lördag 21 augusti 2010

Janneträning


Varit iväg på Janneträning. Disco kändes väldigt fin från början till slut. Vad härligt det är att rida när det går framåt! Minns i början på sommaren när inte något fungerade. Jag vet förstås att jag skjutit bytena på framtiden, men vi får ta itu med dem senare.... En sak till jag nog måste ta i tu med är hans bakknä. Märkte att när han stod i boxen när han hade hovbölden, hakade han gräsligt mkt i bakknäna. Inte kul. Får väl boka en tid på klinik senare i höst så får de säga vad de tycker.

Började på volten med kvicka trav-skritt övergångar. OK. Diagonala skänkelvikningar, går lättare undan för v skänkel. För h skänkel blir det lite hackigt. Flyter inte på lika bra. Men det blir bättre o bättre. Testade lite ökningar i trav snett igenom. Kanske inte de allra bästa han gjort, men han orkar längre sträcka nu. Galopp. Fattningar på volten i trav. Inte 100% bra. Måste verkligen lägga rätt tempo o ställning för att det ska bli bra. Han måste va rund i h varv o rak i v när jag fattar.Fick galoppera längs 4-kanten. Öka på på ena långsidan o rida innanför spåret i den andra. Gick bra. In på mindre volt, aktiv, inte tappa bakbenen. Fina avbrott till trav.
Förvänd galopp. Gick ganska bra men jag måste sitta upp o bli stadigare i sitsen för att hjälpa honom.

Fick avsluta med att lägga ner honom i trav i djup form. Kunde verkligen känna att hela kroppen arbetade! Red inte tiden ut för att han kändes så fin o jag vill inte nöta på honom i onödan.
Det bästa av allt: Han stod HELT STILLA i transporten på hemvägen!!! Underbart. Varför? Det enda jag kan tänka är att all ventilation var stängd pga att regnet öste ner, men det låter väl inte så troligt. Hoppas det håller i sig i vilket fall.


fredag 20 augusti 2010

Träning för Pernilla


Just hemkommen från Pernillaträning. Känner redan hur träningsvärken kommer smygande. Fick jobba på ordentligt. Väldigt nöjd med passet.

Började i trav på volten med övergångar. P tyckte att v-sidan nu var mycket bättre än sist. Bra för det har vi ju jobbat ordentligt med. Övergick sedan till trav - galopp övergångar. Gick bra att bryta av till trav men fattningarna kunde varit mer "på bakbenen". Gjorde några skrittfattningar o det var samma där.

Sedan började det jobbiga "samlingsarbetet". Svårt o jobbigt för både mig o Disco. Men vi måste komma vidare o upp på nästa trappsteg.
Först skritten. Fick variera mellan att gå fram i lösgjord friare skritt o kortare aktivare skritt. Fick reta honom lite med sporren för att han skulle "trampa till". Disco ville gärna länga sig, men att korta tyckte han var jobbigt. Fick berömma mkt när han gjorde det.
Efter vila blev det galopp på volten. Fram o tillbaka, aktiv snärtig galopp, sen länga utan att han faller isär. Fick ta nåt varv på 4-kanten i galoppskänkelvik med huvudet mot väggen för att lossa honom o han blev väldigt fin. Jag måste RIDA i galoppen. Viktigt att hjälpa honom med stark sits. Måste också kräva att han ska ha aktiva bakben när jag tar tillbaka i galoppen. Puuuuuu.
Sedan var det travens tur. Började med lånsidesskänkelvikning med uträtning o ökning emellanåt. Gick bra!!!!! Även några diagonaler o P såg tydlig förbättring!!! Jaaa! På volten blev det genast svårare. Ta tillbaka i traven med aktiva ben, sen gå fram ur det, tillbaka igen osv. Svårt att ta tillbaka utan att det bara blir en kort hals....
Gick väl sådär...

Känner mig ändå väldigt glad o nöjd över att han gör framsteg. Också väldigt tacksam att hoven blev bra så snabbt!

Lägesrapport Cobben: Nu är vi säkra. Trots att vet. var säker på att det INTE var strålarna som orsakade hältan så är vi o hovis nu övertygade om att det är så. Han har djupa mittfåror i 3 av benen o det förklarar att det var så svårt att se vilket ben som han reagerade på. Men det är vf som är värst. Hovis säger att han har trånga hovar så att strålen trycks ihop o får jobba för dåligt. Sandra kämpar nu varje dag med att rengöra o Cobben är gudasnäll som vanligt. Orenheten är mkt bättre o jag hoppas innerligt att han snart är ok igen.

söndag 15 augusti 2010

Disco OK och Janne på hugget!



Underbart! När hovis slagit på skon o lagt på en sula var Disco ohalt! Fantastiskt. Jag är SÅ tacksam.
Janne hade hämtat sig efter 50-årsfirande o var på hugget! Oj, va han var effektiv idag! Jag fick banne mig jobba. Allt dökött fick sig en omgång. Disco arbetade på fint o var med på noterna. Härligt att va igång igen.