lördag 3 mars 2012

Skänkelvikning med Pernilla


Idag blev det fokus på skänkelvikning. Har väldigt svårt att få till bra skänkelvikning, speciellt för h skänkel, så jag känner att jag måste ta tag i det nu. Galoppen har blivit så pass mycket bättre att jag inte behöver nöta lika mkt där längre.
Förklarade för Pernilla o hon ville sitta upp o känna. Hon red en stund o märkte också att han kärvade när han skulle åt sidan. Hennes analys var att han inte tar förhållningen på yttersidan. Där är boven. MEN, hon var väldigt positiv o kände en tydlig förbättring i både trav o galopp, han kan nu jobba under sig bättre utan att lägga av. Skönt att höra!!!
Jag fick hoppa upp. Medicinen var övergångar i skänkelvikningen. Fick även stanna o rygga, sen fram igen. Han måste acceptera förhållningen på ytter så att han blir rak, då kommer skänkelvikningen av sig själv. O det blev mycket bättre!! Nu måste jag träna på detta med tempoväxlingar o övergångar i skänkelvikningen. Pernilla var säker på att det skulle hjälpa.
Hon ville se ett par fattningar. Gick bra o hon var nöjd så vi slutade.
En sak jag måste tänka på ännu mer är att berömma jättemycket då han gör rätt, så att han vet när han är duktig.
Känns skönt att vi tagit tag i det här med diagonala skänkelvikningar som egentligen aldrig riktigt har fungerat.

fredag 2 mars 2012

Februari med statistikJanuari började med bitande kyla. Tränade för Pernilla i -17, men det gick ju det med. Skönt att kunna ha hästarna i stora sommarhagen när det är fruset. De stortrivs när de kan gå på stora ytor o dra ett race då o då.
I slutet av månaden fick vi strålande vårväder med fåglar som kvittrar o hästarna står o solar sig i hagen. Så underbart! Tänk att det värsta av vintern är över. Skönt.

Ridningen denna månaden har gått mycket bra. Disco har taget ett kliv framåt o jag är sååå nöjd med honom. Vilken lycka när det äntligen går åt rätt håll igen. Det har tagit oss ett år att "komma på rätt köl". Nu har han blivit starkare i både trav o galopp. Tar lite mer vikt på bakdelen. Vi har också ridit lite nyttig programträning, vilket vi ska fortsätta att göra framöver.
Så kul det var när jag fick lite info från Tabelle, fina foton + musikvideo.
Har nu skrivit några kapitel av Mitt Hästliv, ska försöka fortsätta med några till.
Melodifestival o GHS var höjdpunkter denna månad. Alltid lika kul!

Mest besökta sidor i Januari:
1. Hälsning från Tabelle (e.Tamburin) med musikvideo
2. Meldifestival o Botaniska, heldag i Göteborg
3. Superträning i -17 grader
4. Mitt hästliv 20. Jill kommer o Lavona åker.
5. Shopping på mässan

Besökare, länder:
1. Sverige
2. USA
3. Ryssland

onsdag 29 februari 2012

Programträning LB:3


Nu var det dags att rida LB:3 för Jannes kritiska ögon:) Har inte ridit det sen i somras. Vi började först lite på volten med stretchövningarna sen förra gången, rund i lägre form med svikt. Han fattade direkt o jag kunde lägga honom i den formen jag ville. Ryggen var med fint från början. Härlig känsla. Galoppen var också ganska bra. Nu krävde vi inte någon direkt samling, utan en fräsch arbetsgalopp i balans.

Uppridning: hör o häpna. För första gången var han helt lös o rund i h-sidan när jag svängde upp på medellinjen. Yes! Bra halt.
10m travvolt v: ok jobbar på fint, rund.
Vänd över, halt stillastående: blir lite framtung i halten.
10 travvolt h: bra tempo men något oval.
Mellantrav: ok
Serpentiner 4 bågar: ganska bra flyt.
Skritt: han måste marschera på mer.
Fattning v galopp: han måste vara rakare
Galoppvolt, avbrott ny fattning åt h: får akta så jag inte blir sen med nya galoppen
Mellangalopp: han behöver öka ännu mer, ej så bra upptag
Mellantrav: ok
Fattning h galopp: inte helt rund.
Galoppvolt, avbrott o ny fattning åt v: ok
Mellangalopp:
han behöver öka ännu mer, ej så bra upptag
Uppridning, halt: bra uppridning, ngt ojämn halt.

Jag är jättenöjd för jag hade en bra känsla genom hela programmet o han arbetade på bra av sig själv. Eftersom han varit så duktig nöjde vi oss med detta.

tisdag 28 februari 2012

Mera shopping

Sandra köpte också med sig lite saker från mässan:
Schockemöhle schabrak
Pikeur Piké
Pikeur softshelljacka

måndag 27 februari 2012

Shopping på mässanBåde jag o Sandra fick med oss ett o annat hem från mässan. Hade tänkt att köpa jacka o gärna en tröja, men det blev jacka + massa hästsaker... Det är verkligen kul att titta på allt som finns, ändå missar man alltid mycket man tänkt att kika på.
Här är lite bilder på mina saker, Sandras kommer senare.

Fleecetäcke
Eskadron schabrak o lindor
Magic brush
Kraftfodermått + pälsglans
Schockemöhle tävlingsschabrak
Jacka, Didrikson Equistro

söndag 26 februari 2012

Janneträning med stretchSista tiden har vi ju haft fokus på att Disco ska komma ihop sig o vi har jobbat med att korta honom speciellt i galopp.
Nu tyckte Janne att vi skulle börja passet med att låta honom komma ner o runda sig i formen, så att han fick stretcha ut sig ordentligt o kliva på fram. Det var lite trevande i början i traven o jag fick rida på i ett friskt tempo för att han skulle "ta tag" o börja jobba. Efter en stund kom han igång fint o jag kände verkligen hur han jobbade under mig. Vi gjorde samma sak i galoppen o jag fick variera formen i alla gångarter.
Han blev så fin! Jag fick verkligen jobba, men hade en härlig ridkänsla. Vi gjorde några samlingar o han svarade fint, bara jag låter bli att ta åt mig händerna...
Jag testade några längningar o en av dem blev riktigt bra, tom ett ok upptag!
Däremot har jag svårt i skänkelvikningarna. Jag måste få en bra hörnpassering innan så att han pumpar på o inte lägger av. Eftersom det är koefficient där i programmen måste jag få ordning på dessa. Verkligen dags.

Kan säga att vi var helt slut efter passet, men det var en kanonbra träning, helt rätt att låta honom jobba lägre i formen bitvis.
Jag ska tänka på att lägga in lite av detta i slutet av framridningen.

Fick en härlig överraskning av familjen på kvällen. De bjöd på en helt underbar 3-rättersmeny med goda viner till. Återkommer med recept senare.

Översta bilden är på Disco i sitt nyinköpta täcke på GHS