lördag 30 maj 2009

Karimbas fölis!




Lilla fölet en dag gammal.
Sto e.Dionysos - Magritte - Cavalotti

fredag 29 maj 2009

Savannah o Discos lillasyster!


Karimba har fått ett fint stoföl!!!
Fux med liten smal bläs o ett vitt bakben. Sååå söt.
Bilder kommer.

Stort Grattis till Marianne o Anders!

onsdag 27 maj 2009

Janneträning


Nyss hemkommen från träning.
Det blåste så jag trodde taket skulle lyfta på ridhuset. Men sådant är inte Disco rädd för, tack o lov.
Var kul att Marianne kom o tittade. Alltid lika roligt att träffa henne. (Men inte lika kul att hon filmade...). Vi längtar ju så efter Karimbas föl som blir lillebror till Disco. (samma pappa). Snart dax!!!!!!!!
Fick börja med lite övergångar. Han måste bli snärtigare o kvickare. Trav på volten i båda varven. Ytterbogen måste in i båda varven. Rakare i v, rundare i h. Kniper med svansen men kändes i övrigt ganska bra. Ut på spåret. Lite mjuka övergångar mellan lite mer samling i traven o vanlig trav. Måste va på honom så han jobbar in sig bakifrån. Jag känner inte alltid att han fuskar o häver sig fram.
Halter ok.
Längningar i trav. Han har långt kvar till mellantrav, men han länger iaf.
Snett igenom i skritt skänkelvik. Svårt att ha honom rak o samtidigt tvära tillräckligt, men ändå bättre än sist. Trav snett igenom. Första halvan vanligt o andra skänkelvik. Måste hålla tempo o tvärning ända ut till spåret. Bättre än sist, men jag får jobba varje steg. Lägger ner honom o rider lätt.
Öppna längs långsidan. Han gör det ganka bra. Måste ha honom rak på yttertygeln.
Galoppfattningar från trav på volten. Bättre än sist. Fattningar från skritt också bättre. Galopp på spåret, bogen in på långsidan. Jobbigt. Han försöker så gott han kan. Längning på långsidan o upptag på volten. Det gör han jättebra. Han har lätt för att korta sig. Fina övergångar till trav, lite jobbigare till skritt.
Han kom igång ordentligt i traven o jag fick mer i handen än vad jag brukar. Janne sa att det var ok. Det som kändes ovant idag var att han var bakom lodplan flera gånger o jag fick lyfta upp honom. Så brukar han inte göra. Hoppas det är övergående. Annars var jag jättenöjd med honom idag. Han har ju tagit det lugnt 1v o det har varit skönt för honom.

Bilden visar de fina blommorna jag fick idag av arbetsgivaren. (kalas igen...) De bjöd också på god smörgåstårta.
Tur jag fick motionera av mig lite idag. Janne var på hugget o vi fick bekänna färg!

söndag 24 maj 2009

Till Stockholm med arbetskamrater!







Nyss hemkommen från en jättetrevlig helg med mina underbara arbetskamrater. De hade fixat o ordnat massor för oss som fyller / fyllde. Vilket jobb! Ligger många timmar bakom. Vi var 4 jubilarer som skulle firas av.

Vi var 11 st glada labbare som gav oss iväg till Stockholm. Att det skulle bli kul visste man redan, för vi har alltid kul ihop. På kvällen skulle vi på Wallmans salonger o se på "Casablanca Nights" o äta gott.
Vi skulle träffas på förfest innan o gissa om vi blev överraskade. De hade dukat fint, bjöd på GOTT VIN, tilltugg, ihopdiktade sånger, hurra, presenter osv. Helt otroligt. Säg inte att 11 pers kan ha fest i ett dubbelrum, för det går allderles utmärkt!!
Nere på Wallmans fortsatte festen med mat o dryck o uppträdande. Vi blev uppmärksammade även där o de ropade ut våra namn o kom med var sin bakelse med tomtebloss i. Festligt! När föreställningen var slut blev det dans! Bra att få "ruska ner" maten... Härlig kväll!

Lördag morgon började vi med lång go frukost. Sen åkte vi ut till Waldemarsudde med spårvagn(!) o kollade på utställning med Carl Larssons tavlor, fotoutställning av prins Carl Philip o prins Eugen (2 prinsar bakom kameran) samt en utställning: vitt, vitt vitt. Fanns hur mkt som helst att titta på. Kul.

Efter detta promenerade vi till Rosenlunds trädgårdar. Så mycket fint det fanns att se på. Blev också en härlig fika där.
På kvällen blev det fest igen, sedan gick vi ut o åt. Denna gången blev det Italienskt. Jättegod mat o dryck.

Söndag var det hemfärd. Vi hann med en härlig promenad i Humlegården efter frukosten. Skönt att gå i den fina parken med alla blommor o vackra träd.

TACK ALLA LABKOMPISAR FÖR PRESENTER O ATT NI GJORDE VÅR RESA TILL ETT OFÖRGLÖMLIGT MINNE!!!

Tack också till er som stannade hemma o jobbade. Utan er hade vi inte kunnat åka!

Klicka på sångtexten om ni vill se vad det står.
Kan tillägga att det fanns fler sidor i gratulationsmappen med foton i ett kollage på alla som gratulerade oss!