fredag 1 november 2013

Oktober med statistik


Oktober har varit ganska ok, hästarna började stå inne på natten, men de har kunnat gå i gräshage på dagarna fram tills nu då det blivit för blött. Så nu är vi förpassade till ridbanan. Tråkigt för hästarna att inte ha något gräs att gnaga på. Det blir bara lunchhöt att se fram emot...

Det roligaste som hänt under okt är förstås Trollhättetävlingen. Jag har verkligen glatt mig åt att det gick så bra. Fick lite lön för allt slit o alla träningar. 
Självklart var även resan till Rom en höjdare.

Sidor med flest besökare:
 1 
Tack Trollhättans Fältrittklubb för bra tävli 
2. Första klassen LA:1
3.
Andra klassen LA:3  
4. Från hackig till fin 
5. Några steg jordgubbssylt

Länder med flest läsare:
1. Sverige
2. USA

3. Ryssland 




onsdag 30 oktober 2013

Shoppat ridbyxor o träns


Eftersom ridläraren påpekat att jag har slitit hål på de gamla trotjänarridbyxorna, var det dags att köpa nya:)
Blev ett par blå Eurostar och ett par i jeansliknande tyg med fräcka sömmar. Båda helskodda och mycket mjuka o stretchiga.

Disco ville ha ett nytt huvudlag o det fick han (att ha till bäst). Det var tjockt stoppad nosgrimma o lite bling i pannbandet. 



tisdag 29 oktober 2013

8-volt med enkelt byte


Janne tittade på oss i söndags.
Disco sög inte riktigt tag i tyglarna i traven, utan backade av lite o blev ojämn. Det blir lite så när han tycker det är jobbigt. Här behöver han stärkas. Jag känner att när jag rider själv låter jag honom slippa ta i här i detta arbetet. När man är själv är det svårt att samla, det är så lätt att det bara går sakta i stället...

Galoppen kändes helt bedrövlig o gungig. Fick inte alls ordning på den. Då fick jag rida på en 8-volt o göra ett enkelt byte varje gång jag bytte varv. Det gjorde susen o galoppen blev mkt bättre. Skönt! (även om min rygg värkte)

Sedan var det dags för Sandra o Cobben. Sandra ville rida upp LA:4. Cobben visade sig från sin bästa sida o både Janne o Sandra var jättenöjda. Bättre fattningar nu. Han gjorde bla fina ökningar i både trav o galopp o kunde behålla formen i galoppen hela vägen.



söndag 27 oktober 2013

Ryggskott


Shit, har fått ett jäkla ryggskott. Svårast att sitta... Inte speciellt bekvämt att rida, hu. Galoppen är värst, gör fruktansvärt ont.

Det går iaf att rida om man rider fram ordentligt. Marianne hjälpte mig igår o tittade på lite linjer. Det som gick bra var skolorna! Nice. Sämre med galoppen där jag drar o han gapar o tappar baken... Fick inte riktigt till en snärtig galopp tyvärr, även om förvända bågarna blev bra.
Men det var bra att få trimma in sig lite med rörelserna.