onsdag 23 september 2009

Janneträning




Ridit Disco i Hoga. Kändes fin på framridningen.
Såg ok ut i traven sa Janne, lite skänkelvik halvt igenom bra, så vi gick till galoppen. H-galoppen var ganska ok från början, men v-galoppen var svår. Jag får INTE bli dragande i tyglarna när han lägger sig på utan snabbt lätta av när jag gjort en halvhalt. Måste tänka på att jag lyfter upp innerhanden i stället för att leda inåt. Så detta är nog mer mitt problem än Discos... I alla fall så fick vi till det tillslut o han blev SUPER! Kändes som en liten gummiboll i v varv, tom bättre än i h-varv. Eftersom han blev så fin o traven efteråt blev också väldigt fin så slutade vi. Härlig känsla! Jag vill rida igen!

tisdag 22 september 2009

Träning!



Janne red båda idag. Började med Cobben. Det blåste storm! Jag ledde honom först i ca 15 min på ridbanan medan han dansade fram... "Allt" blir farligt när det blåser... Speciellt ett rådjur som lade sig under ett träd o tittade på oss när vi red...
Men Janne fick Cobben på andra tankar. Han började jobba i skritt, sen trav. Övergångar. Noga med eftergift till h o att ställningen funkade. Ville ha honom att tänka framåt o bli lite kvickare. Cobben blev kalasfin!!!!!

När Janne hoppade upp på Disco såg det ut som om Janne red en New Forest... Stackars Disco, alltid för tjock...
Janne fick Disco väldigt fin i traven. I galoppen satt det lite, så han fick jobba med det en stund. När v-sidan släppte blev han otroligt fin. Verkligen skillnad mot innan!!!
Kul att se från marken. Ska bli spännande att känna hur det känns i morgon!

måndag 21 september 2009

Veckoschema Disco o Cobben v. 38.




Detta har varit en rolig vecka. Jag har gått omkring på små moln sen tävlingen. Sandra kom hem på ons, kul att följa när hon tränar Cobben.
Har varit väldigt fint väder så hästarna går fortfarande ute. Disco har lagt på sig igen, begriper inte vad han blir fet av... Annars är det underbart med dessa 3 gossar i hagen. De samsas otroligt bra. Kliar varann på manken o gosar. Har nog aldrig haft en sån harmonisk grupp i hagen.
Hovslagaren här på ons, alltid lika skönt att få nya skor på hästarna!
Veckan avslutades perfekt. Var på restaurang med Tina, nu när hon är 50 fick vi fira henne lite. Vi åt underbar mat, drack gott vin o hade det trevligt med "gänget". Synd bara att Malin blev sjuk o inte kunde komma med!

Mån:
Båda hästarna fick vila. (Disco efter tävl.)

Tis: Disco vilade efter tävl. Cobben fick ofrivillig vila pga lös sko.

Ons: Hovslagaren här. Janneträning för Cobben, Disco reds på åkern.


Tors: Red ut i skogen o klättrade med båda.

Fre: Dressyrpass på ridbanan med båda. Disco kanonfin, Cobben seg.

Lör:
Cobben reds ut ensam för första gången. Gick bra! Disco tränade för Janne.

Sön: Cobben tränade för Janne. Disco hoppade i lina. Gjorde jättefina runda språng, han var glad o sprallig.

söndag 20 september 2009

Sandra tränar för Janne




Disco fick hoppa i lina idag. Han var jätteduktig o gjorde fina runda språng.

Cobben var o tränade för Janne idag. Han gick kanon!!! Bästa jag sett honom sen han kom! Var precis lagom pigg. Framåt utan att hänga i tyglarna.
Sandra fick börja med övergångar skritt-trav. Då blev han riktigt lös o fin.
Skänkelvik halvt igenom i båda varven fint!
Galoppen var super i båda varven.
Avslutning med att rida upp LC:1. Allt gick perfekt med några små undantag för att Sandra slarvade lite med vägarna. Om detta varit tävling hade summan varit MINST 65%!!!! MEN vi vet alla att när man kommer ut på sina första tävlingar med hästen har de fullt upp att bara hålla koll på alla nya saker som vita dressyrstaket, domarbord osv. Så första gångerna får man bara ta det som en social träning, o försöka göra det till en trevlig stund för hästen!