lördag 11 augusti 2012

Wow! Så fin han blev!

Idag fick jag en "ny" häst! Herregud, så fin Disco blev. Jag är lyrisk! Nu var det inte så att jag red, utan han gick på töm med Mia. Han var lite loj till att börja med, men kom igång successivt o blev väldigt aktiv o alert. Speciellt i h varv trav kom han upp sig o lättade upp fram. Så fin! Turbomotorn på! Säkert enklare för honom när inte jag sitter på... Bra sätt att lära honom samling genom arbete från marken.
Mia var väldigt nöjd med Disco, kul när det funkar!

Tyvärr har jag inte lyckats att ladda upp någon ordentlig film, får se om det går att lösa.

fredag 10 augusti 2012

Programträning


Oj, det var länge sedan jag red LB:2 och LA:3. Hu, vad ringrostig man blir när man inte ridit program på ett tag!
Janne kikade lite på oss idag. 
Red en stund på volten med lite samlingsjobb i traven. Det är svårt! Efter några galoppfattningar var vi redo att börja programmet. Först LB:2. Disco jobbade på fint i traven o var väldigt aktiv. MEN helt plötsligt blev det jättesvårt att göra volter... De blev hackiga o kantiga. Konstigt. Janne trodde att det berodde på att han nu är aktivare o det blir svårt då i 10m volterna för honom. Travlängningarna gick BRA! Han sköt på fint och orkade nästan ända fram. Galoppen gick hyfsat. 

Efter vila tog vi LA:3. Samma där. Fina travlängningar men hackiga volter. Skänkelvikningen var inte så bra heller... Galoppen kändes bättre även här, speciellt förvända var bra balans. 

Alltså gick det inte speciellt bra totalt sett, men han är ju aktivare i traven nu, så det är väl ett trappsteg han skall upp för. Igen.
Så måste man ha i minnet att lille Disco vilade i 3v tidigare i sommar.

onsdag 8 augusti 2012

Cobben något bättre!

Disco tömkörs

Det har börjat hända saker! Cobben är åter igen aningens bättre! Det är små skiftningar, men efter att ha varit oföränderligt halt från April så är vi överlyckliga att något händer! Det är inte bara hältan som är bättre, Cobben har blivit gladare. Jönsar sig i hagen o är "med" på ett annat sätt. Känner han själv att han är bättre?
Nu håller vi alla tummar för att läkningen fortsätter.

Disco kändes väldigt fin idag. Nu har jag ridit ett par dagar själv o testat lite saker. Noga med att han svarar fram o noga med att göra saker som han kan så att man får berömma honom mycket. Jag varvar med lite svårare saker. Igår tränade jag fattningar från trav, idag var galoppen mer balanserad. Bra! Gjorde lite travövningar idag, tempoväxlingar, skänkelvikningar o 10m volter. Han var duktig o fin i formen. (Tror jag i alla fall...) 

måndag 6 augusti 2012

Något bättre träning idag


Idag fick jag hjälp av Janne. Disco måste komma igång lite bättre, jobba genom kroppen o bära upp sig. Vi började med lite övergångar o ur detta samla lite, sedan mjukt fram igen. Lättare för både häst o ryttare när man kräver kortare sekvenser med samling. Gick väl sådär. Det blev bättre än när jag tränade sist, men Disco är  fortfarande långt från sin forna form.

Passade på att rida upp LA:1. Det var länge sedan man red på kort bana, lite trångt. Ringrostig! Travlängningarna var helt ur balans, mitt fel, orkade inte hålla ihop det. Lite matt i galopparbetet, behöver bli kvickare. 
Tänk att ryttare o häst kan tappa så mkt bara på några veckor. Knepigt. 

MEN, jag är så glad att Disco är frisk igen, han får ta den tid han behöver för att komma tillbaka!!