lördag 2 oktober 2010

September






Tycker det har varit en härlig september. Ok väder o hästarna har gått ute en stor del av dygnet. Inga flygfän o bra ridväder. Disco har gått väldigt bra på träning o även på tävlingen. (Tjörn). Där blev det debut i lagsammanhang. Kul.
Tyvärr fick han en hovböld, men tack vare hovis så blev han snabbt bra igen.
Han fick tävla hoppning också. Clear Round med Sandra, inga problem.

Den stora händelsen för oss var att Cobben åkte till Linköping. Med hästbuss. Kom fram lyckligt o väl, tack o lov. Allt har gått bra i nya stallet o strålfårorna har gradvis läkts. Sandra satte igång honom med till att börja med långa promenader.

Lite fest blev det också när vi såg på Robert Gustavsson i Göteborg!

Anonyma citat:
Först när dina minnen är viktigare för dig än dina mål för framtiden - först då är du gammal.

onsdag 29 september 2010

Solig höstdag + skinkrullar





Underbart härlig dag med blå himmel o strålande sol.
Skulle egentligen tränat för Janne idag, men han fick förhinder, så det blev att lasta o åka o träna själv.
Idag kändes han mkt bättre. Gick fram o var mjuk o fin.
Fortsatte träna på det svåra i LA:2. är helt nöjd med bakdelsvändningarna, skritten, fattningarna, ökningarna i trav o galopp, 8-volten, ryggningen.
För att uppridningarna i galopp, halterna, förvända galoppen med skrittövergångar skall funka på tävlingen, då måste jag ha TUR! Mitt mål är att få 60%.

Jag gillar att laga mat. Kanske inte direkt vardagsmaten, men lite mat som är god o går snabbt. Här kommer ett gott tips.

Skinkrullar med banan i ädel sås.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala o dela bananer längs med. Rulla in dem i rökt skinka. Lägg i en ungnsfast form.
Koka upp creme fraiche o smaksätt med ädelost. Ev lite salt o vitpeppar.
Häll såsen över rullarna.
Gratinera ca 15 min.
Servera med ris eller potatis.

Anonyma citat:
Jag gör hela tiden saker jag inte kan göra.Det är därför jag kan göra dem.


måndag 27 september 2010

Janneträning






Tränade för Janne idag. Disco var helt ok, men lite matt. Fick be honom, han jobbade inte på som han brukar. Så vi tog det lite lugnt för säkerhets skull.
Tränade lite skänkelvikning. Nu går det bra för v skänkel, svårt för h. Ett par längningar i trav blev helt ok, en blev galopp...
Janne tyckte att Disco nu ger ett mycket starkare intryck, speciellt i galoppen. Han orkar gå i en bättre form. Märks på transportsträckorna.

Red upp LA:2. Ganska nöjd trots att det är bitvis svårt. Uppridningarna i galopp har han nu kommit på att han skall bryta av själv... Travarbetet gick bra över lag. Förvända inkl avbrott är lite jobbiga. Vänd halvt igenom blir lite hackigt, det kan han bättre. Måste rida ända ut i hörnet. Bakdelsvändningarna går ok.
Ska bli jättekul att testa hur det funkar på tävling.

Anonyma citat:
Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dem ditt tillstånd.

söndag 26 september 2010

Rapport från Cobben







Cobben mår bra i sitt nya hem. Han tar saker o ting med ro. Dessutom är det kul att ha en sån häst som är en sån charmkille...
Äntligen kan Sandra ha honom hos sig utan att behöva flänga hem på helgerna. Hon har varit på picknick med honom o promenerar långa sträckor varje dag. Hon beskriver det så här:

"Vidarebefodrar bilder på Cobben som vi tog idag på våran picknick.. han var helt otroligt duktig med lite mer miljöträning än vad jag kanske tänkt mig med flertalet traktorer och andra jordbruksmaskiner, tunnlar, får, getter, shettisar... vilken superhäst jag har, han är helt fantastisk!"

Disco fick lite mugg i de vita benen, inte så farligt, men jag var rädd att det skulle bli värre. Jag gjorde som jag brukade, smörjde in ordentligt med Börjes universalcream o vips var det borta. Det brukar funka.

Anonyma citat:
Den som ingenting har att göra är alltid upptagen.

Robert Gustavsson på Rondo



Vi hade en härlig kväll igår på Rondo i Göteborg där Robert Gustavsson hade sin 25-åriga jubileumsshow.
Till sin hjälp hade han Åsa Fong, Sharon Dyall o Per Svensson som alla var bra. Musiken var också bra med Putte Nelsons husband, som rev loss några härliga låtar.
Tiden bara försvann i ett nafs, fattar inte att showen höll på drygt 90 min. Blev många skratt, även om man saknade vissa karaktärer. Hade tex hoppats att få höra Rolandz sjunga Blue blue moon. Något extra nr fick vi inte trots ihärdigt klappande.
Maten var jättegod med räkrätt till förrätt o oxfilé till huvudrätt. Lite goda viner slank ner, likaså lite god ckokladtryffel till dessert. Det blev en helt igenom lyckad kväll (som man borde göra lite oftare).

Anonyma citat:
Ta dig samman o gör något onyttigt.