lördag 18 september 2010

Skon på igen.







Idag kom hovis o slog på sko + sula på den onda hoven. Han tyckte det såg bra ut. Disco har stått inne med bandage o började bli otålig. När skon var på släppte jag ut honom på ridbanan. Huuuuuuu vad han sprang. Visade alla konster han kunde o rullade sig om o om igen. Kunde bara se en svag aning till hälta, så jag hoppas det snart blir helt bra.

Har haft körförbud på transporten. En dag damp ett brev ner att det var körförbud pga att den inte var besiktigad. Vaaaa??? Jag trodde att jag skulle få ett papper med info om när den skall besiktigas, så som man får med bilar. Detta var dessutom första gången pga att den är så pass ny. (Nu 3 år). Katastrof. Jag kör ju flera ggr/vecka o det fanns ingen tid förrän nästan 2 mån. Ringde bilprovningen o bönade o bad, vilket resulterade i en tid inom 1v. Bra.
Så i torsdags var det dax. Allt tekniskt var bra, som tex bromsar, så jag fick blankt papper. MEN DE SÅG EN SPRICKA UNDER!!! Huuuuuuu! Sprickan var framför bommen, där Cobben landade när han hoppade över. Ändå har vi legat under o kollat. Jag är väldigt tacksam att de såg det! Den är nu lagad så golvet är stabilare än vad den var när jag köpte den. Känns skönt! Vill inte tänka...

Såg att Cobbens lillebror Dandini e. Dionysos, (alltså även Discos lillebror) har tävlat 6 ggr med 6 placeringar!!! Dandini är så otroligt lik Disco både till utseendet o sättet. En underbar häst. Han är till salu o jag hoppas verkligen att han hamnar i ett bra hem. Se honom här:
http://www.skogsakra.se/

Anonyma citat:
Nya vänner är som nya skor. Man går bäst med de gamla.


torsdag 16 september 2010

Disco halt!






Snyft. Fy vad tråkigt. Disco har fått en hovböld igen. Det är på samma ställe som sist. Hovis var här idag o skar upp den. (Tack!) Stackars Disco, han stod snällt trots att det gjorde ont. Nu står han med jodopaxbandage i boxen. Hovslagaren kommer igen på lör o slår på sko + sula. Tur att han kunde komma så det inte hann att bli värre.
Inte alls bra tajmat med hälta nu för vi skulle ju tävla på sön, då andra omgången i lagtävlingen div II. Väldigt ledsamt för man sabbar ju även för de andra i laget. Sen är det bara 2v till finalen, det är ju mycket tveksamt om han hinner bli bra.

Cobben går här o har långtråkigt. Tycker att strålarna är mkt bättre men ändå visar han lite hälta i v varv. Knepigt.

Stort grattis till Dionice (Dionysos-Bernstein) som fick 8:or på alla gångarter o blev 4:a som lovande gångartstalang på kvalitetstävlan i helgen!!!

Såg en underbar film med djur på facebook. Vet inte om ni kan de den, men lägger ut länken:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=155020384524356&ref=mf

Anonyma citat:
Blommor är vilsamma att betrakta. De har varken känslor eller konflikter.

måndag 13 september 2010

Filmsnutt från hoppningen






Här kommer lite film på Sandra o Disco som skuttar över 50 cm bana.

Idag har jag ringt Ale o bokat tid för att de ska gå igenom Discos bakknän. Han hakar ganska mkt nu, så jag vill ha ett utlåtande vad de tycker vi ska göra. Om det inte behövs operera är jag fullt nöjd. Han har inte ont av det när jag rider. Men jag märker ju att så fort han står stilla en stund så fastnar det. Jag får nästan alltid putta honom lite till sidan innan jag lyfter upp bakbenen, annars får han inte upp dem. Att backa är också svårt. När han stod på boxvila pga hovbölden så blev det genast värre.
Nu är han 6 år o fullt musklad, så detta verkar inte gå över av sig själv.
Det är 2 tävlingar kvar med laget, så det får bli efter det, fram i okt. Om de behöver operera är det ju ok att ställa av honom då.

Anonyma citat:
Det största misstaget du kan göra här i livet är att ständigt frukta att göra ett.

söndag 12 september 2010

Disco o Sandra Clear Round 50 cm





Disco o Sandra startade en klubbtävling hemmavid idag i hoppning. Vi anmälde bara till 50 cm Clear Round. Det är så nyttigt för honom (social träning) att komma ut på hopptävlingar, där är alltid liv o rörelse o mycket publik. Han hade mycket att titta på överallt, men det gick över förväntan. En gång åkte svansen upp på ryggen... då blev jag lite orolig för cirkuskonster, men det gick över som tur var...

Disco hoppade utan att riva o jag tror han tycker det är kul att hoppa. Det är ju bara små plutthinder, men det är bra ändå. Sandra är duktig o har bra balans. Synd att inte Cobben kunde vara med. Hans strålfåror är mkt bättre, nu är det nästan bara h fram som är öm o djup. Men fortfarande visar han vara hälta i v varv. Knepigt.

Anonyma citat:
Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet o inte få den, än att få en möjlighet o inte va förberedd.


Film kommer senare.