lördag 23 augusti 2014

Cobben provade sadelSandra är ute efter en ny sadel till Cobben. Idag provade hon en M&N. Skön att rida i, men tyvärr för trång vid manken.

Sandra ville att jag skulle titta lite på henne då hon red, vilket jag gjorde. Egentligen vet jag att det nog bara ställer till det för henne eftersom hon redan har 2 tränare... Man säger säkert olika o fokuserar på olika saker.
I alla fall så fick hon träna mkt på ög samlad skritt till samlad trav och från samlad trav till samlad galopp. Cobben vill gärna "skeva iväg" men det fick han inte utan Sandra fick gunga, lyfta, fram/upp med manken igång i trav, då kravet var att han verkligen startade sittande på rumpan och att han höll sig kvar i samlad trav. Förstås viktigt att skritta på lång tygel ofta vid detta jobb.
Sedan samma sak från samlad trav till samlad galopp. Rund samlad energisk galopp utan att "gå iväg".
Sandra ville att jag skulle se på skolorna. Där gör han nu många bra saker som han inte orkade förr. Bra tempo, bra tvärning. MEN han måste runda sig bättre i sidan och samma där, han får inte bara skeva iväg. Hon fick lägga en mindre volt i hörnet innan öppnan/slutan för att få tag i böjning och samling. Blev mkt bättre.
Som sagt, Cobben har verkligen stärkt sig o tagit ett stort steg framåt!

Tråkigare med Disco. Idag låg han i hagen o solade sig. När han reste sig höll han upp vb o haltade väldigt de första stegen han gick.
Så egentligen har inte vilan hjälpt....
Ska prata med vet på mån.

 

 

onsdag 20 augusti 2014

Inte så bra
Hur det går med Disco? Inte så bra tyvärr. Börjar misströsta lite då det blivit lite sämre igen. Ett tag verkade det nästan helt bra.
Kanske har han sprungit i hagen. Han är iaf pigg.
Hans fina muskler har förvandlats till fett o han liknar nu mest en ardenner...
Har försökt att boka ny tid för veterinären, men inte fått någon tid som passar. Vi får se.
Vilken tur att jag inte hade hunnit att köpa ny (Childeric) sadel.

Jag är väldigt uttråkad. Leder D en kvart om dagen, sedan blir det annan motion för att jag inte ska dega ihop. Kan inte påstå att jag är ridsugen på någon annans häst, men jag önskar verkligen att D blir helt bra igen.

Förstås kul att följa Sandra o Cobben. Tycker att de tagit ett stort kliv framåt. Jag tar C en gång i veckan o jobbar honom från marken i lina eller tömmar. Då passar vi också på att jogga över några cavalettibommar. Jag gillar att titta på honom när han rör sig, han är så fin!