torsdag 8 september 2011

Disco på tömmen o sitsträning

Mia har tömkört Disco. Nu var det ett tag sedan o Disco knorrade lite för att han skulle behöva arbeta. Hade sagt till Mia att jag gärna vill ha hjälp med sidvärtsrörelser, så han fick göra en del längs långsidan. Han ville inte riktigt göra som Mia ville, så hon fick se undersidan av hans bakhovar ett par gånger...Som Mia säger, det gäller att vara i rätt position.. Han lugnade sig o blev fin i traven på volten. Blev inte så mycket galopp i h varv. I v varv var han bra från början. Inga problem med sidvärts. Jobbade på fint på volten i både trav o galopp.
Efter tömkörningen åkte Mia till oss så att Cobben fick Bio light på halsen. Sandra har åkt till Linköping o Cobben skrittas bara 20 min per dag. Men han har nu massa energi o springer i hagen.
Nu har vi bokat in Mia så att hon ska komma varann vecka ett tag framöver. Nyttigt!

Nu har jag fått bilderna som Roger tog när vi tränade för Janne. Även filmer. Märktes förstås att han har en fin kamera! Blev jätteglad för många av bilderna är riktigt bra.

Idag åkte jag o tränade själv i ridhuset. Hade studerat Rogers o Yvonnes filmer från träningen o tänkte rätta till lite saker på min sits.
* Släppa ner benen
* Inte dra bak skänkeln
* Inte ge för mycket hjälper
* Sitta lite mer till v i v varv
* Inte "ro" med överlivet i galoppen
* Sitta emot stadigt i galoppen, inte ramla fram

Kan ändå se att vissa saker i sitsen blivit bättre sen jag började filma på träning. Lite bättre handposition, sitsen i trav är lite starkare, lite bättre skänkelläge o något fastare sits i galoppen. Så liiiite bättre har det blivit i sommar.
Försökte titta i speglarna i ridhuset. Gjorde några öppnor som blev bra, o några slutor som det inte blev nån tvärning på. Skänkelvikningarna gick ganska bra o även ett par korta längningar.
Red upp LB:2. Fy farao vad ringrostig man är. Jag VET att jag måste rida program då o då, men det blir inte av om man inte ska tävla. Gick jättedåligt o Disco hade hela tiden fokus på det som hände utanför ridhuset (hovslagare) så jag kände mig som en nybörjare o hade väl fått runt 60%.... Så nu blir det till att träna programridning då o då!!!!

Översta bilden har Roger Lindberg tagit.

tisdag 6 september 2011

Fotografer på Janneträning
Igår var det träning på Hoga för Janne. Vi fick besök av 2(!) duktiga fotografer med värstingkameror i högsta hugg! Kul! Hade beklagat mig för Roger o Yvonne att det är svårt att fota hästar i rörelse med min lilla kamera. Nu kom de med sina stora fina kameror! De smattrade hela passet o de filmade också. Ska bli spännande o se om de lyckats ta något bra kort / film. Har bara sett ett foto. Det hade Yvonne lagt ut på facebook. Där hade Disco 8 ben o jag var genomskinlig. Spöke på Sleipner?

I alla fall gick Disco superfint på träningen. Jag var jättenöjd från första början. Han jobbade fint i bra tempo o jag kunde lägga nacken där jag ville. Gjorde några längningar, de var ganska ok. Öppnor längs långsidan: gäller att jag tvärar lagom. Slutor längs långsidan: måste vara noga med ställningen.
Galopp. Ändra tempot på volten utan att han tappar engagemang. Måste höra takten. Ut på 4-kanten, viktigt att inte slarva i hörnpasseringarna. Fina längningar. Lite slutatanke diagonalt o sen fortsätta i förvänd. Han gjorde det superbra i v varv.
Sådana här dagar ska man spara i minnet!

Tack Yvonne o Roger! Ska bli spännande att se era bilder.