fredag 18 juni 2010

Dammig träning






Är sååååååå besviken!!!
Albionsadeln har skickats fel o är nu i Stockholm. Morr. Kan troligen hämta den tidigast tors nästa vecka. Har ju lämnat min sadel så jag får väl rida i allroundsadeln eller låna Sandras sadel så länge. Suck. Skulle bara fattas att den nya inte passar när den väl kommer...

Idag blev det en dammig träning på min ridbana. Tror knappt Janne såg oss för allt damm. Underlaget var dessutom lite väl hårt. Har köpt lång slang så jag ska kunna vattna. Ska prova o se om den räcker.
Janne började med att rida Cobben för Sandra jobbade. Såg bra ut. Janne tyckte att Cobben blivit lite bättre i v sida.
Efter detta red jag Disco. Han kändes fin från början o bjöd på bra framåt. Energisk o mjuk.
Jobbade mest i galopp. Ändrade riktning ofta i galoppen så han fick ta i ordentligt. Han blev väldigt fin o trummig av detta. Tränade lite i traven på att samla lite. Gick lättare i h än v varv. Galoppen var också lite bättre till h.
Bra pass som vi var nöjda med allihop!

De två understa bilderna är från när Sandra var i ridhuset med Cobben.

torsdag 17 juni 2010

Sadelprovning





Har tagit hem två dressyrsadlar för att prova på Disco. Min Albion K2 (MW 17,5) som jag har nu passar inte så bra. Den är alldeles för hög fram o låg bak. Köpte den för 3 år sedan till Bosse. Båda dessa sadlar såg ut att passa bra, så jag lämnade dumt nog min sadel där för inbyte...

Åkte till Hoga för att kunna testa dem ordentligt. Den första var en Prestige Mondega. Den var underbar att sitta i, smalt säte med "close contact", men för smal för Disco. Tror också den hade lagt sig på manken då den blivit insutten. Något i minsta laget i kåporna för mina ben. Så tyvärr nej.

Nästa sadel var en Albion SLK Ultima, MW, 17,5. Den var ganska bred i sätet o kändes klumpig i jämförelse med den första. Dock bättre i manken o låg bättre på hästen. Men fortfarande var sadeln i bakvikt. Så tyvärr ej helt bra den heller...

Ringde återförsäljaren till Albion o beställde följande: Albion SLK, W, 17,5, med extra bossor o smalt säte.
Skulle komma i slutet av denna veckan. Håll nu tummarna för att den passar!!!!!!!!

De översta bilderna är Prestige, de undre är Albion.

tisdag 15 juni 2010

Filmsnutt från hoppningen





Lite film från hopptävlingen. Alla får provhoppa ett hinder innan de börjar. Tyvärr filmade jag inte klassen där han gick clear round.

Idag fick Disco jobba i lina. Blev otroligt fin i båda varven. Kunde tänka lite samling i både trav o galopp.
Han trivs att gå ute på bete o är inte slöare för det. Men magen har blivit lite större...

Mamma Magnusson bjöd i dag på en underbar rabarberkaka på jobbet för att hon snart går på semester. Önskar henne en härlig ledighet!!!

Nedersta kortet är på Nicke. Han o Sofie var felfria i båda klasserna!


måndag 14 juni 2010

Disco tävlar hoppning!






Disco var med på en klubbtävling i hoppning igår. Det var hans första hopptävling. Vi har ju hoppat lite till "husbehov" för att han ska få jobba med ngt annat än bara dressyr. Han var klass 1 i hoppning från 3-årstestet, så han har bra teknik. Disco är jätteduktig o vägrar aldrig, men kan vara lite slarvig då o då o peta ner någon bom. Sandra brukar hjälpa mig att hoppa honom o jag står på marken o dirigerar. Hoppar honom i lina då o då, vilket också funkar väldigt bra. Men det blir inte hoppning på nån högre nivå, bara på skoj för oss o hästen.

Sandra startade clear round i två klasser med låga hinder. Det var 8 hinder. Disco har aldrig hoppat bana förut, så det var spännande att se hur han reagerade.
Första klassen gick som ett rinnande vatten, mjukt o fint, landade i rätt galopp, inga problem med någonting! SUPERDUKTIGA båda två!

Andra klassen gick också bra, men han petade ner en bom där lite oturligt.
Hoppas att Cobben kan vara med nästa gång. Han behöver träna lite mer först.
Sofie o Nicke var också jätteduktiga med två felfria rundor.

Tack Stångenäs Ryttarsällskap för fina tävlingar!

söndag 13 juni 2010

Cobben tränar på Hoga. (film)



Transporteringen gick perfekt. SKÖNT.
Sandra red fram o försökte få honom rund o mjuk i sidorna. Såg bra ut. Cobben var lite mer framåt än han varit det sista, så det var lite lättare att rida. Sandra satt bättre o allt blir ju lite lättare när man slipper att sitta o påminna hela tiden.
Blev en del träning på volterna med att variera tempot i trav o att komma tillbaka i galoppen. Lite längningar på långsidan i både trav o galopp. Cobben skötte sig fint!

Har varit o lånat hem 2 dressyrsadlar på prov till Disco. Skall testa dem i morgon.

Referat från hopptävlingen kommer så småningom.