lördag 17 januari 2015

Nu har jag suttit på Disco!!Har skrittat en liten stund på Disco! Helt underbart!
Han stegade på o jag kände inget konstigt iaf. Tänk att man bli så glad bara av att få skritta sin häst på långa tyglar...

Så här lyder träningsupplägget vecka 3:
Skritt vid hand 2 dgr
Tömkörning 3 dgr. Gärna över låga cavaletti.
Skritt under ryttare 2 dgr (30 min på långa tyglar). Ej branta backar eller djupt, löst underlag. 
onsdag 14 januari 2015

Börjat med tömkörning i skrittHar börjat tömköra i skritt enligt schemat. Disco är pigg o glad, sköter sig fint men ställer sig o vilar på vb så fort jag stannar... Annars kan man inte märka någon oren gång eller så.


Fick också instruktionen av vet att gärna använda Back-on-track och efter motionen skall senan kylas ex med liniment.
Biolight 3 ggr/vecka på inre gaffelbandsgren under läkningsperiod. (Men det blir mycket mer Biolightande pga att jag köte en egen) Känns som om jag sitter på huk i spiltan i timmar...

 Har köpt detta linimentet för senorna efter motionen.

Min fina amaryllis

söndag 11 januari 2015

Året som gått 2014


Disco 3a i reg LA:3

Sandra o Cobben Msv C i Lysekil. Foto Amanda Pousar

Sandra o Cobben 2a i reg LA:1 Munkedal

Det har ju hänt en del under året.
Året började med snö o kallt. Saltade 75 kg salt på banan, så vi kunde iaf rida på ett spår. 
Kicki köpte en ny häst, Charmen e. De Noir. Jättefin!
I feb åkte vi på sem till Gran Canaria. Senare i månaden flyttade Nicke o Sofie. Blev förstås också en tur till GHS som vanligt.


Disco blev starkare o de enkla bytena fungerade nu mkt bättre. Beslutade att försöka mig på en MsvC:2 i Lysekil, vilket resulterade i en 7e placering. Kul!! Blev också 3a i LA:3. Cobben startade LA:3 och blev 5a.
 
I slutet av april åkte Sandra till reg tävlingar i Munkedal. Det blev en 2a plats i LA:1 och deras första placering i reg. I LA:2 kom de 3a.


Nästa tävling för Cobben var på brätte i maj då han debuterade MsvC:1. Det blev en bra debut med 61,9%.
I juni var det 2 starter för Cobben i MsvC:1 o där kom han över 62% bägge klasserna, så han lyckades att kvala till MsvB.
Ett besök i Falsterbo missade vi inte heller. En av höjdpunkterna under året!


Disco startade ingen mer tävling, utan satsade på träning i stället. I juli frågade Mia om han ville vara med att spela in en instruktionsfilm om tömkörning, vilket vi gjorde.
I slutet av månaden kom hältan o sedan dess har han inte blivit riden.


Cobben startade en MsvC:1 på Orust i aug o senare även på Lysekilstävlingarna i nov. Tyvärr ingen placering.I sept åkte jag till Azorerna på semester. När jag kom hem började Disco få elak mugg. Som om inte hältan vore nog...
Vi började en serie dyra veterinärbesök, men hältan satt i hela hösten, trots flera injektioner o behandlingar. Muggen försvann efter ihärdigt tvättande o smörjande.Sandra började ta hand om katter för djurskyddet i Bohuslän o redan har hon hjälpt flera katter till ett fint hem.
Vid frågor kontakta henne på sanka822@gmail.comNicke o Sofie kom tillbaka till oss i dec. Nicke blev glad att "komma hem" igen.

Eftersom Discos hälta inte ville ge med sig köpte jag en Biolight som veterinären tyckte jag skulle använda ofta på gaffelbandet vb. Jag skulle också leda honom lite mer o mer successivt.


 Året började ju väldigt bra, men slutade tyvärr väldigt tråkigt.
Om man bara visste att han skulle bli bra igen, men inga garantier finns... Så här lång period har jag inte varit utan ridningen sen jag var liten. 
Hoppas på ett bättre 2015.