fredag 4 november 2011

Trim i ridhuset
Red en stund i ridhuset idag innan arbetet. Där var fullt av hinder, men vi är vana med det sen Smedberg, så det fick bli miljöträning. Disco hade gärna velat hoppa om han fått!

Började med uppmjukning o lite sidvärts.
Lite långsidesskänkelvikning med tempoväxling gick fint.
På volterna med bitvis flytta ut bakdelen i skritt gick sådär, bättre i trav. Han blev väldigt fin i traven i v varv, inte riktigt sug i tyglarna i h varv. Öppna i båda varv trav gör han bra. Lite sluta med liten tvärning, ganska bra.

Galopp. tempoväxlingar med övergångar o skrittfattningar. Fattningar o övergångar bra, men kunde tänka lite mer framåt. Förvänd galopp på 4-kanten. Bra balans o bärighet i h varv (v galopp). I andra varvet blev det lite kantigare o segare.
Längningar i trav o galopp, med tvekan godkänt men upptagen var ganska bra.

När jag travade av honom i sepentiner runt hindren saknade jag turbon bakifrån som han brukar ha när jag låter honom komma ner o runda sig. Vet inte varför. Men på det hela taget är jag nöjd med honom, glad över att galopp-skritt funkar bättre.

Vilken cirkus när jag gick ut. Vid min transport stod en stor lastbil o två traktorer, herregud, jag höll på att tappa honom, han var heltokig med svansen på ryggen... Fick be dem vänta så att jag kunde få in honom i transporten, stänga illa kvickt o sen köra iväg innan han blev tokig där inne.. Puhhh.

Foto: Sofie Berglund

måndag 31 oktober 2011

Oktober med statistik


Oktober har varit ganska mild och regnig. Tråkigt, men iaf bättre än snö som det var förra året vid den här tiden. Det har varit lerigt i hagarna, så de har ofta fått gå på ridbanan. Dels för att inte trampa upp i hagarna, men även för att skona hovar o undvika mugg.

Har tyvärr inte kunnat rida så mkt i skog o mark o på åkrarna pga vätan. Blir lite enformigt att jobba på banan + åka till ridhus. Men som sagt, man får vara glad att det inte är hårt o fruset!

När man ser tillbaka på en månad märker man hur mkt man trots allt har hunnit med... Okt började på ett väldigt bra sätt med clinic för Bo Tibblin.
Träningar för Janne o Pernilla, samt tömkörning för Mia. Disco har jobbat på bra o vi har varit nöjda med honom på träningarna.
Nästa roliga händelse var vår resa till Swedehorse på Flyinge, där vi såg landets finaste unghästar.
Disco startade tävling LA:1 i Munkedal, där jag var nöjd, men resultatet blev sämre än väntat.
Cobben tävlade på Vreta o knep 2 andraplatser med fina poäng.
Som trevlig avslutning såg vi Galenskaparna på Hagmans Konditori.

Så jag måste säga att det varit en mycket händelserik månad!

Bloggstatistik okt.
De 5 mest besökta inläggen:

2. Clinic med Bo Tibblin
4. Sandra o Cobben på Vreta. Grattis!


De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. Norge
3. USA

Dagen med flest besökare: 24 okt.

Ha, ha, många som ville läsa om min misslyckande tävling....

söndag 30 oktober 2011

Hagmans Konditori med Galenskaparna


Lördag kväll var vi på Lorensbergsteatern o såg Hagmans konditori med Galenskaparna. (en revyretro med kaffesmak). Innan föreställningen åt vi en härlig buffé med bla hummersoppa, räkor, bröd, lax, sallader, kyckling, lamm mm. Soppan var gudomlig..

Vilken härlig show!! Oj, vad de svängde. Galenskaparna sjunger ju superbra o har en härlig orkester i bakgrunden + lite bas, gitarr, trummor o piano på scenen i rocknumren. Många duktiga sångare o dansare ska vi heller inte glömma. Allt detta gjorde showen till en oförglömlig kväll. Att sitta still på sin plats var inte lätt, man skulle vilja vara med o dansa o sjunga! Klappade händer gjorde vi så att det sved...

Handlingen utspelade sig i ett kafé, där 4 tidigare ungdomskamrater möttes av en slump. De börjar prata minnen o vi förflyttas bakåt i tiden till 50-60 talet. Man får många skratt o får höra massor av härlig musik.
Pernilla Emme spelar fru Hagman o senare hennes dotter. Hon sjunger underbart.

Denna föreställningen har gått för fulla hus under en lång tid, men fortfarande var det slutsålt. De flesta i publiken var i mogen ålder o det passar nog kanske bäst.
Om ni får möjlighet, gå o se den!!!

Litet klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=bWH9Bp4jKFA