lördag 1 december 2012

Härlig samling på töm

Avslappningsfas

Wow! Så duktig Disco var när Mia tömkörde! Hon koncentrerade sig på samling i traven med tramp o energi. Disco fick mest gå längs långsidorna, bitvis i öppna, bitvis rak.
Måste säga att han nog gjorde det bästa han gjort i "trampväg". Som om han fått bättre balans o styrka. Faktiskt, kom det några steg med kadens, åt passagehållet! Tycker också att han fick under sig bakbenen väldigt bra. Mia hade en fin känsla från tömmarna. När han var klar o skulle trava av sig på volten hade han kommit upp så i varv att det var svårt att få stopp.... Den där energin borde jag hitta när jag rider!
Jag tycker det är underbart att stå o titta på hur han koncentrerar sig o musklerna spelar i hans kropp när han jobbar på töm. Dessutom tycker han det är roligt!

torsdag 29 november 2012

COBBEN ÄR FRISK!!!!


Jippie!!!! Cobben är friskförklarad! Tror knappt det är sant! 
Sandra var iväg till veterinären idag. Han fick visa sig både utan o med ryttare inkl böjprov, han visade absolut ingenting! 
Veterinären var lika glad som Sandra. Hon trodde att det var många faktorer som gjort att han blivit bra. Viktigast är förstås tiden, men det är nog specialskoningen som gjort att läkningen kommit igång. Hovslagaren fick väldigt mycket beröm. Men även Sandra har gjort en prestation, hon har följt veterinärens råd o hela tiden gjort det bästa för Cobben. Allt har fått ta den tid som behövts.

Nu ska han sättas igång försiktigt men utan restriktioner. Sandra ska räkna med att det tar lika lång tid att komma igång som han har varit halt (6mån) innan har är helt fullt tillbaka igen. Eftersom hon skrittat varannan dag uppsuttet o varannan dag i tömmar så har han redan fina muskler o han är mjuk o balanserad. Ligamenten har fått börja tåla lite arbete sen en tid tillbaka.

Vill tacka alla som hjälpt till att heja på Cobbens tillfrisknande, det är många!!!


onsdag 28 november 2012

ExamenshögtidI lördags var vi i Linköping för att vara med på Sandras examenshögtid då alla färdiga studenter från Linköpings Tekniska Högskola fick sina diplom under högtidliga former.
Klädsel var långklänning, oj oj. Fick iaf tag i en till slut. Till detta högklackade skor... inte direkt varje dag man kommer upp över marken... Höll mig på benen tack o lov. Tommy hade också köpt ny utstyrsel o var så tjusig så.

Ceremonin hölls i Linköpings Konsert o Kongresshall. Massor av studenter o anhöriga. Det var festligt med blåsorkester, körer mm. Studenternas namn ropades upp o de mottog då sina diplom. För Sandras del, Civilingenjör Kemisk Biologi med Master i Protein Science and Technology.  Man blev väldigt rörd över att se sitt duktiga barn stå där framme o glänsa. Kul att få vara med om detta!

När alla studenter tågat ut var det champagnemingel med hurra rop o lyckönskningar. Festligt!
Sedan var det dags för 3 rätters middag med vin. 700 personer var anmälda. Under tiden fick vi diverse underhållning av olika studentgrupper. 

Två stolta föräldrar stupade sedan i säng på hotellet medan ungdomarna fortsatte festen. 
 

söndag 25 november 2012

Msv rörelser i LB form

Eftersom vi skall till Linköping i helgen på Sandras examenshögtid så blev det Pernillaträning fredag istället för lördag.

Sent på kvällen o P var försenad. Jag red fram på tok för länge. Disco kändes ändå superfin o var fint med på noterna. Gas o broms funkade.
Tyvärr tyckte inte P det. Hon sade att han gick i LB form o gjorde Msv rörelser. Det var kanske inte riktigt vad jag väntat mig. Visst har hon rätt, jag behöver rida igång honom mkt bättre, vet att det hänger på mig. Men jag behöver peppas i stället, annars tappar man lätt sugen o då blir det inte bättre. Hon ville hoppa upp o känna. Disco for runt i full fart. Om det blev bättre? Vet ej. 
Jag fick hoppa upp o känna efter henne, visst, nu var han mkt mer elektrisk. Hon vill rida honom några gånger till.
Lite förundrad när jag åkte hem. Vad är rätt väg att gå för mig o Disco?