fredag 30 maj 2014

Byte över bom


Jag o Sandra red på banan. Sandra tränade lite på att samla upp till ett par språng i "bakdelsvändning" i galopp. Cobben tyckte att det var jobbigt, men kämpade på ändå.
Jag gjorde några tappra försök att byta med Disco utan att lyckas. Men en gång gjorde han ett halvt travsteg o bytte. Han behöver komma på hur han ska göra. Bara att ta det lugnt o försöka igen. Vill absolut inte att han ska tappa självförtroendet. Jag ändrade taktik o tog fram en bom. Vips gjorde han ett fint byte till vänster! Massor av beröm o skrittpaus. 
Får hålla på så här i sommar. Ingen brådska. Det får komma när han är mogen för det! onsdag 28 maj 2014

Stafettes nya barnbarn

 
Foto: Birgitta Brorsson


Foto: Birgitta Brorsson
Foto: Birgitta Brorsson


Det är så otroligt kul att min Ingresse lever vidare genom sina avkommor. Hoppgenerna förs nu vidare av Stafettes avkomma Stella (Cartier-Stanford) som nu fått det senaste tillskottet i stofamilj 23 (olivelugnfamiljen). Vilken underbar fölunge:)
Dressyrgenerna förs vidare av Laventas (Nactus-Labrador) fina avkommor på stuteri Kopparkulla.
Tabelle f-91 tävlar fortfarande fälttävlan och hoppning, otrolig hållbarhet!

De underbara bilderna har Birgitta Brorsson (uppfödaren) tagit. Hon är superduktig på att fota hästar!

Jag blir "fölsjuk" när jag ser detta underbara lilla stoföl!

Stafette. Foto: Birgitta Brorsson

måndag 26 maj 2014

Kvick o samlad


Jag hade en fin ridkänsla idag med. Janne tittade på oss en stund. Disco var med på noterna o kändes alert i kroppen. Fick träna på att samla traven med kvicka steg. Galoppen kändes fin, speciellt i v varv. 
Försökte även idag med att få honom att byta (utan att lyckas). Janne tror att vi får hålla på så här ett tag, så vet han att det är något på gång o till slut kommer han att göra ett byte... Gäller att bara vara lugn o göra om så får det bli som det blir.
Jättenöjd med Disco, han är härlig att rida när han går så här:)

Sandra jobbade med samling och byten. Cobben var riktigt igång med fin rygg. Bytena till höger gjorde han dock med liten kick med h bak, annars var de jättefina.