lördag 3 september 2011

Pernillaträning + filmer från tävlingen


Pernillaträning idag. Disco var lite seg när jag red fram. Pernilla hoppade upp o kände på honom. Såg ganska ok ut, men hade velat ha honom lite mer energisk.
Jag fick rida massor av övergångar. Han hade baken med sig ganska bra. Galoppen kändes fin i v varv, lite seg till h. Fick göra en diagonal skänkelvikning. Jättefin undan v skänkel! Inte så bra tvärning undan h. P sa att jag skulle ta o släppa i v tygel o kräva lite mer av honom där. Ganska bra i traven efteråt. Inte dumt när P sitter upp!

Sandra har lagt upp filmerna på Cobben från Ljungskile. Det som låter i LB:1 är regnet.... Tyvärr inte så bra filmat för jag ville stå under tak...

LB:1 http://www.youtube.com/watch?v=q4uH1xVNavw
LA:1 http://www.youtube.com/watch?v=2t1nLnvHpgA&feature=related

fredag 2 september 2011

Cobben på koll hos veterinären


Igår åkte vi till veterinären för att kolla Cobben. Sandra har känt att han varit lite skum o liksom "vaggat" lite när hon ridit fram, oerhört lite, men ett observandum. Vi beslöt iaf att åka o kolla honom. Reste till en mycket seriös hästveterinär + kiropraktor på Tjörn. Hon gick igenom Cobben från topp till tå och dessutom bla longering, ridning i ridhus o paddock, böjprov o röntgen (inget anmärkningsvärt)

Först såg hon inget när Sandra red, men efter att de gått ut i paddocken o travade på en mindre volt syntes det vad vi menade. Hon lade märkte till att Cobben höll huvudet på ett lite annat sätt i v än i h varv när han gick i framridningsform. När han gick uppe i vanlig form märktes inget alls. Då började hon misstänka att han kanske kände av en muskel i halsen som är aktiv när han går i djup form. Hon klämde på den o han reagerade lite på v sida. SKÖNT att hitta vad som besvärade honom o TUR att det inte var allvarligt! Hon tyckte Cobben var en jättetjusig häst med mycket bra gång o det var ju kul att höra.

Behandling: Några gånger med laser (han fick en där) + antiinflammatorisk medicin i 2v. Sedan skritt i aktiv låg form ett tag innan försiktig igångsättning som vanligt.

Nu har han varit fantastiskt duktig i sommar o gått framåt massor, så det gör inget att han tar det lugnt ett tag. Dessutom är det ju snart dax för transport till Linköping igen, så det kan passa bra med en paus. Nu är det bara att hoppas på att det läker fint!

onsdag 31 augusti 2011

Augusti + statistik


Augusti har varit en härlig men blöt månad. Haft semester o ridit mycket, men har även blivit några vilodagar för Disco då jag varit på semester. Kläggarna har varit bättre o är nu nästan helt borta. Lite flugor förstås som han retar sig på, men det får han stå ut med. Han har fortfarande sitt flugtäcke på som han gillar. Däremot tröttsamt med lera i hagarna när det regnat.
Vi har passat på att skura o måla i stallet. Så fint det blir! Dock inte riktigt färdiga än.

Det som har varit höjdpunkter är tävlingarna i Vänersborg o Ljungskile med Cobben. Han var så duktig o placerade sig 2a i en klass på varje ställe. Så kul att all träning har givit resultat! Har ju både tränat för Janne o Pernilla samt att Mia hjälpt oss med tömkörningen. Pernilla har suttit upp o känt på dem, det har varit jättebra för båda hästarna. Disco har inte tävlat på hela sommaren, hoppas kunna starta någon tävling i höst.
O så har man åkt i backen. Det var andra gången jag ramlade av Disco, men jag har så klart hängt i knävecken flera gånger...

Bloggstatistik augusti

De 5 mest besökta inläggen:
1. Sandra o Cobben på Brätte
2. Tankar om sits. Cobbens lillebror.
3. Miranda in Memoriam
4. Ramlade av på Janneträning
5. Karimba

De 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Tyskland

Dagen med flest besökare: 6 aug

måndag 29 augusti 2011

Träning för Pernilla med båda hästarna
Cobben först ut. Pernilla satt upp o kände lite på honom. Hon tyckte att han var mkt bättre än sist. Sandra red. Han var VÄLDIGT med på noterna o var otroligt taggad. Tänk att det kan vara så olika. Han pendlade lite mellan spänd o spänstig, men både Sandra o Pernilla var nöjda.

Discos tur. Pernilla satt upp på honom med. Flyttade honom undan i skritt, där måste han svara bättre för skänkeln. Men hon tycker ändå att han utvecklats sen förra gången. Jag red. Måste försöka ha honom på bakbenen, genom ryggen fram i handen. Manken upp. Får inte "släppa ut" honom efter en halvhalt som jag gärna gör. Då tappar han baken. Sen ska jag inte rida så fort i traven, skall stämma av på yttertygeln o låta energin gå uppåt i stället. Han blev riktigt fin!

söndag 28 augusti 2011

Bilder från Bornholm 2


Här kommer lite fler bilder från Bornholm.

Inte så lätt att försöka rida mellan alla skurar. Igår misslyckades jag helt. Regnet öste ner på oss när jag jobbade Disco i lina. Pressade honom lite på en mindre volt i galopp. Han tyckte det var jobbigast i h varv, men jobbade ändå på fint. Totalt genomvåta blev vi. Idag såg det mer lovande ut. Red ut i skogen för att klättra lite. Men vips så kom det en störtskur så vi blev dyvåta igen. Bara att fortsätta rida... Hoppas det snart slutar regna så det kan torka upp i hagarna.

(Inte illa att ha en orkan uppkallad efter sig, hi hi)

Anonyma citat:
Det är alltid fel människor som har dåligt samvete