lördag 23 februari 2013

Träning


Janne kollade lite på mig idag när jag red. Ville ha hjälp spec med traven. Disco var ok när jag red fram. Fick sedan göra några långsidesskänkelvikningar i trav. Började undan för h skänkel. De ville han INTE. Bet tag i bettet o drog, flyttade sig inget alls åt sidan... Jag fick säga till på skarpen att nu får han lyssna, o vips gick det genast bättre. Lättare i andra varvet. Han blev väldigt fin efter detta arbetet, nu jobbade han på fint i traven.
Gjorde samma jobb i galopp, väldigt mkt lättare, men förstås jobbigt för Disco. Han orkar inte så länge, så man får lägga in skrittpass.

Måste säga att jag hade en fin ridkänsla nästan hela passet:)

fredag 22 februari 2013

Mysdag


Idag har jag en riktigt härlig slappardag. Lite sliten från igår då jag jobbade dubbla pass, så jag kan ta det lugnt med gott samvete. Snälla Sandra tog hand om Disco o red honom en sväng.
Det blir ju dessutom jobb hela helgen, så man får passa på att ta det lite slow.
Tog en skön skrittur i skogen. Både jag o Disco njöt (men det var mkt is, så man fick gå försiktigt).

Har haft lite tur det sista med lite vinster från olika ridsporttävlingar. Vann ju ett par fina vinterhandskar, med de försvann tyvärr medan jag tränade:( 
Sedan vann jag en brun fin grimma från Horze, o nu har jag vunnit en säkerhetsväst från Kefly. Den har dock inte kommit än.

Nu ska jag dricka en kopp nybryggt kaffe o lyssna på Mando Diao innan jag går ut o fixar klart i stallet. 
 

onsdag 20 februari 2013

Letar efter traven


Yes! Gick fint att köra till ridhuset idag. Ingen is på vägen, men fortfarande isigt på stallplanen.
Hade ridhuset för mig själv. Lyxigt. Fick rida fram ganska länge, Disco var ganska lång o stel i kroppen när jag började. Inte så konstigt då det är halkigt i hagen så de går o spänner sig.

Skritten var ok, men traven hittade jag inte trots massor av ög, sidvärts o tempoändringar. Vet ej varför. Hade önskat att jag haft Jannes ögon med mig.... Tröstade mig med en kanonfin galopp. Han var helt loss o spårade fint. Svarade på lätta hjälper. Finfin känsla! Belönade genom att lägga ner honom i galoppen, det gillar han skarpt.

söndag 17 februari 2013

Till ridhuset idag


Idag kom vi oss iväg till ridhuset, men det var nätt o jämt. Slirade mig upp för backen, men det gick!
Underbart att få rida på plant underlag. 
Det tog emot en del i högersidan då jag red fram, men det är ju inte så konstigt så lite som han gått på spår denna vintern. Men för övrigt var jag jättenöjd, hade jättefin ridkänsla under passet.
Janne övervakade mig o kollade så jag inte sitter o klämmer med skänklarna. Gjorde lite långsidesskänkelvikning i både skritt o trav med Discos huvud mot väggen. Riktigt bra! Detta är en väldigt bra övning för både mig o Disco.
Tur jag klippte honom igår, för han blev jättesvett ändå, trots många pauser.

Vi åkte med Cobben igår. Jag tycker Sandra gjort ett bra jobb. Han orkade lite mer nu o protesterade inte som han gjorde förra gången. Dessutom var han lite kvickare i galoppen. Han vill hemskt gärna gå i slowmotion gunghästtempo...