lördag 20 juni 2009

Böcker. Tre +




Har läst 3 böcker. Alla 3 var läsvärda, men jag gillade "Ur vulkanens mun" bäst. Den sträckläste jag!

UR VULKANENS MUN av Helena von Zweigbergk.
Äktenskapet knakar i fogarna. Man beslutar att försöka ha lite trevligt och åker till Sicilien på semester o tar de två små barnen med. Detta visar sig vara en katastrof o allting går fel. Båda föräldrarna försöker hålla masken inför sina barn, men tillslut brister bubblan.
Jag älskar verkligen denna bok. Läs den!!!

SVART SOM NATTEN av Ann Cleeves.
Deckare. Utspelar sig på Shetlandsöarna. En ung flicka hittas mördad. Byns original, en ensling, får skulden. Alla blir tillslut misstänksamma mot alla.
Ganska bra och lite ovanlig historia.

FLY FÖR LIVET av
Helena von Zweigbergk.
Ännu en bok av HZ. Ingrid, präst på ett fängelse, blir tagen som gisslan när några av fångarna rymmer. De behandlar henne illa o hon mår väldigt dåligt. Det som håller henne uppe är tanken på hennes lilla dotter. Hon försöker flera gånger fly utan att lyckas. Flera av personerna runt henne dödas.
Bra bok som är läsvärd.

torsdag 18 juni 2009

MIDSOMMAR!



En riktigt härlig midsommar till er alla!

onsdag 17 juni 2009

Janneträning


Har varit o tränat. Helt slut. Disco fick jobba idag.

Allt kändes bra när jag red fram.

Janne hade tittat på videorna från tävlingen. Han tyckte INTE det var bra, i alla fall inte bitvis. Han såg det jag kände, lite "tom" känsla o lite ryckigt, vilket bottnade i att han ramlade ner på bogarna o hamnade i framvikt.

Detta skulle rådas bot på NU. Jag fick börja i trav på volten i v varv. Det gick ganska bra bara jag höll in bogen o hade honom rak. Över i h varv. Katastrof. Han gick emot o ville absolut inte ställa till h utan att skjuta ut bogen. Om jag höll honom rak ville han inte ställa. När vi kom rätt tappade han framåtbjudningen....
Rakrikning, ställning, bogen in, inte dippa ner med huvudet. Detta jobbade vi på hela passet. Disco tyckte det var jättejobbigt o jag fick verkligen kämpa.

Blev iaf ganska bra tillslut, o jag är glad för Jannes kritiska ögon. Annars hade vi inte kunnat komma vidare.

Det är inte länge man får njuta av segern...

------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 14 juni 2009

Tävling Skaftö Ridklubb




Skaftö Ridklubb ordnade tävlingar lör o sön. Vi startade LB:2 o LB:3 idag. Det var första gången i LB:3. Domare var Ulrika Ohlsson.

Disco var fantastiskt duktig. Han är otrolig. Man måste tänka på att han bara är 5 år!
Han fick se hästarna i skrittmaskinen o det var passage en stund, sen lugnade han sig. Framridningen var i ridhuset (varmt!). Han kändes lydig o fin, svarade på gas - broms. När vi kom ut o skulle rida programmet på utebanan (20x60) blev han lite spänd. Då tappar han framåtbjudningen, så jag fick jobba! Men han gjorde det han skulle. Halterna kunde varit bättre o han blev lite för låg ibland, annars var jag nöjd. Vi fick 67,67% o det räckte till en 2:a plats!

Red nästan inte fram nåt alls inför LB:3. När jag stod o skulle in började en häst i hagen intill att bralla o Disco var inte sen att hänga på... Svansen på ryggen... Som tur var lugnade den sig o Disco med, så jag kunde starta. Försökte rida honom med "öronen uppe", men han tappade lite rundning i stället, så det kändes lite hackigt. Men programmet var kul att rida o han gjorde inga direkta fel. Det blev 69,09% o vi vann!!!!!!!! Verkligen jättekul, det hade jag aldrig trott!

Nu ska min duktiga häst få vila ett par dar.