lördag 17 september 2011

Ok igen


Nu verkar det som Disco är ok igen, tack o lov. Jag skrittade för första gången idag. Han var pigg o glad. Hoppas, hoppas det är över så att det inte kommer tillbaka.
Idag fick vi besök. En stor älg kom promenerande alldeles utanför hagen....Nicke var på ridbaban o blev livrädd... Kanske är det den som skrämt Disco i hagen så han halkat? En olycka kommer sällan ensam. Här har saker gått sönder på löpande band. TV, telefon, internet. Både TV o internet, ingen bra kombination... Skulle ta ca 8 dgr att fixa. MEN, jag har fått låna en dator. TACK Leif! Husfriden är återställd.

Känner mig snurrigare än vanligt. Har målat hela em o färgen är stark. Brun fin lackfärg i boxarna. Det får bli mitt lördagsnöje....

Anonyma citat:
Det är svårt att behålla lugnet när man är sysslolös
.

onsdag 14 september 2011

NeeeejÅkte till Hoga för att träna för Janne. När jag red fram tyckte jag Disco kändes lite matt o ur balans. Tänkte att det kanske berodde på att jag inte ridit på några dagar.
Men Janne tittade o tittade. Undrade om han gick helt rent. Neeej, vad tråkigt. Hoppade direkt av. Suck. Här har man åkt i väg i mörker, storm o regn. Bara att vända o åka hem igen.... Det enda jag kunde märka var att han var mer gallig än vanligt vb. Syns inget i skritt.
I dag tog jag honom i lina för att se hur det såg ut. Ser fortfarande orenhet bak o han kniper med svansen. Tror att han har halkat i leran i hagen. De har sprungit en del o letat efter Cobben.
Hoppas, hoppas, det snart går över. Hade anmält till tävling i Trollhättan, men det är bara att stryka sig.

Cobben mår i alla fall bra o Sandra är glad att ha honom hos sig.

Foto: Roger Lindberg


tisdag 13 september 2011

Cobben har åkt till Linköping

Nu är sommaren slut. Sandra o Cobben har åkt tillbaka till Linköping. Känns väldigt vemodigt. Saknar dem redan...
Cobben fick åka lastbil från Uddevalla. Han var så snäll o gick på direkt. Han fick sova över i Örebro innan han kom fram. Skönt för Sandra att få upp honom. Han skrittas fortfarande, men skall sättas igång framöver.

För utom lastbilen är det några foton på Disco.

måndag 12 september 2011

Lite foton från träningen


Nu står hästarna inne på natten o det är skönt. Börjar bli geggigt av lera pga allt regnande. Brukar alltid bli en fin period på sensommar-höst, men den har låtit vänta på sig i år. Betyder också att min ridbana delvis står under vatten... Inte speciellt trevligt att rida där. Tyvärr har det uppstått problem med lilla ridhuset i Lysekil när de skulle byta underlag, så där får man inte rida. I stora ridhuset är ju lektioner på em-kväll. Det innebär att om jag ska kunna rida ordentligt får jag åka till Munkedal o det är lite väl långt för vardagsträning. Blir väl att klafsa runt på vår hala åker, varvat med klafs i skogen o så får jag åka till Lysekil på helgerna tills vidare.

Här kommer lite bilder som Roger Lindberg tog på träningen.

Anonyma citat:
Mod är ofta brist på kunskap, medan feghet i många fall är baserad på god information.

söndag 11 september 2011

Boktips


Har nu läst / hört på lite böcker igen. Både bra o jättebra, men även en del bottennapp.


APRILHÄXAN av Majgull Axelsson
Roman.En av mina favoritböcker. Lite tung att läsa, men så bra! Man får följa några barn som växer upp som syskon hos en snäll tant Ellen. Hon hade tagit hand om dem pga hemska förhållanden hemma i sina egna hem. Ellen hade ett eget barn som föddes med CP-skador men togs omhand direkt och hade ingen kontakt med sin mamma. Det visade sig sig vara ett mycket intelligent barn men med svår epilepsi. Hon följde sina "systrar" som om dom tagit det liv som var menat åt henne om hon varit frisk. En annorlunda bok som är så otroligt välskriven o bra. Gunilla Röör är uppläsare av hörboken o det gör hon helt fantastiskt. Läs den!

MINNEN av Torgny Lindgren
Författaren skriver om sina minnen som binds samman till en roman. Har inte läst något av honom förut o det var kanske dumt, men denna bok tilltalade mig inte alls. Tyvärr....

I MINNENAS TECKEN av Reginald Hill
Kriminalroman som tyvärr inte fångar mig en sekund. Orkar inte ens läsa klart.

MOSSVIKENFRUAR, CHANSEN av Emma Hamberg
En härlig, rolig positiv saga om en tjej som bodde med sin kille. Allt var frid o fröjd tills en dag då han var otrogen. Då startar Anki en resa från sitt gamla liv. Åker till Stockholm, får nytt jobb, nya omöjliga pojkvänner.
Den är så underbar. Man får många goda skratt o vill bara läsa mer. Feelgoodroman!!!!!!!!

POETEN av Michael Connelly
Deckare. Handlar om kriminalreportern Jack McEvoy. Hans bror som är mordutredare begår självmord. Detta tror inte Jack utan misstänker ett mord. Det blir fler liknande "självmord" o de har poetiska meddelanden som leder till en gärningsman. Älskar denna författare o denna boken är mycket bra!

MÖRKARE ÄN NATTEN av Michael Connelly
Deckare med kriminalkommissarie Harry Bosch. Harry blir själv misstänkt. Det begås flera rituella mord. Kan det verkligen vara rätt man? Spännande o bra bok av en duktig författare.