lördag 4 juni 2011

Tävling i Ljungskile med CobbenIdag bar det av till Ljungskile med Cobben. Sandra hade anmält till LC:2 och LB:0. Vi var lite osäkra om vi skulle våga köra så pass långt med honom, men han har ju stått fint det sista. Resan gick bra (puh). Han stod jättefint hela vägen!

Sandra red fram o han såg kanske lite loj ut, så Sandra fick vara på honom lite. Framridningen var i ridhus o banan ute. Ljungskile är en väldigt trevlig tävlingsplats.
Cobben skötte sig utmärkt på banan o Sandra var jättenöjd. Bara någon liten miss, annars jättefint. Blev 70,35%!!!! Vi höll på att ramla baklänges... Detta räckte till seger av 14 starter! Domare var Camilla Berglund. Vi var förstås överlyckliga!
Sandra fick för utom rosett o plakett ett schabrak.

Nu fick Cobben vila o beta gräs innan det var dags för nästa klass.
Sedan blev det framridning en stund o start i LB:0. Cobben skötte sig jättebra, men började bli trött så Sandra fick inte riktigt tag i honom. Men det blev en fin ritt o 67,50% av domaren Marianne Höglind-Björk. Det visade sig räcka till en 3:e plats av 26 st! Så himla kul! Jag var så stolt över både ryttare o häst!
Priset i denna klassen var ett par benlindor o förstås fin gul rosett + plakett.

Nu är vi alla trötta men lyckliga efter en lång dag o Cobben går o äter gräs i hagen. Vädret kunde vi inte klaga på idag, solen sken från klar himmel hela dagen.

torsdag 2 juni 2011

Cobben tränar för Janne. FilmNu har vi åkt till Hoga o tränat Cobben för Janne. Cobben står still i transporten, helt underbart!
Sandra fick börja i trav på volten. Cobben var JÄTTEFIN i båda varven.
Galopp. Nu börjar det svåra just nu. Cobben ångar iväg utan att runda sig o drar Sandra ur balans. Jobbigt i båda varven med galoppen. Det var inte så länge sedan det var tvärt om, dvs att traven var svår o galoppen gick fint. Sandra fick jobba på framåt o försöka hitta rundningen. Sandra kände att det var svårt o bad Janne hoppa upp. Han fick jobba en stund, o fick Cobben riktigt fin med hjälp av bra timing i hjälpgivningen.
Sandra fick hoppa upp o rida lite efteråt o nu var det mkt bättre.
Tanken var att rida program idag, men det kändes viktigt att få igenom galoppen.

Disco fick jobba i lina igår. Där vet han att jag kommer åt honom, så han hade inga alls problem med att gå fram...
Åkte ut till Lysekil idag o red i ridhuset. Efter gårdagens FRAMÅT-övning var han jättefin. Han jobbade på av sig själv. Härligt. Såg dock att han lade huvudet på sned lite i h varv, men efter lite öppna blev det bättre. Tog tillbaka ganska mkt i galoppen o det gick ok. Skrattade idag åt Janne som blev genomsvett av att rida Cobben. Det skulle jag inte ha gjort... Blev helt genomsvettig själv när jag red...
Det är iaf skönt att åka med Disco till Lysekil för då vet jag att han står still.

Anonyma citat: Kompromissa inte med dig själv, du är allt du har.tisdag 31 maj 2011

Maj
Var har denna underbara månad tagit vägen??? Hur fort kan det gå?? Ofattbart. Det var jättevarmt o gott i början på månaden, men senare hälften har varit blåsig o ostadig. Det har blivit upptrampat i hagen efter allt regn, så vi har inte släppt ut hästarna ännu i sommarhagarna. Hoppas det torkar upp nu.

Har tränat ganska mycket själv i Lysekil. Skönt att åka ut på morgonen o få rida ensam i ridhuset. Det är så fint med bra underlag. Disco har varit omväxlande fin o slö. Vänstersidan har blivit bättre o han har blivit lite starkare i galoppövergångarna. Hade önskat att han tänkte lite mer fram.
Startade 2 tävlingar o debuterade i LA:3 i Dingle som var Discos första regionala tävling. Båda LA:3 har han fått över 60% o det var mitt mål för detta året, så nu kan jag luta mig tillbaka o va nöjd. NOT. Det är nu det börjar...

Cobben kom hem till oss från Linköping o det är så härligt att ha honom hemma igen. Så kul att få följa honom o Sandra i sommar!

Anonyma citat: Ordna upp ett bekymmer o du håller 100 andra från dig.

söndag 29 maj 2011

Stormig tävling i Ed med LA:3
Nu har jag varit o tävlat i Ed. Var inte så många starter, så vi kom hem inte allt för sent. Det är en trevlig tävlingsplats. Framridning och bana är utomhus, så det gäller att ha tur med vädret. Det hade vi idag. Trots kolsvarta moln så kom det inte så mkt regn, hade väntat mig ösregn hela dagen. Men stormade gjorde det. Rejält. Underlaget är bra, så allt regn som kommit hade sjunkit undan.

Disco stod snällt i transporten upp o hade ätit upp varenda strå. Var lite beredd på stök så jag tog på longerlinan när vi lastade ur. Men han uppförde sig helt ok. Skönt!
Jag skulle starta LB:3 och LA:3. När jag red fram till LB kändes han hemsk! Den fina känslan jag hade igår var som bortblåst... Hemsk i speciellt v sida. Trots att jag red fram ganska länge fick jag inte någon bra känsla. Inne på banan var han spänd o stod emot, så det blev blygsamma 65%. INTE nöjd med ridkänslan. Detta program kan han.
När jag red fram till LA:3 kändes han mkt bättre. Helt annan häst. Inne på banan var jag jättenöjd med honom, kändes jättefin, han gör sitt bästa. Fick samma poäng som i Dingle (61%), men han kändes bättre idag.

Han var ganska orolig i transporen hem. Ville inte äta o var svettig när vi kom fram. Synd att han stressar upp sig på hemvägen.

Nu står han o mumsar på massa hö, lycklig över att vara hemma i sin box!