fredag 16 november 2012

Arbete mot piruettgalopp på tömmen

Disco fick jobba i tömmarna på tisdag. Bra att kunna hyra stora ridhuset med fint underlag. 
Mia jobbade med sidvärts en del, gick bra. Även lite tramp. I v varv ville han "traloppa" för att slippa undan, men det blev väldigt bra till slut. Nu vet han vad han ska göra o Mia fick riktig snurr på honom.
Blev inte så mycket travjobb på volten, men mer galoppjobb. Disco fick fatta från skritt. Kanonbra jobb med dessa övergångar. Mia testade att samla lite mer mot piruettgalopp o visst blir det några steg! Ryggen var med o man såg inga spänningar.
Jag tycker att jag ser en liten förbättring varje gång. Mycket bra. Fler borde använda sig av tömkörning för hästens skull. Jag tror Disco tycker det är kul som omväxling till ridningen. Det är också väldigt nyttigt för ryttaren att se sin häst från marken. 

Satte på Disco kandaret o gick ut o ledde honom. Han brydde sig inte. Skall rida med det då o då så han vänjer sig. 

onsdag 14 november 2012

Delar ur program

En bild då Disco var 4 år o startade sin första lokala tävling som var på Tjörn. Han blev placerad o jag var överlycklig.

Söndag. Janne kikade lite på mig när jag red delar ur LA:4 o MsvC:1. Först red vi en stund på volterna för att komma igång. Disco var oengagerad o ville gärna bita tag i h-tygeln. Känslan från dagen innan var som bortblåst... Åååå neeej.
Vi började lite med LA:4. Det mesta var katastrof... Han var "platt" o jag blev dragandes i tyglarna när han ramlade fram på bogarna. Suck. Ville bara hoppa av o grina.
Att rida Msv C:1 var väl inte att tänka? Janne tyckte ändå att jag skulle ta den biten med skolorna. OK, jag red igång D, började väl RIDA o vips fick jag helt plötsligt snurr på honom! Det gick riktigt bra o han var fint uppe i fronten bitvis o skolorna flöt på. Hur gick det till?? Galopperade lite på volten o NU! YES! Nu kunde jag sitta o njuta! Vilken känsla när alla bitar faller på plats. En sån tur att jag fortsatte.
Min lilla svarta nallebjörn ska nu få göra lite annat än dressyr några dagar. Skritta ut, klättra, cavaletti o tömkörning. Sen blir det träning igen till helgen.

måndag 12 november 2012

Pernillaträning. Vi fortsätter med bålböjning


Riktigt bra träning! Jag kände mig väldigt nöjd.
Gjorde samma övning som sist, dvs började i aktiv skritt med att ha rak hals o böja bålen runt skänkeln. Om han gick emot, direkt undan för skänkeln åt motsatt håll o sedan sluta tillbaka. Om han inte svarar där skulle jag fortsätta framåt i öppna. Trodde mina ben skulle ramla av... men rätt var det var så trillade pengen ner o han blev superfin. Detta höll i sig även i traven o galoppen, då hade jag en helt fantastisk ridkänsla! Nu vet jag vad jag ska leta efter. Det gick liiiite lättare denna gången att få honom loss för skänklarna. Vi brottas ju hela tiden med att det sätter sig spänningar i h-sidan, så detta är ju jättebra. Pernilla sa att han ska bli som en gele´råtta, men jag tror att det var jag som blev det...
Hon tyckte också att det gick lite lättare än sist. Det går iaf åt rätt håll!

Foton: Roger Lindberg