fredag 14 mars 2014

Ytterligare en tripp till Göteborg

Fin utsikt från hotellet

Har blivit ganska många gånger nu på ett kort tag som vi besökt Gbg. Denna gången var en annan nöjestripp som förgyllde vardagen. Inte så dumt att ha en storstad inom räckhåll.
Blev också ett besök på NH5 i Lysekil med 3-rätters. Löjromstoast till förrätt, torskrygg till huvudrätt o äpplekaka till efterrätt, mums.


Fick en superfin Mustojacka av Sandra o Simon, så mjuk o go:)
Bild fr Mustos hemsidaonsdag 12 mars 2014

MsvC:2 Katastrof!

 Oj oj. Testade att rida upp MsvC:2 för första gången. Det var verkligen KATASTROF. Typ 40%. Hade ju ridit lite linjer ur programmet, men att rida programmet i sin helhet är något helt annat... Ska man skratta eller gråta? Det var tveklöst mycket svårare än MsvC:1. Jag behöver verkligen träna på vägarna.
Det som funkade sämst i programmet var slutorna, bakdelsvänd., förvända bågen med enkla bytena. Heller ingen vacker syn den sista uppridningen mot domaren i mellantrav där jag sitter skumpande med tappade stigbyglar.... SUCK.
Det som var ok var uppridningen i galopp, öppnorna, ökade skritten och mellantraven, alltid något...

måndag 10 mars 2014

Hjälp av Janne

 
Disco 4 år vänslas med Miranda

Fick hjälp av Janne som försökte få mig att "trycka på rätt knappar". Det går ju lite upp o ner när jag tränar.
Disco var ganska fin från början o han kändes helt ok i traven som har utvecklats något i vinter tycker jag.
Så till den svåra galoppen. I stället för att fastna i fattningen från skritt med en häst som inte vill gå fram så fick jag fatta från trav. Blev riktigt bra. I höger varv blir det ofta lite ojämnt, jag måste vara noga o sitta upp så att jag inte hamnar i framvikt. Jag har ganska mycket i händerna, känns som om han drar mig fram. Vänstergaloppen blev ganska bra o nu gör han avbrott till skritt på volten utan problem. Det som är jättesvårt är att hålla honom kvick när jag bryter av o ska göra en ny fattning, då lägger han gärna av.
Men jag måste säga att vi ändå tagit ett steg framåt, totalt sett, även om det ofta blir ett fram och två steg bakåt....  Skönt att inte vintern varit så sträng i år.