måndag 1 november 2010

Janneträning

Red på Hoga o det funkade bra denna gången. Nu kändes Disco mycket bättre igen o jag fick ordning på h-sidan. Tror att det var bra med en ny träning så pass snart.
Det var också kul att träffa Savannah, Karimbas fina 3-åring som Janne red efter det att jag var klar. Hon var jätteduktig o jobbade på fint.

Vi jobbade i trav på volten först. Var ok så det blev ut på spåret o testa några längningar o lite sidvärts diagonalt. Janne tyckte det var ok så vi gick över till att jobba i galopp. Måste rida igång honom i kroppen så att han blir aktiv innan jag börjar ta tillbaka. Han vill ibland självsamla sig. Viktigt med bra kvalité på galoppen i alla moment. När jag tar tillbaka måste jag vara noga med att han behåller rytmen o aktiviteten. (Ingen grisgalopp!!!)
Vi fick göra lite galopp-skrittavbrott på volten. Gick sådär... Både Disco o jag kapsejsar efter avbrottet, där måste jag direkt vara aktiv igen så att han blir beredd på ny fattning.
En ny övning i lite mer samlad trav. Red på en liten volt med fokus på takt, balans o aktivitet. Ofta byte till volt i andra varvet (8-volt). Disco blev väldigt lös o fin o kändes otroligt fin efteråt med en härlig ridkänsla! Avslutade i en riktigt låg form. Härligt!

Ridtips till Sandra o Cobben:
Rid på en stor "ruter" i trav. Led o vänd in framdelen i varje hörn. Rak där emellan. Bogen får inte åka ut. Funkar det bra kan du testa i galopp också!

Anonyma citat: Hon är en sann levnadskonstnär, för hon älskar livet. Sitt eget.

3 kommentarer:

  1. Ingen grisgalopp *hi hi hi* vad är definitionen på den? Försöker se Disco rulta fram rosa och trind ;-)

    SvaraRadera
  2. Anna: Jannes favorituttryck när de "struttar" fram med stram rygg...

    SvaraRadera
  3. ja, haha, grisgalopp var ett bra uttryck...

    SvaraRadera