lördag 21 januari 2012

Träning för Pernilla. Dags att spänna bågen
Visste inte om jag skulle kunna åka på Pernillaträning idag eller inte pga vädret. Flera varningar hade utfärdats om snöstorm. Jag hade tur. Snön hade inte börjat falla, så jag åkte iväg.
Pernilla tyckte att det nu var dags att be om lite mer av Disco. Traven är ok, men han behöver ta i mera bak i galoppen. Jag känner att jag får honom inte till att "sätta sig", arbetsgaloppen är bra, men får honom inte att korta sig speciellt mkt.
Pernilla hoppade upp en stund. Hon jobbade föst i skritt med flyttaundanövningar som gick bra. Sedan gick hon över i galopp. Hon sade att hon känner att han nu är starkare o har bra kondis, men lille gubben är bekväm o har inte lust att ta i. När hon krävde lite mer protesterade han o började bocka den fulingen. Det Pernilla ville var att han skulle ta förhållningen (på ytter) o vinkla in bakbenen utan att lägga sig på i handen. När han bryter av från galopp till skritt ska han vara aktiv från första steget o vara beredd på att något ska hända. När sen fattningen kommer ska han fatta "på bakbenen" utan att häva sig framåt. Lätt i handen med kontakt. När hon hållit på en stund blev det riktigt bra ett par ggr, speciellt i v varv. Jag fick hoppa upp igen o försöka. Nu var han lite trött, men det blev några fina fattningar o några bra avbrott.
Vem har påstått att ridning är enkelt?

När vi skulle åka hem började det snöa. Rejält! Men det gick att köra o vi kom hem utan problem. Nu verkar det som om det ska bli vinter. Var är mitt ridhus???

Foto: Roger Lindberg

onsdag 18 januari 2012

Förvänd galopp


Red en stund i ridhuset idag.
Efter uppvärmning med flytta undan övningar gick jag över till galoppjobb. Checkade av lite på volten med tempoväxlingar. ok. Sen ut på 4-kanten. Gjorde några enkla byten i båda varven. Konstigt, men det är både lättare att bryta av o fatta ny till v. Han gjorde några riktigt fina fattningar!
Hade tänkt träna lite på förvänd galopp. Gjorde några fattningar i förvänd, ok. Tycker han håller balansen ganska bra i h varv (v galopp), men mycket hackigare i andra varvet. Där blir han inte rund.
Passade på att ta lite trav efter galoppen o då var han kanonfin förutom lite gnissel i h-sidan ett par ggr.

Foto: Roger Lindberg

tisdag 17 januari 2012

Övergångar


Blev ett Jannepass med massor av övergångar. Vi började med lite gympa i lägre form för Disco med skritt, flytta undan, trav, skritt flytta osv tills han kommit igång i kroppen. Galopp på volten till att börja med. Övergångar trav-galopp-trav o även arbetsgalopp - mer samlad galopp - arbetsgalopp osv. Jag får jobba ganska mkt för att få honom att inte tappa kvickheten, men det blev ganska bra. Gjorde också ett par riktigt skapliga längningar i trav, där han gjorde rätt, men jag kom ur takt o skumpade:( Men traven blev superfin o han jobbade energiskt men avspänt. Härligt! Nöjd!

Bilden är på nyklippt Cobbe.

Vill ni spela Wordfeud så heter jag Discodancer2004

söndag 15 januari 2012

Året som gått o visioner för 2012
Mina visioner för 20011 var att hästarna skulle vara friska. Ville att Disco skulle starta LA på lång bana. Börja bära mer vikt bak. För Cobbens del var det att hans strålar skulle läka o så ville vi att han skulle få komma ut o få tävlingsrutin. Allt detta har fungerat, så jag kan inte annat än vara nöjd!

Ska försöka summera året.
Hade Disco på Smedberg över vintern o det var underbart. Trivdes som fisken i vattnet med att ha honom där med ridhus, skrittmaskin o trevliga människor kring mig.
Tyvärr gick inte ridningen alls som jag tänkt mig o vi gick mer bakåt än framåt. Jag fick ta "time out" med träning o backa tillbaka till övergångar mm o efter några månader började det sakta gå framåt igen som tur var. Mycket tack vare att jag fick hjälp att tömköra honom.
Första tävlingen var i mars o det var snöstorm. Tror aldrig jag frusit så... Vann första klassen trots detta o det var ju kul!
Nästa tävling var i Dingle o då debuterade vi i LA:3 o jag var nöjd med resultatet. Startade ett par tävlingar till, dock utan placering.
När Cobben kommit hem blev det fokus på honom o att han skulle få komma ut o tävla. Han överträffade sig själv o placerade sig på varje tävling. Tidigare på våren debuterade han i LA:1 med godkänt resultat.
Vi introducerade något nytt för båda hästarna. Massage. Inte dumt att gå igenom dem då o då.
Båda hästarna har gått framåt i sin utbildning, tack vare våra duktiga tränare.

Visioner för 2012:
Disco: kunna orka samla sig lite mer o bli kvickare i galoppen. Starta några LA-tävlingar med godkänt resultat.
Cobben: komma ihop sig lite mer o stärka sig i galoppen. Starta några LB/LA tävlingar, helst några på lång bana.
Men det viktigaste för båda hästarna är att de får vara friska!