lördag 12 januari 2013

Årets första träning


Härligt att träna igen! Janne tittade på mig när jag red. Första gången i år:) 
Det har inte blivit så mycket "vettig" ridning pga vädret, men de gånger jag ridit har det känns bra. Har bestämt mig för att lägga all fokus på att Disco ska svara på lätta hjälper. Jag ska inte bära runt honom. Jag måste vara konsekvent o hela tiden ställa det kravet att han ska svara framåt. Det är ju mig det beror på.
Faktiskt har det funkat bra. Han är pigg o med på noterna. Måste hålla i detta nu!

Det blev en bra igångsättningsträning. Janne var på mig ang tempo o ställning. Ska inte ställa för mkt, men gärna driva på framåt när jag tar igenom ställningen.
Viktigt att variera galoppen så att han är beredd att något ska hända. Jag måste vara noga med min sits när jag galopperar. Sätta i sittbenen o vara stark i sätet.
Gjorde några vändningar på framdelen o de gick bra. Ganska bra övergångar.  Hade fin ridkänsla. Tror att även Disco tyckte det var kul att komma igång igen.  

torsdag 10 januari 2013

Visioner för 2013

  
Har funderat lite över vad man hoppas ska hända under 2013. Men först förra årets vision. Så här skrev jag då:

Visioner för 2012:
Disco: kunna orka samla sig lite mer o bli kvickare i galoppen. Starta några LA-tävlingar med godkänt resultat.
Cobben: komma ihop sig lite mer o stärka sig i galoppen. Starta några LB/LA tävlingar, helst några på lång bana.
Men det viktigaste för båda hästarna är att de får vara friska!


Det var ganska blygsamt, men realistiskt. Allt infriades utom det viktigaste, att de skulle få vara friska... 

Visioner för 2013:
Disco: Lämna LB stadiet o starta LA:3 (nya) o LA:4.
Programridning Msv C:1
Trampa på töm
Hoppas på att han får ett skadefritt år!


söndag 6 januari 2013

Året som gått 2012

Cobben o överlycklig Sandra


Första vinsten i LA:3

Oj, så mycket det faktiskt händer under ett år! Jag kommer att summera mitt "hästår", övriga aktiviteter lämnar jag därhän.


Det som överskuggat 2012 är att Cobben först slog sitt rekord på tävling o fick 76% i LB:3, även plac för första gången i LA:3 o efter denna totala lycka blev han halt. Det hängde nog på ett hår att han skulle bli frisk. ALLA inblandade, med Sandra i spetsen, gjorde allt för att han skulle bli bra o efter ett halvår av förtvivlan o kämpande med allt vi kunde komma på för att hjälpa var han återställd. Går inte att beskriva vilken lycka att han lever, denna underbara häst.

Vad gäller Disco så tänker jag spontant på alla tävlingar han vann o placerade sig. Levererade gång på gång. (Även om man hade önskat att han skulle kunnat starta högre klasser.) Men placeringar o vinster för första gången i LA:3, start i LA:4, regional, samt 2-dagarstävling för första gången visar ändå att det gått framåt.

Tänker också på hur han utvecklats i tömmarna med Mia. Det blev en uppvisning i Lysekil o även på Bo Jenås clinic på Sotenäs. En härlig upplevelse att få se honom dansa på tömmen o att han faktiskt kan

En annan rolig upplevelse var programridningen för Marianne (domare), vilket var superbra.

Resten av året har varit SLIT. Roligt slit förstås, annars skulle man inte hålla på! Men inget gör sig av sig själv. Janne har hjälpt mig massor, även Pernilla då o då. Det har blivit många träningar. 
När man börjar summera året förstår man att det faktiskt gått framåt!