fredag 9 oktober 2009

Pernillaträning



Idag var Cobben o Sandra o tränade för Pernilla i Lysekil.
Fick börja i skritt o räta in framdelen på bakdelen i båda varven. Sedan trav lättridning. Hon tyckte att han blivit mkt mer stabil o utvecklat traven sen sist. Träning på övergångar med aktiv bakdel. Fick inte sakta av om inte bakbenen var med. Gick fram mkt bättre i h varv, men blev bra i v också.
Galopp omväxlande på volt o 4-kant. Fina fattningar. Rätt varje gång. Lite ökning på långsidorna. Tänka på att bakdelen inte får gå innanför.
Pernilla tyckte Cobben såg nöjd o glad ut. Kul. Sista träningen innan han åker.

onsdag 7 oktober 2009

Janneträning


Disco kändes fin på uppvärmningen.
Fin i trav på volten. Fick göra skänkelvik snett igenom. Segt för v skänkel, lättare för h. Han måste gå undan bättre o kunna göra lite tvärare. Får träna mer på det.
Galopp. Ganska ok i h varv, men i v vill det sig inte riktigt. Måste aktivera mera, då vill han gå över tygen o då drar jag bakåt. FY. Ska lyfta upp handen i stället. LÄTTA AV. Aktivera igen, flytta ut baken ett steg, lätta av. Jag blir dragande i honom. Han knör hela tiden utåt i v varv, vill inte rikta in framdelen. Kände att jag inte tajmade riktigt med mina händer. Fick inte till den där härliga känslan i v-galoppen som jag hade en annan träning.
Kan ju hända att han är lite seg sen tävlingen. Det kan man ju förlåta!

Veckoschema Disco o Cobben v. 40






Eftersom det var tävling på helgen har det varit mkt runt detta, speciellt för Cobben, det var ju hans första tävling. Viktigt att få en fin första upplevelse av tävlingsmiljön, med gott om tid att se sig omkring o lugna folk runt sig. Sandra brukar vara hypernervös inför tävlingar, men lyckades hålla nerverna under kontroll denna gången. Att vi skulle vinna 3 klasser av 3 möjliga hade vi ALDRIG trott!
Hästarna står nu inne på nätterna. Det torra klara vädret har bytts ut mot regn, storm, hagel o åska. Sandra har lagt så mycket halm till Cobben att han knappt kan gå, han behandlas som en prins...


Mån:
Båda hästarna fick vila.

Tis: Disco klättrade i skogen, Cobben vilade.

Ons: Janneträning för Disco, Cobben
jobbade i lina.

Tors: Disco gick ett pass på ridbanan, Cobben drillades av Janne som red fram o sen red Sandra.

Fre: Janne satt upp en stund på Disco, Sandra red ett pass på ridbanan för Janne.

Lör:
Disco gick ett kort pass på ridbanan med lösgörande arbete, Cobben till Hoga o tränade på program för Janne.

Sön: Tävling.

måndag 5 oktober 2009

Lite från tävlingen.




Skaftö Ridklubb ordnar alltid jättetrevliga tävlingar o Smedberg är ett perfekt ställe att tävla på.
Både jag o Sandra går fortfarande runt med ett smil efter gårdagens tävling. Detta får man leva på länge. Sandra kämpade i så många år med Miranda o på tävlingar blev det mest sken... Så det är verkligen underbart med en ridbar sansad häst.
Det samma gäller Disco. Han har ju placerat sig på alla tävlingar hittills, vilket psyke!
MEN som ni fattar, utan Janne hade vi inte kommit långt. En bra tränare med rutinerad blick som man litar på o som driver "lagom" framåt är ett måste om man ska ut o tävla. SÅ JAG TROR vi behåller honom ett tag till...

Bilderna visar Sandra o Cobben överst, underst är Disco o jag som rider fram i ÖSREGN.


söndag 4 oktober 2009

Cobben vann!!!!!!!




Får nästan nypa mig i armen. Cobben vann LC:1 på Skaftös tävling! Han var otroligt duktig o Sandra red jättebra. Så himla kul, Cobben är verkligen en underbar häst! Fina siffror med 68,3%. 11 starter.

Disco startade LB:1 och LA:1 o vann båda klasserna igen. Känns helt otroligt. Så duktig han är. När jag red fram till LA ösregnade o haglade det. FY vad kallt, blev genomvåt!
Nu står pållarna i stallet o mumsar hö, hoppas de mår lika bra som oss. Vi fick fira lite i kväll!

Filmer kommer i morgon.