lördag 10 maj 2014

Marianneträning med lyft i framdelen


Nu var det nästan en månad sedan jag red för M.
Jag fick kämpa på i ridhuset o blev kastad ut i hetluften direkt. Vi började med galoppen. Den måste vara kvick. Jag måste vrida om handen så att ställningen går igenom till höger. Släppa efter på yttertygeln då så jag inte låser! Fick göra öppnor o slutor i galoppen längs spåret för att få igång bakbenen. Även länga-ta tillbaka, vilket inte alls gick bra... Sedan övergick vi till enkla byten o längningar. Enkla bytena gick ganska bra o några blev riktigt fina. Är även nöjd med längningarna. Fattade förvänd från skritt, gick bra.
Övergick till trav. Fick lägga ner honom o samla honom i den låga formen. Han fattade nada. Vi gick ut på spåret o gjorde skolorna i trav. Öppnor ok. Slutor måste han böja mkt mer. Tvärningen är bättre men han måste böja sig mer i bålen. Fick göra om o om o om. Blev inte så bra men lättare i vänster varv. Jag måste trampa ner i inner stigbygel. Fick prova diagonalt, men det var katastrof...
I samlade skritten ska det vara jämn fotflyttning o han ska korta steget o vara aktiv. Nu blir det ryckigt.
Fick göra några travlängningar o försök mot ÖKAD trav genom upprepade förhållningar. Gick ändå ganska ok. (men jag studsar)
Disco var nu ganska "på" o jag hade bra ridkänsla. Jag skulle tänka passage o fick peta honom på bogen med spöt. Han behöver komma upp o få mer kadens. Han svarade o jag hade en superkänsla i båda varven! Han är underbar att rida när han är med på noterna!
Avslutade med galopp igen. Nu var den mkt bättre.
Bra o roligt pass!  


torsdag 8 maj 2014

Ok samlad trav


Janne var här o tittade på oss en stund i lördags.
Disco blev riktigt fin i traven, fick en bra ridkänsla.
Däremot att få till samlad skritt kräver ganska mkt för att det ska funka. När han väl accepterar det o slutar han gaffla med mig blir han riktigt fin. Då har jag ett bra läge att fatta galopp.
Galoppen gick hyfsat så länge vi var på volten. Blir genast svårt när vi kommer ut på spåret o ska ändra tempo.
Slutorna gick ganska ok.
J hoppade upp ett par varv, han tyckte det kändes ganska bra.

Cobben gick superbra! Jobbade mest i traven. Var stark o orkade samla sig fint. Trampade in sig enkelt. Jättefin i traven.
Sandra red för Marianne i Lysekil på fre o Sandra var jättenöjd även efter den träningen. Cobben gjorde ett bra MsvC1 program. I övrigt jobbade de mkt galopp o C var duktig.

tisdag 6 maj 2014

Charmen, Kickis fina häst (film)


Kunde äntligen åka med o titta på när Kicki tränade Charmen för Janne.
Åh, vilken fin häst. Riktigt snygging o vettig i huvudet. Gosig o social, sprätter ej för saker men har massor av framåtanda.
Kicki fick rida på omväxlande volter o stora spår. Mycket ög trav-skritt. Jättefin o bärig galopp, speciellt i höger varv.
Kul att se dem:)måndag 5 maj 2014

Galoppövergångar


Idag har jag kämpat så att jag har ont i både rygg + en ljumske.... Janne var på hugget o jag fick träna mkt i galopp med tempoväxlingar samt ög till trav-galopp.
Jag fick verkligen jobba för att få Disco att komma tillbaka utan att lägga sig i mina händer o utan att lägga av...
Blev ganska bra o det här är ju riktig styrketräning för honom. 
Vi tränade lite ingångar till slutor o J tycker att han böjer sig något bättre i sidorna nu. Jag har börjat träna en del slutor i skritt när jag rider själv, inte så dumt. Lättare för både mig o Disco.
Fick en fin känsla i traven, men J tycker att jag nöjer mig med för lite. Det har jag gjort sen D var 3 år....