lördag 24 augusti 2013

Cobben jobbar på tömCobben fick också jobba på tömmen. Han utvecklas varje gång, men har fortfarande lite svårt med koordinationen. Fast nu klarar han att samla sig i alla gångarter, vilket han inte alls kunde bara för några månader sedan.
Mia jobbade bla med att få honom att gripa för sig med inner bak, speciellt vb. Han fick ta i o jobba, mycket skolor längs långsidan. Man ser på honom att han njuter när Mia släpper fram honom i traven emellanåt o han får veckla ut sig. Galopp på volten var riktigt bra o man ser en tydlig förbättring från förra gången. Sandra har köpt ett nytt träns med remontnosgrimma + ett kortare bett för att han inte ska joxa så med tungan. När han tycker det är jobbigt i början håller han på, sedan slutar han om en stund. Sandra tycker iaf att det blivit mycket bättre när hon rider. 
Mia var väldigt nöjd med honom, kul. 

Vill bara säga min personliga uppfattning. Jag gillar INTE att dra åt nosgrimmor hårt. Tror inte man löser några problem med det.


torsdag 22 augusti 2013

Disco jobbar på töm


Mia kom o tömkörde Disco i ridhuset på Korseberg. Det är ofta ledigt o har gummiflis som underlag. Bra att variera.
Disco började med att spänna sig o ville inte släppa genom ryggen. Blev bättre o bättre ju varmare han blev, snart började han jobba på som han brukar. Ibland har jag märkt att han behöver lite extra tid för att värma upp.
Eftersom vi var i ridhus passade vi på att jobba med samling. Fortfarande tappar han balansen, men nu orkar han mer o han vet vad som förväntas. Men det blev många fina "tramp", så det gick åt mycket socker!
Högergaloppen på volt blev otroligt fin. Han "satt" men hade energi. Han var väldigt taggad, så Mia fick lugna honom.
Vi var väldigt nöjda alla tre. Tycker han klivit upp en nivå till sen sist!

onsdag 21 augusti 2013

Lite nätshopping

Handlat lite igen...
Ett par Cavallo helskodda ridbyxor. Blir bra till hösten. De helskodda ridbyxorna jag har nu sjunger på sista versen, men de får hålla sommaren ut. Har dock 2 par "sommarridbyxor" som är tunna o svala utan helskoning. Det ena paret är av märket Eurostar, mina favoriter, mjuka o goa.
Köpte även en grå väst från Tattini. Den var väldigt skön på med bra passform. Rött foder inuti, stoppad med dun.


Jacka från Mountain Horse. Gillar den modellen att rida i, kort o bra.

 Till sist ett måste. Ett par Roeckl ridhanskar. Vet inte hur jag bär mig åt, men jag sliter ut mina handskar. Dessa handskar är de jag tycker är absolut bäst, även om de är dyra o faktiskt inte håller lika länge som man kunde önska.

 

söndag 18 augusti 2013

Hogaträning

Härliga sommarbilder från Cobbens uppfödare då C var liten.

Åkte till Hoga med båda två idag. Disco åkte först.
Oj, vad mjuk han var när jag red fram. Det kan jag nog tacka cavalettin för som jag red över igår...
Efter framridningen kom Janne. Konstigt nog kändes D helt plötsligt lite seg o slö, så det var bara att sitta en stund med övergångar o ryggningar. Efter hand kom han igång bättre o började jobba själv. Nu tar han halvhalterna mkt bättre, men blir lite för känslig ibland. Då blir det gärna hackigt o så tappar han aktiviteten efteråt, men traven blev bättre o bättre ju mer jag red. Jag fick "trampa in" honom i skritt lite för att få baken under o nu börjar han förstå vad han ska göra. Där blir han riktigt duktig. Både traven o galoppen blir bättre efter detta.

Jobbade inte så länge med galoppen, men fick inte riktigt den aktiviteten som man hade önskat (gunghäst). Skulle vilja ha den lite mer "stampig".
Travskolor. Började med högeröppna på kvartslinjen. Jag måste få loss h-sidan innan jag går in i öppnan, annars är det ingen idé att fortsätta. Inte leda för mycket o han får inte avvika från spåret o ramla iväg. Ganska nöjd o han försöker att göra sitt bästa. Vänsteröppnan är betydligt enklare, men han lämnar gärna spåret om jag inte passar honom.
Slutorna var mycket bättre idag än sist. Dock behöver vi träna på mer tvärning. 

Till sist jobbade vi i fiin trav på volten. Janne finjusterade mig så att han med mycket små hjälper höll balansen. Jag hade ett härligt sug i tyglarna o han kändes helt loss i hela kroppen. Bra avslut!

Efter mig skulle fina Savannah tränas, synd att jag inte kunde se på det. Måste ju hem med transporten så att Sandra kunde komma iväg.

Lite otäckt när vi åkte hem, för det var regn o storm med väldigt mycket vatten på vägen o mycket trafik. 

Cobben hade gått bra. Fick göra lite som Disco fast med fokus på att behålla rundning o koncentration utan att falla isär. Skolorna gör han bra, speciellt slutorna. Sandra var nöjd.