lördag 11 februari 2012

Egenträning


Trots mkt arbete denna vecka fick jag åkt ut en sväng till ridhuset med Disco. Svårt att få något gjort hemma, blir uteridning.
Han var kalasfin när jag red fram, mjuk som gummi, bådade gott.
Nu skulle jag "bara" rida som Pernilla instruerat sist då det gick så bra. Men utan support är det inte lätt o Disco tyckte inte att han skulle behöva ta i så mycket, så det blev förstås inte lika mycket "på bakbeben" som sist. O då blir ju fattningar o galopp därefter... Men mycket gjorde han ändå bra. Fick samlat honom lite bättre i öppnorna o ett par skänkelvikningar, så jag är ändå nöjd!
Idag blev det en härlig ritt på åkern, med några framdelsvändningar här o där. Det måste jag träna mer på, att han ska bli kvickare o inte släpa sig runt. Men en tur i solen är balsam för själen!


söndag 5 februari 2012

Mitt hästliv 20. Jill kommer o Lavona åker.
Vi hade börjat titta lite efter ponny till Sandra. Hon var ju bara 4 år, så det var mest att ha en ponny att pyssla med eftersom hon ändå var med mig i stallet varje dag. På Skogmyrens stuteri hade de en söt liten shettis som var 1 år o hade en ovanlig färg, skimmelskäck. Hon var en underbar individ. Helt självständig men vänlig o lätt att hantera. Vi bestämde oss för henne, Skogmyrens Jill. Sandra var överlycklig!
Jill acklimatiserade sig direkt hos oss o vann våra hjärtan. En shettis vet sitt värde o är absolut ingen leksak. Detta fick Sandra lära sig o hon var väldigt duktig med Jill. Vi gick mycket promenader med henne i träns för att vänja henne med oss o för att hon skulle lära sig våra kommandon. En shettis behöver träning precis som alla hästar.

Jag visste ju att det nu var dags att sälja någon av avkommorna o hade bestämt mig för Lavona. Hon o Jill var ju lika gamla -89. Hittade en kanonbra köpare som köpte henne o gav henne ett livslångt hem. Där fick senare Lavona 2 avkommor, Laventa (Elit) o Wincent.
Läs mer om detta HÄR

På våren var det en utställning som vi anmälde Stafette till. Dels för att hon var fin, men mest för social tränings skull. Allt gick bra o hon uppförde sig galant. Det blev en 5 placering av 18 starter o 38p klass I! Hon var då 1 år.
Vi åkte iväg på utställning med Jill också. Även hon med fint uppförande. Poängen blev inte så höga, men det spelade ingen roll för oss. Bra som träning.

Ingresse blev tjockare o tjockare, men det var inte dags förrän i början på juni. Stafette o Jill fick gå ut på bete, en härlig jättestor skogshage där de hade det skönt hela sommaren. Vi besökte dem varje dag, borstade, visiterade o gav lite mineraler.
Ingresse fick vara hemma så vi kunde ha uppsikt över henne när hon skulle föla.
Inget är som väntans tider...

Översta fotot är Jill, Lavona o Stafette
mitten är Stafette o Jlll på utstälning
underst är Stafette o Jill på bete