lördag 11 september 2010

Janneträning





Tränat på Hoga med Disco. Han fick värma upp med lite cavaletti o ett par språng på pyttehinder. Mjuk o fin o blev väldigt lös.

Red på volten i trav. Janne tyckte att v-sidan var bättre men att h-bogen nu åkte ut. Så det blev att ha honom rakare i h varv. Annars var han ok i traven. Gjorde några sidvärts som jag inte var riktigt nöjd med. Även ett par ökningar som var hyfsade. Jag måste ladda i hörnet, inte höja händerna o hålla tag i yttertygeln så blir det bättre.
I galoppen måste jag tänka på att han jobbar i varje steg o inte bara häver sig på framåt i stället.

Red upp LA:2. Oj oj så mkt svårigheter som kom slag i slag...
Började med uppridning i galopp.

Där måste jag be honom om kortare språng. Avbrott till halt, katastrof, fick hela honom i händerna... Skänkelvik tveksam, ökningar ok. Bakdelsvändningar lite stora, ska centrera mer. Galopp + förvänd o enkla byten, SVÅRT i avbrotten. Galoppökningarna ok. Fattningarna ok. MEN så mycket att träna på. Det är ju på kort bana o det kommer slag i slag alla rörelser.
Fast kul att börja träna på ett nytt program!


tisdag 7 september 2010

Skumpiga ökningar.





Nu har Disco fått vila ett par dagar efter tävlingen. Han tycker säkert det är skönt att vila lite.

Sandra har beställt hästbuss till Cobben om ett par veckor. De kör dörr-dörr o ska ta honom till Linköping. Verkar seriöst med temperaturreglering o övervakning. Framför allt, det finns inga bommar att hoppa över.... Säkrare kan han inte åka. Men lite nervöst är det allt ändå förstås. (Inte gratis heller)

Här kommer filmsnutt från tävlingen. Ni kan skratta när jag sitter o skumpar i en ökning som bara blir spring... Hemskt.

Anonyma citat: Endast en sak behöver ändra på sig för att vi ska uppleva lycka i våra liv, var vi fokuserar vår uppmärksamhet.

måndag 6 september 2010

Debut i lag





Har för första gången tävlat i lag. Det var division II o det gick i LA:1. Tävlingen var på Tjörns ridklubb. Sandra var snäll och åkte med som hjälp. På vägen dit levde Disco rullan, huuuu.
Först var det en förklass, LA:1. Det var 15 startande. Första gången för Disco att ha en LA-klass som första klass, så jag fick rida fram lite mer o med lite större krav än brukligt. Han kändes fin o svarade bra.

Tävlingen var utomhus o det var ganska mkt publik som stod o tittade. Disco var väldigt spänd o spejade på allt runt om. Kändes som om han inte alls brydde sig om mig som satt på ryggen. Fick galoppanslag i första ökningen pga att jag tryckte på lite väl mkt, dumt! Skänkelvikningen gick urdåligt, jag blev sur på mig själv när jag kände att baken inte alls följde med. Galoppen gick bättre o den var jag nöjd med.
När jag fick kritiken o det stod 67% trodde jag inte mina ögon! Hade trott 60-65.
Detta gav oss en 3:e plats! Otroligt.
Domare var Eva-Lena Johansson.

Nästa klass var lagklassen + individuellt. LA:1 igen. Vårt lag bestod av 4 ryttare, så vi kunde räkna bort det sämsta resultatet. Det var 6 lag anmälda. 21 starter. Domare var Lena Morén Johnsson.
Eftersom Disco var grundligt riden inför förra klassen, red jag inte fram så länge. Checkade av att han svarade ÅT SIDAN o att han längde i trav utan att galoppera.... Men han var så mjuk o fin o lydig så jag kände mig nöjd när jag red in.
Mycket bättre känsla denna gången, även om jag tycker att jag red uselt i vissa delar. Ex första ökningen, katastrof! Vågade inte alls öka eftersom det blev galoppanslag i första klassen. Ryggning + halt blev väääldigt seg. Något stora galoppvolter. Skänkelvikningen undan h skänkel, dålig tvärning. Övrigt var jag nöjd. Fick min första 7a på skänkelvikning för v skänkel, o det var jag nöjd för. Hade ändå en bra känsla när jag red.
Detta gav 69%, nöjd! Visade sig att ingen slog det, så vi vann individuellt! De andra i laget red bra så vi kom faktiskt 2:a! Hur kul som helst! Tjörns ena lag vann.
Så det blev 3 rosetter av olika valör att ta med hem. Pris i den första klassen var en grimma med ludd, lagklassen fick vi handdukar, individuellt valde jag pälsglans.

Vi var 3 trötta varelser som åkte hem efter en lång dag. Disco hade betat vassgräs som mellanmål, och i transporten hem väntade ett stort hönät + en bunke kraftfoder. Det var han verkligen värd!