tisdag 29 januari 2013

Träning light


Nu är det minsann svårt att hålla igång hästarna på ett vettigt sätt. Is o halka, hårt på banan. Det blir mest skritt. Om det är ok på vägen åker vi till ridhuset o tränar. Snälla Sandra har ridit Disco när jag var på semester.
Janne tittade lite när jag red i lördags. Vi fick göra övergångar o koncentrera oss på att han skall gå fram för skänkeln för ett lätt tryck. (Red utan sporrar). Jag fick vara noga med att passa högersidan o gärna ställa lite överdrivet ibland o samtidigt driva på lite extra framåt.  Han fick gå i en låg form i trav o galopp, men i skritten plockade jag upp honom lite i formen. Disco tyckte det var kul att jobba o han kändes jättefin.

Sandra rider Cobben på ungefär samma sätt. Hon sade några kloka ord om deras framtid; "jag ska göra det bästa jag kan med de förutsättningar vi har, så får vi se hur långt det räcker". 

Jag hade tur, vann en grimma från Horze i en Ridsporttävling. 
 

måndag 28 januari 2013

Kap Verde, Sal del 4


Vi åkte med på en tur runt ön. Vi var i hamnstaden Palmira, en liten hamn som bara kan lasta av en stor båt i taget. Ett besök i huvudstaden Espargos lämnade inga bestående minnen mer än att ölen Strela var god i värmen o att man kunde köpa söta goda bananer. Deras valuta är Escudos, men Euro fungerar. Inte alla affärer o restauranger tar kreditkort.
Språket de talar är officiellt är portugisiska, men de talar även kreol som är väl en blandning av portugisiska o afrikanska.

Vi stannade vid Bracoma. Där är ett hål, grotta, i klipporna ner i havet o på sommaren när solen står högt kan man se "blå ögat", blått sken. Vi åkte också till ett ställe där man utvann salt ur havsvattnet. Numer är det nog mer pengar på turisterna som kommer dit o tittar. De sålde lite tvålar, badsalt osv som var gjort av bla saltet. Man fick bada där om man ville. Folk flöt som korkar i det salta vattnet...

Det var inte mycket växter man såg denna dag. Det växte en del giftmeloner längs vägen. Såg ut som nätmeloner.
Nä, stränderna är finast även om det är kul att se annat på ön!
Dagens fångst rensas. Den lille killen gillar nog svensk fotboll.