lördag 6 juni 2009

Tävling på Sotenäs



Nyss hemkommen från dressyrtävling på Sotenäs. Hade anmält till LB:2.
Sotenäs hade ordnat en jättetrevlig tävling med glada funktionärer o fina blomsterutsmyckningar. Allt funkade jättebra. Domare var Lotta Pettersson.

Disco började sin vana trogen med att lägga svansen på ryggen o dra armarna av Sandra. Heltossig. Lugnade sig tillslut o jag kunde rida fram. Då hade han busat av sig o var ganska loj. Men för övrigt kändes han bra.

När jag kom in i manegen piggnade han på o han vaknade till liv. Lite hade han koncentrationen på annat håll, så han var inte lika stadig som vanligt, men kändes ändå fin. Ibland dippade han dock ned med huvudet.
Programmet gick bra. Fick en taktning i skritten o gjorde en väldigt sned halt, annars är jag nöjd. Tyvärr skulle han gå på toa mitt i en volt, det var lite synd. Men det blev fina poäng. Han fick 71,66% o det räckte till en 5 placering av 22 starter så jag är mer än nöjd!

Tack till Sotenäs Fältrittklubb för trevliga tävlingar!

torsdag 4 juni 2009

Janneträning


Tränade för Janne igår. Trodde att Disco skulle va slö, mätt o trött nu när han går ute på nätterna. (Janne skrattade åt hans stora mage...) MEN han hade en av sina bättre dagar o kändes helt fantastisk! Redan på framridningen kände jag att han gick fram bra o var med på noterna. Har tragglat en del hemma sen förra träningen o det har funkat bra.

Började på volten i trav. Han var fin o energisk i båda varven, måste dock se till att han rundar sig i nacken till h. Ut på spåret. Även där var han fin. Fick träna 10 m volter, halter o övergångar. Halterna blir ibland sneda o han vill hänga sig i handen. Har börjat kräva att han saktar av med "öronen uppe" o det blir lite segt ibland, men måste uthärda. Övergångarna gjorde han bra. Uppridningar i trav. Ok.
Galopp på volten. Bra i båda varven, fina fattningar från trav. Variation i tempot på volten, han ska länga utan att bli lång o flack, Öronen uppe, måste ha runda energiska språng. Sedan tillbaka o korta sig. Detta tycker han är döjobbigt, men han är SÅ duktig o sitter fint på rumpan utan att jag har något alls i handen! Underbart! Ut på spåret o 15m galoppvolter. Bättre i v varv.
Galoppfattningar från skritt på volten. Där måste jag kräva att han inte trycker bort mig i avsaktningarna o sänker huvudet. Bogen in. Ganska rak.
Efter "samlingar" av galoppen får han gå några varv i trav under lättridning i lägre form som belöning.
Avslutade med att rida upp LB:2 programmet (trots för liten bana). Kändes ganska bra. Som vanligt är det halter o ökningar som ska förbättras.
Hoppas denna positiva energi han hade stannar kvar till tävlingen!

tisdag 2 juni 2009

Video från World cup uppvärmning


Tänk om man kunde få vara med i detta gänget!

Warm ups dressage Worldcup 2009

TYVÄRRRRRRRRRRR verkar det inte fungera om man inte kan logga in på Facebook. SORRY

----------------------------------------------

måndag 1 juni 2009

Mitt hästliv 9. Första tävlingen.




Vi tränade så gott vi kunde med våra hästar. Försökte lägga upp schema på hur vi skulle rida. Mest blev det ju i skogen o på vägarna för vi hade ju ingen ridbana. Men vi travade mkt backar, klättrade, galopperade o hästarna hade i alla fall bra kondition. Blev lite serpentiner runt träden i skogen o skänkelvikning över vägen o tillbaka...
Nu hade jag fått köpt en sadel. Köpte den för 1000 kr inne i Uddevalla på Zoo. Var såååå stolt.

På sportlovet -76 hade vi bestämt att vi skulle ordna en liten dressyrtävling. Den skulle vara ute i Björkemyr, (på en åker) så det var några km att rida. Kallt! Ville ju va fina, så vi hade bara tunna ridbyxor o gummiridstövlar. Ingen känsel i de tårna! Jag var jättenervös o tog det hela på stort allvar. Första tävlingen i mitt liv. Det skulle vara LC dressyr + en klass för shettisarna som var lite enklare.
Marken var frusen o det var halt o hårt. Docka var alltid med på noterna o gjorde så gott hon kunde. Jag var nöjd med vår insats. De andra gick också ganska bra.
Höll på att ramla i backen när jag fick resultatet att vi vunnit! Så glad jag blev. Priset var en plastrongnål. Så stolt!
På bilden överst till h ser ni prisutdeln. Jag o Docka, Karin o Spitten, Birthe o Camilla samt Tina o Bonny.
I shettisklassen var det liv i luckan o Malin ramlade av o fick hjärnskakning, stackarn.
Efter tävlingen samlades vi o drack choklad o mackor. MYSIGT!

Eftersom det gått bra på första tävlingen ville jag gärna försöka igen. Vi hade en klubbtävling i vårt stall. Den vann vi den med. Se prisutdelningen nere till v. Det var från h till v jag o Docka, Tina o Bonny, Lotta på Angela o Birthe på Diana. (Oj då, ärevarv utan hjälm o sadel)
När Ekebacken i Lysekil skulle ordna en mindre dressyrtävling anmälde jag mig till LC o LB. Vi vann LC o jag trodde inte mina ögon. Så stolt! Min första rosett. I LB var vi inte så många starter så det var bara 2 plac. Då kom vi 2:a efter Lena-Pia på Batick.

Det var så kul att tävla o man träffade massa trevliga människor. Docka var fantastisk o gjorde alltid så gott hon kunde. Problemet var bara att få henne till tävlingarna. Hon ville INTE åka transport. Man fick vara ett helt lag med starka karlar som fick "lyfta" i henne. Beräknade ca 1 tim i lasttid. DET var jobbigt. Stackars Docka hade haft tråkig erfarenhet av att åka från tidigare i sitt liv.

Böckerna är årsbok 11 och 12



söndag 31 maj 2009

Savannah




SAVANNAH
Karimbas 2 åriga avkomma e. Bocelli

Ursnygg häst som har ett underbart temperament.
Gick 1:a på 1-årsvisningen.