tisdag 19 mars 2013

Cobben för Pernilla


Sandra red för P i fredags. Cobben hade varit lite loj under veckan, så Sandra fick inte rida så länge på volten, utan ut på spåret. Han fick "raca" på långsidorna för att hämta energi. Lite lättare för honom, han blir fort trött på volten. P var ändå nöjd med det hon såg. Han får väl ta det lite lugnt tills han hinner ikapp sig själv igen.
På lör fick han gå en liten stund i lina över några cavaletti. Det gillade han o var väldigt fräsch o fin.

söndag 17 mars 2013

Disco för Pernilla


Oj, oj, man är visst inte 20 längre. Borde fatta att det inte är speciellt lämpligt att vara ute o roa sig sent o sedan gå upp med tuppen för att träna.... Gårdagens oxfilé åkte hiss upp o ner när jag satt i traven... Är tacksam att det finns huvudvärkstabletter:) Ja, ja, man vill ju inte missa träningen!

Jag fick börja på volten i skritt med att hitta form o aktivitet. Lite lättare än förra gången. P påminde mig att att jag inte får klämma med skänkeln, han ska reagera på lätt tryck. Riktigt bra i h varv, i v varv fick jag ställa utåt samtidigt som jag flyttade undan bakdelen. Jag fick honom ganska bra på baken. Ur detta fick jag göra övergångar till trav. Gjorde även några ryggningar. Måste tänka på att han ska bjuda bakåt utan att ducka.
Hade en bra känsla i traven, främst i h varv. Ska tänka på att han skall vara eftergiven med manken upp.
Galopp fattade jag från skritt. Riktigt fina fattningar. Övergångar till skritt. P tyckte att galoppen var bra med luftiga språng. Kände dock att han inte riktigt gick ärligt fram, ville gärna självsamla sig.

Jag är nöjd med passet o ska träna vidare på att han ska svara på lätta hjälper, så att han blir ännu kvickare.  

Hörde en ny låt med Agnetha Fältskog, gillade den!