ner lite nu i kväll, skönt.


onsdag 18 september 2013

Båda på töm


Idag fick båda hästarna bekänna färg på tömmen.
Disco först. Mia började i trav på volten. Disco hade ingen större lust att släppa igenom kroppen som vi vet att han gör så bra. Han kärvade i båda varven faktiskt o försvarade sig med att galoppera så fort Mia ville att han skulle ta i. Lite skrittjobb med vändningar fick honom att jobba bra med bakbenen o han blev jättefin. I samlingsjobbet längs långsidorna syns nu att han orkar mer. Några riktigt fina luftiga steg blev det iaf i höger varv. Avslutningsvis fick han jobba på volten i trav igen. Nu var traven mkt bättre. Mia tyckte att han var lite mer genomsläpplig än förra gången hon tömkörde honom.

Cobben. Berättade för Mia att han nu inte alls bråkar med tungan. Det skulle jag aldrig sagt... Han velade o lade över tungan flera gånger. Visserligen hade han ju krav på sig att jobba, men det var värre än förra gången. Tröttsamt... Annars jobbade han på bra. Mycket travjobb på volten utan att "ramla ner" i formen. Detta har han inte orkat förut. Han fick också jobba mycket med skritt på stor bakdelsvändning o Mia ville ha in h bak under kroppen. Samlingen längs långsidorna gick bra. Han kryper in fint o det märks att han nu vet vad som förväntas. Mia var nöjd att han tog tag i arbetet på ett bra sätt, o det stämmer ju även med hur det är i ridningen. 


söndag 15 september 2013

Skänkelvikning Nej, sluta Ja


Skulle rida upp LA:3 idag. Började med lite uppvärmande övningar. Disco var superslö o hade ingen större lust att göra någonting. 
Fick jobba i galopp på volten för att försöka få kvickare steg. Degigt, men traven kändes ok.
Några längningar gick ganska bra. 
Skänkelvikning. Där tog det stopp.... Gick absolut INTE. Ingen tvärning, bogen ut, vek sig i sidan, alla tänkbara fel. Bedrövligt av en 9-årig häst. Jag skämdes att jag inte fick till det. Efter 1000 försök så började han bjuda o kom upp sig i fronten. DÅ gick det bra. En gick riktigt fint tillslut. Puuust.

Red upp programmet o det gick ganska bra, så jag var nöjd. Låg på 6:or o 7:or samt 8 för skritten. Detta programmet känner jag att det är ungefär här han är i sin utbildning.

Vi tog lite skolor i trav efteråt. Hyfsade öppnor och hör o häpna: några riktigt fina slutor!!!!
Ibland är världen upp o ner....

Jag måste tänka på: Långa ben, trampa ner i inner stigbygel
Skänkelvikningen: Första steget in skall vara i rörelseriktningen, sedan mjukt ställa om, ordentligt tag i yttertygeln så bogen hålls på plats.