fredag 21 juni 2013

Midsommar


Hur kan blinningarna veta att det är midsommar? De kommer alltid vid denna tiden. Stackars hästarna, de får inte vara ifred. Sofie har köpt ett fräckt Bucas zebratäcke till Nicke. Det passar jättebra på honom, men alla som ser honom tittar till en extra gång... Faktiskt, det är inte så mycket insekter på honom. Ränderna?


Disco har blivit ohalt tack o lov, men balltrampet är fortfarande ganska stort. Han får ha boots hela tiden, så att han inte trampar sig igen. Jag har ridit ut o tagit det lite lugnt denna veckan. Har lyckats att hålla honom i ok hull. Han får stå inne o äta hö när de andra flyttas till hagen med långt gräs, annars blir han smällfet.

Vi hade väldigt tur idag med vädret när vi hade kalas här för att fira Simon. Underbart att kunna sitta ute. Varmt o uppehåll. Men senare när jag skulle ta en liten ridtur öppnade sig himlen! Oj, vad det öste ner. Kan säga att vi blev våta...

Nicke med blommor i håret

måndag 17 juni 2013

Balltramp

Skit. Balltramp. Disco är lite halt, märks dock inte i skritt. Han har lyckats trampa sig rejält på vf. Ganska djup ficka. En aning svullen o varm.
Förstås lite oroligt. Satte på gummiboots, men den verkade nästan göra mer skada än nytta för den skavde. Lånade Cobbens Back on Trackboots o den satt jättebra. Har ingen lust att få flugor i såret heller, så bootsen får sitta på.

Nu får vi hoppas att det läker. Kanske bäst att rida med boots ett tag så att han inte trampar sig igen.