fredag 30 oktober 2009

Pernillaträning


Tränat för Pernilla i Lysekil. Gick jättebra. Han stod som ett ljus i transporten o ÅT. Ville inte gå ur när vi kom fram, han gick in i gen o ville ha mer MAT. Underbart när han står still. Hade stängt båda fönstren helt o det verkade han gilla.

De hade gymkhana i stora ridhuset o det blev för mkt för Disco. Svansen på ryggen o fräs o passage en lång stund, lyckades tom få igång hästarna i hagen...
Vår träning var i lilla ridhuset o han blev väääldigt lugn när han kom in där.

Pernilla tyckte han blivit mer självbärig o hade fina bakben i avsaktningarna. Fick börja med skritt på volten i h varv. Spårade bra, fick rida bitvis med tagen bakdel. Skritt v varv, där fick jag rida på ruter o vända in i varje hörn för att få med ytterbogen. Trav h varv, lite tagen bakdel o sedan flytta ut honom för inner skänkel. Han blev väldigt fin.
Trav v varv, red på 6-kant i volten o vände i varje hörn. Han blev väldigt fin även där. Fick göra övergångar till skritt o de var bra.
Galopp h varv, ta till baka o sen länga, tänka på att han inte lägger ner framdelen åt h. Samma jobb i v varv.
Skänkelvikning i galopp längs långsidan med huvudet mot väggen. Detta gjorde han bra i båda varv o han blev väldigt lös o fin. Samma i trav, men då fick jag göra tempoväxlingar o övergångar i skänkelvikningen.
Sist fick jag ta tillbaka traven på volten o variera tempot, tänka gummiband.
Jag är supernöjd med honom!

Pernilla blev förskräckt när jag berättade om Cobben. Hon tyckte det var sååå tråkigt. Hon berättade om en GP häst hon haft som gick omkull i transporten på E4 så trafiken fick stängas av. Hu. Den kördes till tävlingar i hästambulans i fortsättningen! Hon kände en person med sådan!! Synd att vi inte gör det också!

måndag 26 oktober 2009

Veckoschema v 43.


Cobbens ben blir sakta bättre o bättre. Rinner inte lika mkt längre, men fortfarande väldigt svullet. Så länge det blir bättre är vi nöjda. Man märker också på Cobben att han börjar bli otålig när de andra går ut o rids, så Sandra brukar ta med honom ut o promenera när vi rider.
Har fått tag på en firma i Kungälv som ska laga transporten. Kommer att kosta ca 10 000, suck
.
En rolig sak var att vi fick tag på biljetter till Melodifestivalen i Göteborg 20 feb, parkett! Brukar ju ha tjejkväll då.

Mån: Disco vilade.

Tis: Sandra hoppade Disco i regnet. Fint över cavalettin. Runda fina hopp över 60 cm hinder.

Ons: Janneträning.

Tors: Disco vilade.

Fre:
Kontitionsträning på åkern.

Lör:
Dressyrpass på ridbanan. Tränade skänkelvik, öppnor, slutaförsök. Skrittfattningar. Jättenöjd!

Sön: Disco vilade.

söndag 25 oktober 2009

Böcker, tre +




Läst 3 böcker. Tyckte att de var bra o läsvärda men ingen absolut toppennotering. Två av böckerna handlar om Sverige på 1000-talet, jag som trodde jag skulle få en deckare o en skrattbok när jag valde de författarna.. De ingår i Historiska Medias romanserie SLÄKTEN, där kända författare berättar Sveriges historia med utgångspunkt i en fiktiv släkt.

VILLA BONITA av Karin Brunk Holmqvist.

Mysig berättelse om en medelålders kvinna, Bonita, som ägnat sitt liv åt att ta hand om sin dementa mor. En barndomsvän dyker upp o förändrar totalt Bonitas liv till det positiva. Man får många skratt i denna annorlunda bok. Feelgood roman.

BLANDAT BLOD av Katarina Mazetti.
Handlar om livet runt 1000-talet i trakterna kring Blekinge. Man får följa många personer, det är mkt hat, svartsjuka o kärlek. En båtbyggarsläkt o en sidenhanlarfamilj bildar en ny familj.

Gillade boken. Intressant, lärorik o spännande.

SIGRIDS HEMLIGHET av Karin Wahlberg.
Handlar om samma tidsepok o många personer omnämns även i denna bok som i boken ovan. Man får följa Sigrid, från det hon var liten tills hon blir äldre. Ett hårt o skoningslöst liv.