lördag 9 mars 2013

Hogaträning

Disco i nya tränset

Blev en bra träning på Hoga idag. Men det var en "ny" Janne, med  skägg. Denna Janne var nästan bättre än den förra, väldigt engagerad:)
Jag fick börja med att i skritt få Disco kvick o alert. Viktigt att inte bara mana på framåt, utan kräva lite samling också. Lite samma övning i traven. Efter skrittpaus provade vi med att J gick vid sidan o petade lite med spöt på bakdelen. D svarade fint med att ta i mer o kröka bakbenen! Efter detta blev traven jättefin!
Galopp längs långsidan o på volterna undan för skänklarna några steg, omväxlande med D huvud mot väggen o sen omställning o huvudet in mot banan. Tycker att Disco gjorde detta jobbet väldigt bra. Fick också samla extra mkt några språng då o då. 
Vi testade samma sak i traven, men där är det svårare o jag blir väldigt lätt i dragkamp med honom, usch o fy.

Men jag är väldigt nöjd med passet o den nya Janne får MVG!

onsdag 6 mars 2013

Nytt träns o säkerhetsväst


Har köpt ett nytt träns till Disco, har dock inte provat det ännu. Mjukt läder o extra stoppat i nacken. Får nog ha det lite till bäst nu i början.

Har nu fått min vinst, Kefly Outlyne säkerhetsväst. Den är säkert jättebra, men herregud vad stel man känner sig. Hur ska man kunna röra sig i sadeln tro? Känns som man har en rustning på sig... Men det är förstås en vana o den skyddar säkert kanonbra.

måndag 4 mars 2013

Disco för Pernilla


Discos tur att träna för Pernilla. Har inte tränat för henne sedan slutet av nov, tänk vad tiden rinner iväg.
Hennes mål i år med Disco är mer vinklade bakben o samling, mer energi o kvicka fötter. (Lycka till...)
Jag fick börja lite som Sandra, dvs ställa svagt utåt samtidigt flytta ut bakdelen en aning. Här är det viktigt att jag har fjädrande armar, får INTE dra när han går emot, bara fortsätta driva honom under mig. Sitta upprätt, inte klämma med benen. Korta kvicka steg, sänkt bakdel. Viktigt att jag inte glömmer av att stötta upp med ytterskänkeln. Han får inte ramla ner med ena skuldran, jag måste stötta honom så att han blir jämn. Han får inte tappa energin. Får heller inte bli för hög i nacken, det är manken som ska upp o han ska ge efter i halsen utan att ramla ner på bogarna... Kan säga att det gick sådär... Bitvis fick jag iaf en bra känsla. 
Gick över till trav. Lättare än i skritt. Ganska ok men jag måste tänka på att han ska vara aktiv i övergången till skritt o nästan "steppa". Ibland luras han o släpper ryggen. Då får jag flytta lite o hitta tillbaka. Han får inte dra iväg, ska vänta på mig. Han försökte så gott han kunde o det blev en del lite större o ojämna steg ibland. P tyckte han fick fin trav.
Inte så mkt galopp, men det var ganska bra så vi nöjde oss.
När jag sedan travade ner honom i lägre form ville han rusa iväg. Kändes väl skönt att få sträcka på sig efter alla spända fjädrar...

Jag var nöjd med hjälpen o alla tips hur jag ska komma vidare.