fredag 19 mars 2010

Han är så duktig min lille pålle.


Åkte till ridhuset för att träna lite. Har inte kunnat rida på min bana ännu (men nu börjar det smälta) så det har bara blivit ridning på åkern. Nu kan man iaf trava lite o det gör ju gott för konditionen att trava i backar.
Givetvis hade han trampat av sig en sko i hagen, men min snälla hovis kom i morse o slog på den.

Disco kändes så mjuk o fin som man bara kan önska. Fattar inte att han vilat så länge. Red lite mer idag o gjorde några försiktiga längningar i både skritt, trav o galopp. Han svarade fint. Övergångar skritt - trav, fint igång, men lite jobbigare tillbaks.
Trav på volten med öppnatanke, ganska ok. Ryggning ok.
Galopp på stor volt, fick lägga upp tempot så han inte kryper ihop. Lite jobbigt att komma tillbaka. Skänkelvik halvt igenom med liten tvärning, helt ok.

Däremot satt jag som vanligt med för höga händer o ibland för långa tyglar.

Disco hade fint sug o bra framåtbjudning. Var mjuk o fin. Orkar dock inte riktigt bära upp sig ännu. Han är underbar att rida min pålle!

Kanske åker jag ändå på tävlingen o bara rider igenom programmet som en träning.
Det är ju så nära att köra.

Jippi! I morgon åker vi till Tullstorp o på söndag till Kyra-clinic! Vi ska ha så kuuuul!

måndag 15 mars 2010

Nu ska jag komma i form!




Har köpt en träningscykel för att kunna träna kondition. Kan ju inte begära att Disco ska orka om inte jag gör det...
Så nu sitter jag minst 30 min varje dag o trampar. Tycker faktiskt det är kul, o jag märker att jag orkar lite mer redan.

Tommy har köpt en Pilatesboll för sin sjukgymnastik. Den använder jag också. Bra för mig att sitta på o balansera på.

Isen blir bara tjockare för var dag pga att de stora snöhögarna smälter, så det dröjer nog innan jag kan använda ridbanan igen. Får försöka köra till ridhus + rida på åkern.

Nog tveksamt med tävlingen.

söndag 14 mars 2010

Spänning = Cobben i transport!






Fattar inte vad det är man håller på med egentligen. Man utsätter sig hela tiden för saker som "normala" folk slipper. O man betalar dyrt för det också!

Idag hade vi bestämt oss för att åka till ridhus med Cobben. Var nu länge sedan, han har ju bara åkt på riktigt 2 ggr sedan olyckan. Vi fick lasta uppe på vägen pga all is, men han knallade rakt på utan att tveka. Skönt.
Han stod still till en början, sedan började han banka med hoven. Min puls steg o jag såg framför mig hur han skulle hoppa över bommen igen. Vi fick stanna så Sandra kunde stå hos honom. Då gick det bra o vi kom lyckligt fram.

Han var väldigt spänd i början när Sandra red. Hoppade för minsta lilla o var allmänt på tårna med huvudet i vädret. Lugnade sig dock successivt o började slappna av. Märktes förstås på honom också att det var länge sedan han kände fast underlag.
Blev mkt övergångar skritt - trav o lite jobb på volterna i lättridning.
Han hade lite jobbigt med sin stora galopp, ville dra iväg + skjuta ut bogen, men det blev ganska bra efter ett tag.
Välbehövligt att få jobba igenom honom!

På hemvägen var han mkt lugnare. Blev bara några sparkar när vi var nästan hemma som tur var. Blir att fortsätta träna honom på korta körsträckor (+våra nerver...)