lördag 15 augusti 2009

Janneträning


Var på Hoga o tränade idag med Disco.
Han kändes väldigt fin. Speciellt i traven. Fick jobba först i trav, helt ok. Sen fick jag träna mycket fattningar från skritt, både på rakt o böjt spår. Jättesvårt, men SÅ nyttigt! Blev riktigt bra. Härligt!

Sandra longerade Cobben idag. Gick jättebra.

fredag 14 augusti 2009

Första ridturen på Cobben






Sandra har nu ridit på sin häst hemma för första gången.
Allt har gått så bra, han är en otroligt härlig häst. Han avgudar redan Sandra. Tittar efter henne o gnäggar åt henne. Hon står o kelar med honom o han bara njuter. Igår fick han en vilodag o Sandra ledde honom runt "ägorna" för att visa staketen o våra hagar. Helst ville han gå som en hund bakom henne...

Janne kom hem till oss idag för Sandra ville inte köra iväg med Cobben redan, han har ändå så mkt nytt att smälta. Samtidigt ville hon att Janne skulle titta på henne så att hon gör rätt från början i ridningen.
Janne tyckte att traven såg väldigt fin ut. I skritten fick hon driva på ordentligt fram, då fick han en helt annan skritt. Galoppen fick hon också jobba på framåt, han måste bli starkare innan man kan börja ta tillbaka.

Janne hoppade upp en liten stund o kände på honom. Fick en fin känsla!
Men som alltid, det finns massor att stärka o träna på.

Sandra är överlycklig för sin fina häst!

När Janne ändå var här red han Disco för mig en stund. (Jag kan sitta ner nu i traven i kortare stunder utan att få allt för ont.) Blev mkt träning på galoppfattningar från skritt. Även övergångar galopp-skritt.
I morgon ska jag åka till Hoga med honom o rida ett pass för Janne, får väl rida lätt om det blir jobbigt.

Tommy kom hem från sjukhuset idag. Allt funkade bra o med en specialstol, kryckor, gåstol o toainsats tror jag det kommer att funka bra. Han gör framsteg varje dag. Skönt att ha honom hemma igen. Mc-klubben var här med en fin blomma, snällt.

onsdag 12 augusti 2009

Coubertin (Cobben) har kommit!





Nu har Sandras häst äntligen kommit! Uppförde sig exemplariskt på kliniken. Allt gick bra o sen stod han snällt i transporten hem. Vi stannade flera ggr o kollade till honom.
Släppte först ihop dem med en i taget o det gick helt utan problem. Nicke brydde sig inte o Disco visade upp lite konster... Sen lade sig både Disco o Cobben o rullade sig länge o väl. Var nog härligt efter en lång transport.
Nu går de i stora sommarhagen o betar i lugn o ro. VI ÄR SÅ GLADA!

tisdag 11 augusti 2009

Ny häst i morgon?


Imorgon ska det ske. Sandras tilltänkta häst ska besiktigas o exportröntgas. Väldigt nervöst. Tänk om den inte går igenom?
Vi ska ner till kliniken i Skåne kl 11. Med transporten på....
HÅLL TUMMARNA!

Disco har varit extra pillig idag. Han nopprar med mulen i allt han får tag i. Rev ner sin fina rosetttavla o drog ut en blå rosett o tuggade på den när jag vände ryggen till.. Nästa sekund hade han gnagt i sig ett grimskaft. När jag tittar på honom ser han sååå oskyldig ut. Han fick gå i tömmar idag. När Sandra kom ner tvärnitade han framför henne. "Har du äppen?" Han är som en liten valp. Men han är ett djur som gör en glad! Man kan inte låta bli att skratta åt honom. Så genomsnäll...

Tommy gör framsteg. Ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Lite feber kvar. Men det blir bättre för var dag. Snart är han nog hemma igen. Får inte stödja på sitt ben på 6v.

söndag 9 augusti 2009

Veckoschema Disco v. 32


Denna veckan har också gått lite på halvfart. Fortfarande ont i kroppen, men det blir ju bättre o bättre, (men även pga hans influensavacc). Har ju snälla personer runt mig som ridit när jag inte kunnat. Skulle varit med på tävlingen i Ljungskile nästa helg, men det hoppar jag över.

Mån: Sandra tränade för Stefan. Hovslagaren här på em.

Tis: Vilade i hagen.

Ons: Sandra red för Janne på Hoga.

Tors: Jag red ut o klättrade med honom. Vet här o gav vacc efter det jag ridit.

Fre: Vilade i hagen.

Lör:
Skogstur tillsammans med Sofie o Nicke. Vi högtryckstvättade andra halvan av stallet, så nu är det skinande rent. Blev även lite fixat i sadelkammaren med nya krokar.

Sön: Kortare dressyrpass på banan under lättridning... Jobbade med bogen in i trav o galopp, samt tempoväxlingar på volten. Fattningar från skritt. Gick bra! Fick dock jobba en del i h sidan i traven då han ville luta huvudet inåt.


Böcker, tre +




Läst / hört på 3 böcker o alla har varit bra o absolut läsvärda!

KUNZELMANN & KUNZELMANN av Carl Johan Wallgren.
Handlar om en man med många problem i sitt liv. Skulder, droger, kvinnor mm. Hans far var en homosexuell konstförfalskare av högsta rang. Så skicklig att de oäkta tavlorna nästan blev bättre. Förfalskade även autografer, frimärken, kuponger mm.
Wallgren har ett härligt sätt att skriva o jag måste säga att jag blev tagen av boken. MEN på många ställen är den så äcklig att man vill spy...
Läs den!!!

DRÖMMEN av Harry Bernstein.
Utspelas i slutet av 20-talet. En fattig fam som bor i England. Mamman har en dröm om att en dag få åka till Amerika. Fadern är en hemsk man som super upp alla pengar. De får biljetter till Amerika från någon okänd o de åker över. Flera släktingar bor där redan. De får kämpa för varje öre o det blir ett hårt liv.
Fantastisk bok. Jag grät i slutet av boken...
Han debuterade med "Den osynliga väggen" (2005) vid en ålder av 96 år!!! Denna boken kom ut ett par år senare.

TILLSAMMANS ÄR MAN MINDRE ENSAM av Anna Gavalda
Huvudperson är Camille. Hon umgås inte med någon, är anorektisk o mår dåligt. Hon håller på att dö o en man lyckas rädda henne. Hon träffar även fler män som är original på sitt sätt. Blir förälskad i en av dem. Handlingen utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början.
Gillade denna bok. Läsvärd o tänkvärd!