lördag 25 augusti 2012

Finfin Janneträning


Idag blev det en kanonträning. Båda pojkarna skötte sig jättebra idag. (Disco o Janne). Kanske var det vinflaskan som hägrade?

Vi har ändrat lite på framridningen o lagt in lite mer övergångar innan skrittpausen.

Fortsatte med samlingsjobb i skritt o trav på 4-kant som jag gjorde förra passet hemma. Så fin han blev! Janne var väldigt nöjd! Disco var uppe i fronten o jobbade på bra bak. Nu var det inte så att han gick där av sig själv, jag fick jobba som en liten blå, men det gav resultat! Denna övningen tvingar mig att rida. Testade lite travslutor diagonalt som övergick i skänkelvikning, ganska svårt, men ok! 

Jobbade sedan i galopp. Fattningar med KRAV. De blev också riktigt bra. Gjorde några slutor diagonalt, det har vi aldrig provat i galopp, men gick bättre än väntat. Avslutade med att låta honom länga i galoppen så mkt han klarade, men han var lite trött så det blev lite på bogarna. Däremot sköt han på fint i travlängningarna.

Riktigt bra pass där både jag o hästen fick bekänna färg o där Disco faktiskt bar upp sig fint. Han kändes stark! Bådar gott inför framtiden:)

torsdag 23 augusti 2012

Samlande ridövning på 4-kant


Idag red jag på banan första gången efter tävlingen. Oj, vad vi var stela både Disco o jag. Så det blev en lång framridning innan vi kunde jobba på riktigt o det gjorde vi inte så länge.

Red en övning på en stor 4-kant. Denna övningen hoppas jag skall hjälpa till med det samlande arbetet. Började i skritt. I varje hörn gjorde jag en kvarts bakdelsvänding, sedan rakriktning, vändning igen osv. Enkelt i skritt. Gick över till trav. Vändningen gick bra, men det blev lite vingligt innan han blev rak. Tappade lite tempo varje gång jag vände. Galopp. Lättare. Men även där fick jag vara på honom för att gå fram efter hörnen. 
Han blev fin o mjuk efter detta o han bjöd på fint framåt. Ska använda mig av denna övning då och då. En fördel var att jag inte drog i tyglarna, han samlade sig själv i vändningen...

tisdag 21 augusti 2012

Funderingar efter tävlingen


Efter tävlingar funderar man alltid ganska mkt på hur allt fungerat i samband med tävlingen. Denna helgen var verkligen händelserik, jobbig men jätterolig. Jag är så stolt över min häst. Att han trots regn, rusk, sol o värme kämpade på hela tiden o gjorde så gott han kunde. Duktiga Disco.

Nu går han o bara latar sig några dagar. Men lite galopprace i hagen blir det förstås...
I morgon ska jag sätta igång så smått igen. Har tänkt mig att jobba lite över bommar.

Om man ser på de programmen jag red (3 olika) så är nog det som brister mest övergångar från mellangångarter. Efter detta kommer skänkelvikningar. 
Det som funkar bäst är nog galoppen ex fattningar, volter o förvänd. Och han är väldigt stadig i formen + ganska liksidig, vilket ger ett bra helhetsintryck.

Det var kul med 2-dagars, men också jobbigt. Synd man inte var ledig dagen efter tävlingen. Disco tog det väldigt bra o kändes fräsch o fin. Fick ingen träningsvärk alls, vad jag kunde märka. Det är jag jättenöjd över!
Nu står jag här med massor av smutsiga ridkläder o lädergrejer, så det blir att pyssla lite med detta resten av veckan. Kärt besvär!

Är jättetacksam för all hjälp jag fått, allt från att hålla hästen till att hjälpa på framridningen. Utan er skulle det inte gå!
Det blir väl att punga ut med en vinflaska till Janne igen...

söndag 19 augusti 2012

Vår första 2-dagarstävling


Tävling idag igen. Idag var det lokal tävling på samma ställe med lagtävling i LA:1. Detta var första gången vi startade i 2-dagars. 
Lite jobbigt att ladda om när man kom hem igår efter en lång dag o en del jobb med att snabbt tvätta alla mina ridkläder, stövlar o Discos tävlingssaker. Disco undrade varför jag inte tog ur knopparna. Stackarn, att behöva vara fin i två dgr i sträck... Tacksam att han inte rullade sig igår när jag släppte ut honom i hagen.

Eftersom jag inte skulle vara med i första klassen, behövde jag inte åka så tidigt o det var skönt. Idag sken solen o det var underbart väder. Disco var lugn o inte det minsta taggad som han var igår. Kändes bra på framridningen, men det var väldigt varmt i ridhuset. Svetten rann o jag hoppades att inte mascaran skulle göra att jag såg ut som en Panda...
Disco kändes fin på banan o han var inte så spänd som igår. Hade en ganska bra känsla hela tiden, så jag var jättenöjd med honom. Vi fick 68,9% o det räckte till vinst i klassen! 20 startande. Hur kul som helst!!!!!!
Domare idag var Marianne Höglind-Björk. Hon dömer alltid så att man tycker det stämmer med ridkänslan. Hon skrev som sammanfattning: Trevlig ritt på lydig häst. Avspänt och trevligt.
Prisutdelningen gick lite lugnare idag, så jag tror Disco gillar att vinna! Priser var rosett, plakett, liten pokal samt presentkort på Queens Ridsport. 

Lagklassen div II hade 4 startande lag o det var 1 lag som fick pris. Jag startade även individuellt. Vårt lag, Lysekils Ryttarförening, hade bara 3 i laget, men det gick bra o vi kom 2:a. Det var vi helt nöjda med!

Har haft en underbar tävlingshelg med en fantastisk häst!
Tack alla som hjälpt oss!!!