lördag 22 oktober 2011

Sandra o Cobben på Vreta. Grattis!


Igår var Cobben på Vretaskolan i Linköping. Det var Stjärnorps Ridklubb som hade lokala dressyrtävlingar där.
Sandra har bara tränat en gång i höst för sin tränare där, Malin Hansson, men Cobben har bara blivit starkare o starkare. Eftersom hon har gångavstånd från stallet till Vretaskolans ridhus var det självklart att anmäla. De hade 2 klasser, LC:1 och LB:1.
Domare i första klassen var Marita Lindberg. Det var 26 starter. Cobben gjorde detta program lätt som en plätt o fick fina 70%. Detta gav en delad 2a plats! Sandra fick en borste o ett rabatthäfte värt 200 kr. Cobben har visat flera fina LC, så nu var det sista gången i den klassen.

LB:1 dömdes av Lisbeth Tornelid. 31 starter. Även här gick Cobben fint, men Sandra tyckte han blev lite stark i galopparbetet. Men hon fick ändå jättefina poäng, 67,6% och det blev en andra plats igen! Vilken häst!!!!!!! Extra kul att domaren kom fram efteråt o lovordade Cobben. KUL! Priset i denna klassen var en borte till + en pannlampa.

Nu får Cobben ta det lugnt i ett par dagar o vila kropp o knopp.

Fina träningspass med Disco o Nicke
Började med Disco. Åkte till ridhuset idag efter att ha tagit det lugnt efter tävlingen o bara ridit ut + att han fått vila helt ett par dagar.
Red fram o han var hur fräsch som helst. Sviktig o fin. Började med övergångar i alla gångarter. Fint. Längningar i trav, bra! Skänkelvikning ok. Förvänd galopp, bra. Lite öppna-volt-sluta. Fint. Korta o länga galopp, helt ok. Långsidesskänkelvikning, fint! Med andra ord, han var super idag! Hade en fin ridkänsla hela tiden + ett sug framåt. Är verkligen JÄTTENÖJD.

Har funderat lite efter tävlingen o kommit fram till följande. Jag ville nog lite fööör mycket. Han fick nog gå lite väl tuffa pass innan tävlingen. Detta gjorde sannolikt att han var lite matt på själva tävlingsdagen o kanske gav ett segt intryck. Ja, ja. Man lär så länge man lever.... (Fattar bara inte att man inte lärt sig efter att ha haft 5 tävlingshästar)

När jag kom hem var det dags att hjälpa Sofie lite med Nicke. Sofie ska tävla till helgen på klubbtävling, så vi tränade på LC:1 programmet. Både Sofie o Nicke skötte sig utmärkt. Om det inte blir tillräckligt många som anmäler sig för att det ska bli en klass ska Sofie rida även Disco.


tisdag 18 oktober 2011

Bilder från Munkedals tävling


Här kommer lite bilder från tävlingen. Den översta bilden är tagen av Jessica Ung.

söndag 16 oktober 2011

Bottenrekord i LA:1


Idag var det tävlingar på trevliga Munkedals Ridklubbs anläggning. De anordnar alltid bra tävlingar, det är kul att rida där. Domare för dagen var Malou Wickberg, som jag aldrig ridit för tidigare.

Det var allra bästa förutsättningar. Disco var vältränad, nära väg att åka, solen sken + vindstilla, Sandra åkte med som medhjälpare, Janne tittade på framridningen = bästa tänkbara uppladdning.
Disco uppförde sig fint på framridningen o var helt loss o mjuk. Kändes mycket bra. Red fram honom lagom mycket.
Inne på banan var han fin o lydig. Egentligen ingen miss någon stans o jag hade en fin ridkänsla. Självklart kunde massor av saker varit bättre, men jag var nöjd med honom.
Det var dock inte domaren. Fick mitt sämsta resultat i LA:1 någonsin. 61,316%. (kom 5a av 15) Ha,ha, det var tom sämre än den gången när han bockade i alla fattningar + att jag red fel väg.... Tidigare har han faktiskt fått över 75%...

Domaren skriver: vingligt, lägger huvudet på sned, spårar ej, spänd, tappar bjudning, måste visa övergångar, måste visa mellangångarter. Det enda positiva var prydlig sits.

Nu är det 5e klassen på raken han inte placerar sig. Så det har inte hjälpt att jag ökat träningsintensiteten, tömkört, låtit andra rida honom.
Det var sista tävlingen för i år.