lördag 18 januari 2014

Red på Cobben idag

Fre kväll

Snö på gott o ont. Jag har ridit i snöstorm flera dagar. Kallt o svårt att få något gjort. Men snön lyser upp o man kan rida på åkern igen. Hästarna går i stora hagen, underbart.
Undrar vad folk tänker som ser när man rider i rykande snö en fredagkväll i stället för att sitta i soffan...
Kämpar på med saltet, nu håller jag mig till spåret runt om. Inte bra, men det är iaf inte fruset under snön.

Idag red Sandra o jag ut. Först i skogen o sedan härlig galopp på åkern. Vi avslutade det hela på ridbanan då vi bytte hästar. Länge sedan jag red Cobben, han hade blivit mkt mjukare sen sist. Vilken gång han har den hästen:)
Disco såg jättefin ut när Sandra red. Syns att han fått mer muskler. Sandra kände att han hade fått bättre balans i galoppen.

Nu hoppas jag att det håller upp ett tag. 

skogstur
saltat spår


tisdag 14 januari 2014

Pillar med bytesförberedelse


 Försöker att förbereda Disco lite inför bytesträningen. Vet inte om det hjälper, men det kan iaf inte bli sämre. Nu har man fått rida i snö varje dag, så det är inte så lätt få något vettigt gjort. Kallt som skam, fingrarna lyder inte...
Det har även blivit lite annan träning. En dag cavaletti, då han faktiskt slarvade lite o inte riktigt lyfte som han brukar. En dag klättring i skogen. Nyttigt o härligt.
Saltet har funkat kanonbra o jag har fyllt på lite mer. Måste åka o köpa att ha på lager.

Bytesträningen: vet inte alls om det är till någon nytta, men det är lite annan träning än den vi brukar göra. Jag rider på en stor volt i rätt galopp. Sedan byter jag volt o går då över i förvänd. I hörnet på ridbanan bryter jag av till (helst bara ett) steg trav o fattar ny (rätt) galopp. osv om igen. Jag tycker att det går ganska bra, men skulle tro att det nog behövs en påsksmäll för att han ska byta i språnget:) Ska höra med Janne vad han tycker om det förslaget, he he.
Ja, ja vi får väl se. Men för att göra byten behöver han vara alert, så det får vara en dag då han är ordentligt igång om man över huvud taget ska fundera i de banorna. Han är ju så lydig, så det gäller "bara" att få honom att förstå vad han ska göra...