lördag 25 februari 2012

Göteborg Horse Show, fredag
Å, så kul att komma till GHS. Vi åkte ner på fredag. Såg först 140-hoppning som vanns av Philippe Rozier med Ideal de Roy. Rolf-Göran med Kiara la Silla rev 3 hinder, så han blev inte placerad.
Dags att äntra mässan! Så mycket fint det finns. Både för häst o ryttare! Kan säga att det blev ett antal påsar med hem... mer om detta i ett senare inlägg. Sandra lyckades också plocka på sig en del saker.
Dressyrklassen som visades var World Cup Dressage Grand Prix. De största namnen var inte med, men det var kul att se många nya som var väldigt duktiga. Man lär sig en del av att studera duktiga ryttare. När Patrik Kittel kom in på Toy Story såg man direkt att de är en klass för sig! Han skänker inte bort en enda poäng o hästen är mjuk, avspänd o spänstig. Tycker TS har utvecklats väldigt positivt sen jag såg dem i Falsterbo.
Patrik vann med 75,0%, vilket var jättekul. Väl värd att vinna! Glad att få se Minna Telde med Deinhardt, Minna rider så mjukt o fint. De kom 7a med 68,8%.
De andra svenskarna gick det inte så bra för denna gång, men potentialen finns absolut!
Det blev en trevlig dag med fina ritter o tom plånbok...
Bilder på shopping kommer.


Filmsnutt på Patrik o Toy Story

torsdag 23 februari 2012

Tittut!Nej, han har inte fått en snöboll i pannan, han är sån.. Men nu har pälsen börjat att ramla av. Typiskt vårtecken!

Åkte till ridhus idag. Jippie, ingen is. Men fortfarande lite halt fläckvis, men det är ok! Vilket underbart vårväder!
Tyvärr uppfattade inte Disco mina vårkänslor, för han höll på o tramsade i transporten igen. Jag gillar det inte. Tänk om han kunde tala om varför han gör så vissa dagar...Tänkte träna lite på det vi gjorde förra veckan + lite slutor i trav + förvänd galopp. Han kändes fin efter lite flytta undanövningar o halvhalterna funkade bra. Gjorde några längningar, också bra, han tog i fint. Skänkelvikning diagonalt undan v skänkel, bra flyt! Undan h skänkel, inte alls bra! Som vanligt tappar jag rundningen till h o han går bara emot o vill inte flytta sig åt sidan. Gjorde några långsiderskänkelvik, där är det lättare. Måste jobba med detta!!!


Galoppfattningar från skritt, super i v varv, lite sämre i h. Han tog halvhalter bra o jag varvade med att rida framåt. Nöjd! Ett par ökningar diagonalt, upptag o fortsatte i förvänd. Ett varv på volten i förvänd, helt ok. Ganska bra balans i båda varven. Skulle önska att han tog i lite mer när han längde, men de är ändå bättre än det var i höstas. Han blev ganska trött efter detta, så travslutorna blev det inte så mkt av...Trots allt en bra känsla. Skönt att få rida i ridhuset (även om solen sken)Undre bilden är när Cobben hoppar med Sandrasöndag 19 februari 2012

Janneträning med LB:2


Efter att ha tränat styrketräning med honom för Pernilla tyckte jag det var dags att få lite hjälp med programridning av Janne. Det var väääldigt länge sedan, det blir ju så över vintern.
Började med trav på volten. Jag skulle rida framåt lite mer så att han tog längre steg. Därefter lite fattningar. Måste ha honom loss innan fattningen. Janne filmade mig. Fy, vad gräsligt. Måste jobba med min egen snedhet, satt åt h i v varv, alltså satt över på yttersidan. Bättre i h varv. Sen borde jag hålla längre fram på tyglarna (för 1000 gången) samt att inte luta mig fram i fattningen. Skulle också önska att Disco var lite ärtigare...
Janne tyckte iaf att han var bättre i traven än vad han varit.

Vi började med programridning o jag valde att börja från början, dvs LB:2. Herregud, hur svårt kan det va?
Uppridning halt, ok
H varv volt, där måste jag ut i hörnet o driva på så att han tar i.
Vänd över banan o volt till v. Samma där, måste rida på fram o ta tillbaka i svängarna.
Snett igenom mellantrav. Han gör det ganska bra, men orkar inte ända fram.
Hörnpass sedan skritt vid C. Jag måste fånga upp, rida ut i hörn, sedan avsakt.
Ökad skritt snett igenom. Måste driva på så han sträcker ut sig o trampar på.
Mellanskritten ok, måste förbereda innan traven vid A.
Galoppfattning vänster, sedan 15m volt. Här måste han komma igång ordentligt så att fattningen blir i framåtläge för att sen volten ska bli bra.
Snett igenom mellangalopp v. Han måste ta i mer, Kan ställa lite v. Får inte bryta av för tidigt, rida in i hörnet.
Fattning till h. sen volt. Kan utnyttja hörnet innan fattningen.
Mellangalopp h. Lossa till h, rida ut i hörnet innan avbrott.
Mellantrav längs långsidan. Ganska ok.
Halt o stillastående vid C. Rida in i halten, han får inte tänka bakåt.
Trav, vänd in, halt vid G. Han måste igång direkt efter halten.

Puhhh. Så mycket att jobba med!
Men kändes bra att börja lite med program.