lördag 25 juli 2009

55-årsfest!


Shit, Disco svullen i ett framben, han fick vila idag. Hoppas det går över.
Jag o Sofie roade oss i stället med att högtryckstvätta i stallet. Gjorde hälften. Blev kanonfint.

Nu ska vi fira en 55-åring o ha FEST!!!!!!

fredag 24 juli 2009

Filmer på Janne o Disco

PÅ BEGÄRAN!
Här kommer lite filmer på killarna från idag.


Janne red Disco





Janne red Disco idag. Han tyckte att traven kändes fin. Galoppen är lite svårare, han vill häva sig i händerna i avsaktningar o när det tar emot. Janne jobbade lite på de linjerna som jag red i onsdags, dvs 10 m galoppvolter, halvt igenom, fortsätt i förvänd. Galoppfattningar på rakt spår. Galoppfattningarna från skritt på rakt spår var svåra även för Janne. Hmm. Han fattar fel galopp ungefär varannan gång... Så vi har allt att träna på...
Men det är jättebra att Janne sitter på Disco med jämna mellanrum, han känner vad det behövs tränas på.

Ps Kolla in de nya fina ridbyxorna! (Förra gången red stackarn i shorts...)

torsdag 23 juli 2009

Heldag med C


Vänner betyder mycket.

Idag har jag äntligen träffat C. Länge sen sist. Man har svårt att hinna med att träffa sina vänner tyvärr. Men bättre sent än aldrig. När vi träffas unnar vi oss en heldag. O FIKAR. Det går åt flera kannor... Efter mackor o godsaker förflyttade vi oss till ett café o fortsatte äta... Denna gången på bakad potatis med skaldjursröra. Gott! Vi brukar alltid gå ut o gå o tanken var strandpromenaden i Uddevalla, men det ösregnade hela tiden tyvärr. Så vi satt i över 8 tim o bara babblade..
Vi började med att gråta(!) Hon berättade om hur hon varit tvungen att ta bort sina älskade hundar o hur hon led o saknade dem varje dag. Jag berättade hur illa det gått med Bosse o Miranda o hur svårt det varit tiden efter. Ofrivilligt, men vi skrattade åt det efteråt, träffas o lipa...
Sen blev det massor av skratt o roliga minnen vi haft tillsammans. Vi träffades på en långritt när vi var små. Hästarna skulle stå i ett stall på natten o C häst fick upp boxdörren o sprang hem. På stora vägen! Inget hände som tur var!
Efter det träffades vi med våra hundar på valpkurs, o vi gick ofta långa promenader i Fjälla. Sen fick vi barnen samtidigt o vi hade mycket kul på mammaledigheten.
Undrar hur många mil vi gått tillsammans med våra hundar...

En sån här dag är balsam för själen o vi har bestämt att nu måste det bli lite oftare!!!!

Disco fick en vilodag. Det ville aldrig sluta regna, så det fick bli så.

onsdag 22 juli 2009

Janneträning



Tränat på Hoga för Janne.
Janne kollade lite på min sadel. Ser ut som om den är lite hög fram. Ska testa med Sandras sadel som är lite vidare i bommen, kanske är den bättre.

Disco kändes jättefin på uppvärmningen.
Började på volten med kvicka övergångar skritt- trav. Jag får inte dra, måste lätta av i avbrotten. Minskade volten i trav, får ha honom ganska rak, måste tänka på att följa linjen. Inte tappa energin. Lite galoppfattningar från skritt med tempoväxlingar.
Skänkelvik snett igenom till medellinjen, sen rakt fram. ok i båda varven. Trav runt banan, runda ordentligt i hörnen, upp med öronen, aktivera! Ej höga händer, men hålla framme på tyglarna. Han kändes kanon i traven! Bara flöt fram!

Red upp LA:1. Akta så att inte travvolterna blir för stora. Längningar bättre! Skänkelvik måste ta mer i yttertygeln så han blir rakare o tvärar mer. Ryggningen ok. Han går iaf bakåt. Ökade skritten ska jag länga ut mer tygel. Ta tyglarna snabbare. Ut i hörnet. Förbered, tänk öppna, fatta h galopp. Ut i hörnet, upp med inner tygel. Han måste jobba i 10 m galoppvolterna, runda i hörnet, upp med inner tygel, vänd halvt igenom, jobba varje steg i förvänd. Slarva inte vid galoppfatt till v. Ut i hörnet, Upp med innertygeln även i detta varv. Fin galoppökning, men ska försöka att göra ett litet upptag innan avbrott. Vänd rätt upp o halt, stillhet ok.

PUST! Hur i herrans namn ska detta gå att rida på tävling?????????

Men jag måste säga att traven kändes kanon idag o han bjöd fint fram. Så jag är nöjd!

tisdag 21 juli 2009

Lysekil, Stångehuvud + veckoschema v. 29






Idag åkte vi till Lysekil för att bla vandra på Stångehuvud.
Började med att gå på Restaurant La Mer, där vi åt Kinabuffé. Helt ok mat.
Vi ställde bilen o gick ner längs hamnen o sedan ner förbi Havets Hus, Pinnevik o till Stångehuvud.
Sångehuvud är ett naturreservat allra längst väster ut i Lysekil. Där är otroligt vackert med den röda bohusgraniten som slipats av havet till runda mjuka former. Det var helt klarblå himmel men blåste, så man fick "hålla i hatten". Finns en utmärkt led att gå, men det är ju berg så jag rekomenderar bra skor om man ska gå där. Det är en otroligt vacker utsikt o många tar med picknickorgar o slår sig ner o bara tittar på havet.
Om man fortsätter kommer man ner till norra hamnen. Där har de byggt en ny strandpromenad som invigdes i början av juli. Jättefint, men inte så lång bit ännu. Finns planer att bygga ut den ända till Ålevik.
Vi gick där o sen upp förbi Gullmarsskolan o ner på stan igen. Härlig promenad!

VECKOSCHEMA DISCO V 29.
Lite lättare jobb pga att jag var i Falsterbo.

Mån: Pass på ridbanan. Ryggning gick bra! Galoppfattningar från skritt o trav ok. Sidvärts, kunde tvära bättre, lite huvudet på sned. Hängde lite i handen vid halter.

Tis: Janneträning på Hoga.

Ons: Vila i hagen.

Tors: Sandra red ut o galopperade lite på åkern.

Fre: Vila i hagen.

Lör:
Vila i hagen.

Sön: Pass på ridbanan. Tränade kvicka övergångar. Öppna i alla gångarter. Vände upp på medellinjen i galopp o gjorde enkelt byte. Blir lite för många travsteg innan skritt, men ok fattningar.

måndag 20 juli 2009

Grattis Yvonne!


GRATTIS PÅ 50-ÅRSDAGEN YVONNE!
HA EN UNDERBAR FÖDELSEDAG!

Ätit upp förstapriset



Idag har vi varit i Fiskebäckskil på Skaftö o ätit lunch på restaurant Brygghuset. Vann lunch för 2 pers på en tävling i våras. Det var ett mycket trevligt ställe nere vid hamnen o man kunde välja att sitta inne eller ute. Till alla rätter ingick sillbord med sill, lax, grönsaker, bröd, ägg, röror, hemmagjord potatissallad mm. Jättegott!!! Huvudrätten var kalvkött med kokt potatis o en tomatsås. Kaffe på maten ingick också. Åker gärna dit igen! Tack Disco!

Disco fick ett rejält tömkörningspass idag. Har inte tömkört på ett tag, så han var lite ringrostig. Började värma upp på stora spår i lägre form. Skänkelvik i skritt. Inga problem. Började sen jobba på volterna. Fick börja med övergångar skritt-trav att han skulle svara kvickt o att han skulle GÅ PÅ i skritten. Jag fick jaga på honom i lite friskare tempo i traven så att han skulle "komma igång" i maskineriet. Rätade ut o längde några steg ganska ofta o då krävde jag att han skulle SVARA direkt! Herregud, jag fick springa så tungan hängde utanför...
Formen tyckte jag var väldigt mkt bättre än sist. Nu orkar han jobba "i uppförsbacke" längre stunder. Gjorde övergångar trav-galopp o även längningar i galoppen.
När han hade fått upp ångan var han riktigt fin o han jobbade på med fin mekanik. Då kunde jag ta tillbaka i traven o han fick gå lugnare. Försökte mig på lite öppnor i skritt längs långsidan. Gick riktigt bra i h varv, men inte alls i v. (tvärt om mot när jag rider). Han ville förböja sig o om jag rätade ut blev det ingen tvärning. Tror att det var lite svårt för honom att förstå vad jag menade. Avslutade med trav i låg form. Då var han gupplig o fin över ryggen.
Nyttigt pass för oss båda!


Vinbären är mogna!

söndag 19 juli 2009

SEMESTER!






Började min semester i måndags. Så underbart. Ska ha 3 goa veckor!
Semestern kunde inte ha börjat bättre. Falsterbo. Nu hoppas jag att få något vettigt gjort också, o inte bara glassa omkring... Höt är ju inne tack o lov, men jag ska högtryckstvätta stallet o måla, det gör jag varje år. Ska också smörja upp Discos alla grejer. Även trädgården ska få lite ansning, kanske hinner jag att fixa lite inne också. Sen måste jag träffa lite vänner som är så svårt att hinna med när man jobbar. Ska bli kul!

Förstås blir det FIKA i massor. Vi gillar även god frukost, så det blir ofta kaffe med färska bagerifrallor. Mysigt.

Idag skulle jag lämna tillbaka husvagnen vi haft i Falsterbo. Den hörde hemma i Skepplanda. När vi lämpat av den körde vi för skoj skull på massa småvägar tillbaka till Trollhättan. Det var rena safarit. För utom en stor vacker råbock såg vi flera flockar av dovhjortar. Efter ett tag såg vi en stor vildsvinsugga med 4 jättesöta kultingar. De stod o åt betor av något slag o brydde sig inte det minsta om att vi stannade o tittade på dem. Vad snabbt de åt! Har aldrig sett vildsvin så nära förut. På en åker intill betade flera hundra canada jäss. Hanarna är vackra. Efter en liten bit var det dax igen. Flera flockar med kronhjortar. Vilka jättekronor! Ståtliga! Dessa var dock inte vilda utan inhägnade, men vackra att se på.

Det blev ett pass på ridbanan när jag kom hem. Underbart att vara i sadeln igen!

Bilderna hämtade från nätet.