lördag 20 augusti 2011

Tankar om sits. Cobbens lillebror

Har "djupstuderat" min sits från filmer på de sista träningarna. Inte så dumt att få se det på det sättet. Man gör saker som man inte alls tycker att man gör när man sitter på hästryggen. Hu. Svart på vitt. Inte bara tränaren som hittar på...
Ser att jag blivit lite bättre med min handställning i traven. Lite bättre skänkelläge. Sitter emot lite bättre än tidigare.
MEN. Jag har massor att arbeta med. Måste få mycket mer kraftfullt säte i galoppen. Ska inte dra upp knäna. Fram med skänklarna. Räta upp mig.
Händerna framme, inte ta dem mot mig. Inte sitta på yttre sittbenet på volterna, you name it...
Borde skaffat en bättre kamera med mer minne.

Sandra o Cobben tränade för Janne igår. Hon var supernöjd. Janne var alldeles till sig o ropade massor av superlativer. Cobben var pigg o alert o jobbade på som aldrig tidigare. Härligt!

Får passa på att gratulera Cobbens lillebror som nu visats på fölbedömning. Lord Othello e. Sir Oldenburg u. Minette ue. Kaliber fick 898897=49p! Uppf. IL Asplund-Svanbäck.
Han visades i Enköping. Bild i Ridsport nr 16 sid 5 i avelsbilagan.

Bilder från när han var nyfödd:
http://discodancer-04.blogspot.com/2011/05/cobben-har-fatt-ett-syskon.html

torsdag 18 augusti 2011

Janneträning
Tränat för Janne idag på Hoga. Var ett tag sedan vi tränade, men han kändes fin på uppvärmningen.
Efter lite övergångar på mittvolten fick jag försöka hitta bakbenen. Han blev rätt fin i traven i båda varven. Gjorde lite skänkelvikningar, ganska ok. Längningarna kunde varit bättre. Hörnpasseringarna är bättre nu, o han jobbar på bakifrån bra. Känns jättefin i h varv, lite bättre där än i v.
Galoppen. Red på volten för att komma igång. Tempoändringar. Red lite öppnatanke längs långsidorna, svårt att inte tvära för mkt. V-galoppen helt ok. I h varv blir han gärna lite för låg, så jag får försöka få upp honom. Tycker det är lättare att rida honom i v-galoppen.

Nöjd med honom, speciellt traven är nu bättre. Men jag fick banne mig slita... Janne höll på att ta kål på mig...

tisdag 16 augusti 2011

Film på Cobben från LB:3 Brätte

Härligt med sol igen! Hästarna går o latar sig i hagen. Båda har fått några dagar ledigt. de går fortfarande ute dygnet runt, men får ha tunna regntäcken då det regnar. Förstås får de komma in o få lite hö + kraftfoder o sova lite...
Vi har börjat med "sommarjobbet" i stallet. Allt är sopat + högtryckstvättat, så nu ska vi måla. Det blir så fräscht o fint så det är värt jobbet!

Här kommer film från tävlingen i Vänersborg, Cobben o Sandra i LB:3
http://www.youtube.com/watch?v=WI8OF_fDSSE

Anonyma citat: Vill du lära känna dig själv, så lägg märke till vad du helst o oftast tänker på.

söndag 14 augusti 2011

Sandra o Cobben på BrätteIdag var det dressyrtävlingar på Brätte, Vänersborg. Har inte varit där på många år, brukade åka dit på hingstvisningar förr. Nu hade de ordnat jättetrevliga tävlingar! Mycket positivt. Fin väg att köra, jättebra parkering, 2 stora ridhus, grusbanor där tävlingen hölls. Collecting ring med möjlighet att rida före man skulle in. Dessutom trevlig personal. Vi kommer gärna tillbaka!

Sandra skulle starta LC:2 och LB:3. Debut på lång bana. Först var det LC:2 på kort bana. Domare: Marianne Höglind-Björk. Cobben gick jättebra på framridningen, Janne var snäll o hjälpte till. Inne på banan blev Cobben lite spänd o fick någon liten miss, men blev jättefina 68,21%. På det blev dom 2:a! Det var 16 starter. Jättekul! För utom rosett o plakett fick hon lite putssaker till Cobben.

Nästa klass var LB:3 på lång bana. Han gick super på framridningen! Både häst o ryttare skötte sig kanonbra på banan, denna gången blev det inga missar, dock var han något öppen i formen ett par gånger. Sandra var jättenöjd o hade en väldigt bra ridkänsla. Poängen blev något lägre än vi trott, (61,21%) men så är det ju. Ibland åt ena eller andra hållet. På det kom hon delad 5:a, precis utanför prisplats, o det får hon vara nöjd med i debuten på lång bana. Det var Camilla Liljelood som dömde o det var 14 startande i klassen.

Cobben är helt underbar att ha med på tävling, dessutom stod han still i transporten o det är så skönt! Nu ser vi redan fram emot nästa tävling. Disco har fått en tävlingsfri sommar, jag har fått vara hästskötare i stället... Jag har en del att ta igen....
Kanske blir det någon tävling till hösten för Discos del.