lördag 24 januari 2015

KolikkänningInte nog med elände. Djuret har haft kolikkänning också.
När han inte ville äta morgonmaten förstod jag direkt att något var på tok. Jag gick ut o gick med honom i en halvtimma. Gjorde nog gott för han gödslade 2 ggr, så det var inte helt stopp iaf.
Körde med Biolighten över magen, verkade som om han gillade det. Som tur var hjälpte det o han blev som vanligt, ett hungrigt monster...
Misstänker att han dricker för lite i hagen. Vi tog bort värmebaljan då det blev + grader, (hade förstås badkaret) men vi har nu satt ut den igen så har de alltid ljummet vatten. Hoppas att det inte kommer tillbaka....


tisdag 20 januari 2015

Ny vecka med nya övningarNu är vi inne på 4:e rehabveckan. Har verkligen njutit av att kunna sitta på Disco igen. Är helt säker på att han är nöjd han med. Idag försökte Cobben sätta ner huvudet i Discos träns o tog ett stadigt tag i bettet, ha, ha, ville väl gå med Disco på promenad, men det fick bli hagen i stället.
Tog upp tyglarna lite försiktigt idag. Disco tuggade på bettet o krökte på halsen i en fin båge som han brukade göra. Ryggade ett par steg. Inga protester.

Här är träningsråd för vecka 4:
Skritt vid hand 1 dag i 30-40 min
Tömkörning skritt 2 dgr i 30-40 min Kan gå in på enstaka volter.
Ridning skritt 4 dgr i 30-40 min. Enstaka steg sidförande. Ryggning ett par steg. Skritt över bommar. Ej rida på löst underlag o inga backar.