lördag 21 juli 2012

Sakta igång igen.


Sakta men säkert har jag startat upp Disco igen. Jag leder honom först i skritt ca 10 min innan jag hoppar upp. Sedan rider jag skritt + lite jogging en stund, för att sedan hoppa av o leda ca 10 min igen. Försöker att leda honom på omväxlande asfalt o kuperat. Har inte ridit med några krav än så länge o ingen galopp än, men han känns fin o jag märker inget konstigt. Ska fråga Janne om han kan komma o titta när jag rider nån dag, innan jag börjar rida lite mer "på riktigt". Han är ju så van att se Disco, så han ser ju om något inte är helt ok. Det är verkligen härligt att vara på hästryggen igen!

Cobben. Ingen skillnad. Nya skoningen kanske underlättar för honom, men hältan är lika dan. Sandra skulle prata med vet. någon gång nu i helgen.

tisdag 17 juli 2012

Skrittur idag


Äntligen, idag slapp jag gå tråkiga motionsspåret. Första ridturen sedan Disco skadade sig. Underbart!!! Började med att leda honom i skritt 10 min. Därefter hoppade jag upp. Herregud, trodde mina höfter hade gått av. Fy tusan vad ont det gjorde... Märktes verkligen att jag inte ridit på flera veckor.... Undrar vad som hänt om någon skulle göra böjprov på mig? Hade väl blivit tuppkam i alla leder o Hyaluronsyra på gröten resten av mitt liv.
I alla fall var det härligt att sitta i sadeln igen. Skrittade 10 min, kunde iaf inte märka något, puh.måndag 16 juli 2012

Bättring för Disco

Cobben kelgris

Yes! Äntligen kom den dagen jag väntat på!!! Kunde inte se någon svullnad på Disco idag! Fattar knappt att det är sant. Äntligen, jag är glad att jag väntade ut honom, så han fick god tid på sig. 
Nu ska jag skritta honom rakt ut i morgon en liten bit o känna hur det känns. Hoppas att han är redo.

Cobben blev skodd idag igen. Vår snälla hovis kom o hade telefonkontakt med veterinären, så hon instruerade hur han skulle göra. Han fick se röntgenbilderna på båda fram. Kortade trakten så mkt det gick o han fick även en silikonsula. Denna skoningen för att avlasta leden så mkt som möjligt. Ringsko har han sedan tidigare.

Sandra har också varit i kontakt med Mia som har Biolight, men först ska hon kolla med vet. för att höra vad hon tycker.

söndag 15 juli 2012

Kollat läget

Sandra o gosiga Cobben

Nu har vi precis varit på ridbanan o kollat läget på hästarna.

Disco: Han är fortfarande svullen i kotan hb, men det blir saaakta bättre. Kan inte säga att han är halt, men han rör sig inte riktigt 100 som han brukar. Tror det är svikten i kotan som inte är helt ok. Något lite är det som stör. Nu har han vilat i 3v o det blev längre än vad jag väntat mig. Men eftersom det blir bättre o bättre får han gå i hagen o vila tills det är helt bra. Jag vill inte riskera att börja rida för tidigt även om han inte är halt.
Märker iaf att han är bättre när han gått ute. 
Har på honom Back on track paddar på natten o det hjälper faktiskt lite mot svullnaden.

Cobben: Ingen direkt skillnad. Han är tydligt halt vf på volt i trav. Även något varm i kronranden. Han får Hyaluronsyra (dyrt...) i fodret på rekomendation av vet, vi provar gärna allt, bara det inte kan skada. Han har också ett Back on track boots på natten. Hovslagaren satte på ringskor för ett par veckor sedan för att avlasta. Tyvärr har inget hittills gjort någon skillnad. Kanske är vi för ivriga? Man kanske får ge honom ett år vila o sedan utvärdera?
Fick ett tips att testa med Biolight, vi får se om vi kan lösa det. Alla tips mottages tacksamt, som sagt, bara det inte kan skada...

Vi tittade lite på Cobbens fina syskon o såg då att 5-åriga Tristan e. Don Romantic är till salu. (samma mamma)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=625396&inriktning=4&typ=5