fredag 16 juli 2010

Böcker








Har avverkat några böcker igen. Två ok deckare med Beck o en fantastisk bok av Karin Alfredsson. Den fängslade mig o jag tycker ni ska läsa den.

ROSEANNA av Maj Sjöwall o Per Wahlöö
Deckare med Martin Beck. Man hittar ett kvinnolik i vattnet. Misshandlad ung kvinna.
Allt går sedan ut på att lösa mordgåtan. Ganska bra sommarlektyr.

DEN VEDERVÄRDIGE MANNEN FRÅN SÄFFLE
av Maj Sjöwall o Per Wahlöö
Ännu en deckare med Martin Beck. En fd polis blir brutald nedhuggen av en bajonett på ett sjukhus. Verkar som om det vore en hämd för något som hänt tidigare i hans liv. Man får några hemska beskrivningar på tortyr som är obehagliga.. Bra att läsa om man vill läsa deckare.

KVINNORNA PÅ 10:e VÅNINGEN av Karin Alfredsson
Roman. Spänning, men också mkt en berättelse om livet. Handlar om ett läkarpar som flyttat till Hanoi. De har en adopterad flicka på några år som är med. Ellen arbetar som kvinnoläkare på sjukhuset med mycket knappa resurser. Hon träffar på sexuellt utnyttjade flickor som hon försöker hjälpa. En dag kommer hon på att små spädbarn säljs o hon försöker ta reda på vart de tar vägen. För mig var det en väldigt intressant bok, rekomenderas varmt!

onsdag 14 juli 2010

Träning på Hoga






Idag var det träning på Hoga med Disco. Tyvärr är Cobben inte helt ok, han har ett sår på ett bakben, svullet o ömt. Kanske är därför han gick orent igår i h varv. Tråkigt, han behöver ridas.

Janne hoppade upp o red idag. Disco såg fin ut i traven från början. Han har kommit upp sig o blivit starkare. Kul att se. Janne gjorde några skänkelvikningar som också var bra, de blir MKT bättre än när jag gör dem. Testade också lite längningar, det går bra några steg, sen orkar Disco inte hålla ihop sig utan det blir spring.

Galoppen har inte ändrats lika mkt sen sist. Man hade önskat att Disco hade pumpat på ännu mer bakifrån. Janne tränade korta tempoväxlingar o det blev väldigt bra då han red fram efter en förhållning. Blev också några fina trav-galoppfattningar som alla blev bra. Det har jag svårt för att få att funka.
Nyttigt att se sin häst från marken o kul att se honom så fin. Disco jobbade på fint o Janne tyckte att han fick en fin ridkänsla, vilket är jätteroligt att höra.

Nu blev det inga byten idag, så ljumskarna är välbehållna!

Hade tyvärr ej kameran med idag, så det fick bli lite gamla bilder...

måndag 12 juli 2010

Dressyrpass o högtryckstvätt






Ännu en dag med strålande sol. Fattar inte varför jag inte kan lägga mig i solstolen, blir liksom inte av.
Började dagen med att rida ett pass på ridbanan. Sandra skulle ta det lugnt med Cobben idag, så hon red med barbacka i skritt. Disco kändes fin o jag tränade på att ta halvhalter o tänka manken upp. Jättenöjd, men vi blev genomsvettiga båda två. Skönt ändå att det regnat dagen innan så att det inte dammade på banan.
Jag är så himla nöjd med min sadel. Äntligen. Det är alltså en Albion SLK, 17,5 W, narrow seat och extra stoppade bossor.

Det är väldigt jobbigt nu med alla elaka insekter som biter. Blinningar o bromsar är hemska o vi har väldigt mkt av dem här. Både Disco o Cobben blir anfallna, Nicke får inte riktigt lika många. Hästarna står inne på dagen då det är som värst. De vill gärna in i stallet o lägger sig i halmen o vilar. När de går ute har de flugtäcke med hals. Har testat utan, men då börjar Disco springa, blir svett o får panik på allt som biter honom, så han får gå med täcke o då är han lugn.

Vi brukar högtryckstvätta o måla stallet varje sommar, så idag började vi. Blev ena delen av stallet till att börja med. Vi sopade undan all spindelväv + annat o bar ut allt strö, tog ner allt från väggarna, rosetter o plaketter mm. Sedan blev det tvätt så skiten flög åt alla håll. Känns underbart när det är klart. Nu får det stå o torka. Hoppas det torkar hjälpligt till i morgon för då kommer hovis.