lördag 8 mars 2014

Kämpade fram galoppen...


Nu har det gått ganska trögt ett par dagar. Disco står emot o vill gärna självsamla sig. Går inte fram riktigt. Det går lättare i traven än galoppen. När jag samlar honom i skritten för att han ska "skritta in" sig o sedan fattar galopp är det sirap. Han tycker vi ska göra ett enkelt byte i stället för att gå framåt. Om jag ger mig där får jag honom i händerna o han blir gungig i huvudet. Idag tänkte jag inte ge mig (jag vet ju att han kan) så jag fortsatte driva det mesta jag orkade. Hade inga sporrar, men det hade nog inte hjälpt. När jag nästan trodde att jag skulle få ge mig så släppte det!!! Han blev lätt o självbärig, gick fram hur enkelt som helst o jag kände att han "satt" på rumpan. Allt föll på plats. Vilken känsla! Som natt o dag. Eftersom han kändes så fin så fick han gå ner i trav i låg form o jogga av sig som tack:)

 

torsdag 6 mars 2014

V öppna + v galopp = jordgubbssylt!


Red för Marianne. Disco var alert o mjuk när jag red fram. Han var dock inte lika "på bakbenen" i skritten som igår. 
M tyckte han såg fin ut i traven, bar sig bra o gick på av sig själv.
Gjorde några längningar som var ganska bra. Likaså några skänkelvikningar.
Lite skolor. Vilken vänsteröppna han gjorde! Absolut hans bästa:) Jordgubbssylt! Öppnan till höger var helt ok men inte lika bra.
Slutorna var däremot inte så bra. Jag fick honom inte att tvära ordentligt o det blev handbroms på...
Galopp. Vi började i höger varv. Suck o stön. Gårdagens fina känsla var borta o jag fick jobba i varje steg. Han ville inte alls korta sig o galoppen blev seg o gungig. M var på mig att jobba med inner skänkel o att jag måste sitta upp o släppa ner benen. Fick gå ut på 4-kanten o länga + korta för att få i gång honom, sedan öppna o längningar. Han kom igång lite bättre o fick pausa.
Vänster galopp hör o häpna var jättefin från början!! Den var kvick o samlad, helt underbar! Jag kunde lämna volten o gå ut på spåret, han var lika fin på 4-kanten. Helt fantastisk känsla. Absolut bästa galoppen jag ridit på honom! Jordgubbssylt igen! Tänk dessa sekunder vill man lagra o ta fram alla de dagar då inget funkar...
Att det gick så bra i v galoppen tror jag beror på Jannes hjälp dagen innan:)
Efter paus igen fick jag göra lite programlinjer i galoppen som de är i MsvC1 och MsvC2. Gick ganska bra. M sa att Disco stärkt sig i förvända o var kvickare nu. Enkla byten gick bra tvärs över banan, men var svårare när jag gjorde dem på diagonalen. Där måste jag verkligen sitta upp o hjälpa honom.
Disco blev väldigt trött så vi slutade, men jag var euforisk över öppnan o vänstergaloppen!


 

tisdag 4 mars 2014

Bättre samling


Janne kom hit idag o tränade oss. Lite duggregn o pölar på banan, men i övrigt ok.
Efter att ha tittat om o om igen på det som Janne filmade försökte jag korrigera min sits o inte dra i tyglarna + släppa ner mina ben + hålla längre fram på tygeln... Det gick bättre idag o J tyckte att Disco satt på baken mycket bättre från början. Bra! Det som inte är så bra är att jag har svårt att känna hur mkt han samlar sig.
Jag är jättenöjd att det går åt rätt håll. Nu måste jag "bara" lära mig att rida kvick galopp i samling o balans:)

måndag 3 mars 2014

Februari med statistik


Tycker nog att även februari gått ganska långsamt, men skönt att det inte varit så kallt. Vi har ju faktiskt kunnat rida även om det snöat av o till. Man kan säga att hästarna har haft en aktiv vila. Har iaf blivit några träningar o vi har kämpat på med galoppen.
Det roligaste med feb har varit att Kicki fick sin fina Charmen, en riktigt fin o go häst.
Vi var ju faktiskt på en härlig semester också, inte heller dumt... 


Mest visade sidor:
1. Ny häst till Kicki!
2. Tidsfördriv i hagen
3. Fin i galoppen

4. Första träningen med kandar
5.Nya ridkläderDe 3 länderna med flest besökare:
1. Sverige
2. USA
3. Tyskland

söndag 2 mars 2014

GHS + shopping på mässan

Prisutdelning GP. Patrik o Toy Story 2a

Fredag. Vi åkte ganska tidigt för att hinna gå på mässan innan dressyren. Det är ju rena rama julafton:) Så mycket fint... Gäller att hålla i plånboken. Både jag o Sandra köpte med oss en hel del. Sandra köpte ett superfint Schockemöhlekandar till Cobben o en gul HV Polo piké, schabrak mm
Jag köpte en underbar Kingsland superlätt dunjacka i lång modell, schabrak, benlindor mm.

Dressyren var kul att se även om flera av de bästa hade strukit sig. Men Patrik Kittel - Toy Story var med o de kom 2a. Spännande att se massor av nya duktiga svenska ekipage, vilka fina hästar!!